1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Battlefield Bad Company 2 Clubhouse

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by 1Kurgan1, Jan 23, 2010.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,888 (8.01/day)
    Thanks Received:
    7,461
    lemode says thanks.
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,974 (11.73/day)
    Thanks Received:
    9,389
    It might, it might not. i went from P35 to x48 and found no performance difference.

    [​IMG]

    works fine here. Nv is probably trying to cheat their way through performance graphs again.
    digibucc and Mindweaver say thanks.
  3. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,143 (2.67/day)
    Thanks Received:
    2,650
    Location:
    Statesville, NC
    The 285 in my system spec didn't work well at all.. I was really disapointed with the performance over all quality.. With just one 5850 i see a noticeable difference. This p35 board does have crossfire but.. it's 16x\4x.. So i'm hoping my p45 board does better. but yes the MSAA is alot better on the ati 5850 in mho.
    Crunching for Team TPU
  4. lemode New Member

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,304 (0.73/day)
    Thanks Received:
    263
    Thank you thank you to all the TPUers (and non TPUers) who had to endure multiple nades in the Noggin in order for me to get this.

    Now I have to focus on something else…I have 4 gold stars on my knife…I guess that’s the next obsession.
  5. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,644 (3.09/day)
    Thanks Received:
    1,763
    Location:
    Chicago
    LOL yeah I despise NV for their practices as much as anyone but damn. Now I really need a 5850 sigh...
  6. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,974 (11.73/day)
    Thanks Received:
    9,389
    i got less than 10% improvements going from 16x/4x 1.1 to 16x/16x 2.0, with 4870 crossfire. It makes far less difference than the crybabies would make you think
  7. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,143 (2.67/day)
    Thanks Received:
    2,650
    Location:
    Statesville, NC
    What res?

    This is my first CF setup.. I'm really happy with the performance, I just want to get everything i can out of the 2 cards. In CF on this p35 board i'm getting avg. 80 fps on 1680 X 1050 with everything maxed out.
    Crunching for Team TPU
  8. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,644 (3.09/day)
    Thanks Received:
    1,763
    Location:
    Chicago
    P35? Dude. :confused:
  9. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,143 (2.67/day)
    Thanks Received:
    2,650
    Location:
    Statesville, NC
    P5K-E w/ WIFI.. lol i know it's old but i like the board.. hehehe today i'll be putting in a P5Q Pro. This will hold me out until june. I plain to upgrade to i7 or PII.
    Crunching for Team TPU
  10. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,871 (2.58/day)
    Thanks Received:
    1,468
    I have been an AMD fanboy for YEARs...still am :) that being said, i recommend the i7 920. I made my first jump to intel in over 8 years with it, and I am loving it. How cool and error-free it runs is worth the bit extra. The fact that it is so expensive means it's the only intel i'll buyfor the next ... five years, my next machine will be another AMD..

    but right now, i7 are the shiznit. recommended.
    Mindweaver says thanks.
  11. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,644 (3.09/day)
    Thanks Received:
    1,763
    Location:
    Chicago
    Cool. Just you said you wanted to get "everything" out of the cards and the most important part of that is two 16x slots.
  12. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,871 (2.58/day)
    Thanks Received:
    1,468
    now from everything i have heard and read, the 16x doesn't make a HUGE difference over 8x. especially running crossfire/sli, the second card being 8x gives minimal difference in performance, or so i thought.

    is this not the case?
  13. Wrigleyvillain

    Wrigleyvillain PTFO or GTFO

    Joined:
    Oct 13, 2007
    Messages:
    7,644 (3.09/day)
    Thanks Received:
    1,763
    Location:
    Chicago
    It does. Not in every scenario and not so much lower than 1680x1050ish res. There was a good "review" awhile back somewhere. I'll see if I can find it. And the P35 is 16x/4x too.

    Here:

    http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2007/10/12/crossfire_comparison_intel_x38_versus_p35/1

    Last edited: Mar 14, 2010
    digibucc and Mindweaver say thanks.
  14. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,639 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,374
    server added to favorites .. will check by later today. . but my ping is 200ish :(
  15. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,888 (8.01/day)
    Thanks Received:
    7,461
    This is AWESOME! I get to snake W1zz dog tags! This is so much epic win I just urinated! If I get these things they will be my new avy.
  16. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,390 (4.77/day)
    Thanks Received:
    3,223
    awesome! and w1z, human_error has ordered a 32 man server based in the UK. when he gets that up and running im sure your ping will be a lot better!!!
  17. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,451 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,202
    'Gulftown' is just around the corner - Id hold off any upgrades until then even if you dont plan on buying a gulftown. it should drive current prices down as it adds to the line up of i7 processors.
    digibucc says thanks.
  18. exodusprime1337

    exodusprime1337

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    2,188 (0.90/day)
    Thanks Received:
    342
    i hear that a lot but in the end i found that two solutions work for most people when this game ctd/ hard resets the pc. The first thing i found was that if i disabled the 4th core of my quad the game wouldn't crash. Then i found that if i leave the 4th core running and disable my onboard sound the game would also keep running. No game i ever played prior ever caused a blue screen and i've played many. I did everything from reinstall windows to constant driver installs trying every one i could. I even ran furmark stress and prime95 for a whole 24 hours just to rule out and posibility of instability and only those two things work to fix the ctd/hard reset issue i was having.
  19. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,183 (3.34/day)
    Thanks Received:
    1,399
    Heres mine,im getting older so not as good as i used to be.

    [​IMG]

    Also a BIG hurrah to human_error.
  20. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,759 (4.55/day)
    Thanks Received:
    6,801
    Location:
    Edmonton, Alberta
    I get this same issue. I am actually running stock, to eliminate that as a possibility.

    I did a fresh OS install.

    I used all brand new, unopened parts.

    It's like there are a combination of things are possible sources, but personally, I blame Windows. I dunno why so many titles as of late seem to be having issues running multi-core, but there has to be something common to them...
  21. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,451 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,202
    [​IMG]
  22. Soylent Joe

    Soylent Joe New Member

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    3,408 (1.81/day)
    Thanks Received:
    680
    Location:
    Brunswick, GA
    Yeah, onboard Realtek HD Audio. What do you think the problem is?
  23. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,759 (4.55/day)
    Thanks Received:
    6,801
    Location:
    Edmonton, Alberta
    ADI chipset here. Wondering myself if that BlueRipple SOund from Dirt2 isn't causing the problem ,but I guess teh fresh OS I'm on kinda eliminates that.
  24. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,888 (8.01/day)
    Thanks Received:
    7,461
    Its not. I have that installed currently.
  25. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,451 (5.07/day)
    Thanks Received:
    2,202
    ^ then that be one of the issues.

    it has been mentioned that BC2 has incompatibilities with certain bits of hardware. & built in sound was one that popped up a few times.

    & sadly the only way to fix that is to buy a creative or Asus soundcard unfortunately & disable the built in completely in the bios.

    EA/DICE havent really been clear about bugs the game might have with certain hardware so its pretty much a gamble that it runs flawlessly on your system when you install the game. theres all sorts of hardware issues with the game. my games not perfect either. & thats not because of EA/DICE's inability to run functional servers. I get CTD's too but thats down to my Xonar STX being a total nobhead (it doesnt like games very much) & other bugs such as when im updating my server list & it CTDs.

    so your not the only one having issues with the game crashing

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page