1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BF3 Browser Utility

Discussion in 'Programming & Webmastering' started by Mindweaver, Feb 10, 2012.

  1. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    New! BF3 Browser Utility v1.2

    This Browser will reduce the amount of memory a regular browser uses to View the Battlelog. Enjoy! :toast:

    Main Screen
    [​IMG]

    Auto Refresh
    [​IMG]

    About
    [​IMG]

    Change Log v1.1
    1. New Button textures and layout.
    2. New "Auto Refresh" Button and features.
    3. New "About" Button
    4. Added the "Donate" button inside the "About" dialog box. This is for Gamers that want to Donate to help buy an old programmer Beer for when he games.. hehehe

    Change Log v1.2
    1. Added Browser Tabs with add and remove tab buttons.
    2. Added a new feature to pause the "Auto Refresh" feature if bf3 is not running.
    3. Added new call outs on buttons.
    4. Tweaked the progress bar to improve load status.


    Version v1.1 received 405 downloads! :toast: Thanks everyone! :toast:

    No bugs in this release yet!

    Disclaimer
    • The "BF3 Browser Utility" is provided as is without any guarantees or warranty.
    • The author is under no obligation to provide support, service, corrections, or upgrades to the "BF3 Browser Utility".
    • The posted file is in no way associated with "techpowerup!". Please direct any issues or questions in this thread.
    • By executing or Downloading the "BF3 Browser Utility" you agree to these terms.

    Microsoft .Net Framework 4 - Download

    Attached Files:

    Last edited: Mar 21, 2012
    Crunching for Team TPU
  2. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,762 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
    Looking forward to trying this out. :toast:

    I was wondering about an auto refresh setting? I run Battlelog on a separate monitor using IE 9 or Firefox, but neither refreshes. When I click on them to refresh, my game screen automatically goes into windowed mode. The auto refresh would be the bomb, so it would show updated stats as to who is online and on which server.
    Mindweaver says thanks.
  3. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Great idea! I'll start working on it! :toast:
    MT Alex says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Opera Browser has "reload every X" function ;)
    Opera has its quirks, especially for new users and officially Battlelog does not work on Opera (but both TheLaughingMan and me use it and it does work)


    But yeah, that is a good suggestion for the Browser Utility :)

    And, I doubt I'll ever trust a 3rd party browser utility, but it is still a good idea :D
    Mindweaver says thanks.
  5. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    I use opera as a web browser, but for my battlelog needs I use the "BF3 Browser Utility"...hehehe Oh and huh? Opera and firefox are 3rd party browser utility... Plus I've been coming here forever... I work so much I rarely get to play on my account why would I want anybody elses...hehehe ;)
    Crunching for Team TPU
  6. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Well, all the browsers are technically "3rd party software", but they do come with some liability. They are used by companies for work and if they steal someone's account information, all hell is loose.

    But, trusting an utility such as this with my Origin Account information... It has nothing to do with you. It is more the issue of putting my mind at ease ;)
    Mindweaver says thanks.
  7. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    As much as I understand your worry, I wish you would try it, and tell me what you think. :toast: Maybe even give me some good ideas to add like MT Alex. Also, I believe my utilities fall more on the line of an "Indie software" than a "3rd party software". :toast: If you change your mind and decide to use it, then please tell me what you think? What I can make better.

    @MT Alex - How often do you want the "BF3 Browser Utility" to "Refresh"? I'm thinking about letting the user have a choice between 1-30 seconds. What do you think? :toast: And of course I'll put a on/off feature for the "auto refresh" as well.
    Last edited: Feb 11, 2012
    MT Alex says thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,762 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
    I think the user defined option is a good idea. Personally, I think I would set mine around 10 seconds.
    Mindweaver says thanks.
  9. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    I would recommend giving the user an option like what we have in Opera. A field with Minutes and a field with Seconds so the user can put anything between 0:01 and 59:59 or some such.

    If I were to use it in such a fashion (would require me to have two monitors first :D ) I'd probably set mine to ~5 minutes. But then again, if I were given a choice, I'd probably change it a lot :)


    @Mind: If I do try your utility I'll be sure to give you feedback :toast:
    Mindweaver says thanks.
  10. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks Wyverex! I'll have the new version up tomorrow with this new feature! :toast:
    Crunching for Team TPU
  11. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    New! BF3 Browser Utility v1.1

    Change Log v1.1
    1. New Button textures and layout.
    2. New "Auto Refresh" Button and features.
    3. New "About" Button
    4. Added the "Donate" button inside the "About" dialog box. This is for Gamers that want to Donate to help buy an old programmer Beer for when he games.. hehehe


    Version v1.0 received 57 downloads! :toast: Thanks everyone! :toast:
    Last edited: Feb 14, 2012
    MT Alex says thanks.
    Crunching for Team TPU
  12. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    Since I did not try your utility yet I don't know whether it can have multiple tabs or not, but that would be a feature I'd probably want.

    Often, before joining a server from the list Battlelog displays I like to open the server info in a separate tab to check for any weird settings.

    So, opening links in a new tab, or at least a hover-on-popup* would be a most welcome addition.

    * would this be doable at all? A window that displays when you hover over a server-link where one could see which settings are in effect in the server (at the very least, a full name of the server, as that's usually where admins write stuff like "1000% tickets")
    Mindweaver says thanks.
  13. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,087 (2.70/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Any security issues possible with this? I guess we wouldn't have an real fears unless it became very popular but still.
    Mindweaver says thanks.
  14. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    I could be wrong, but this is probably a shell for IE base you already have with your Windows.
    So, some of the exploits that work on IE would probably work with this too.

    And, then there's the other security issue - one of trusting the author :laugh:
    He might be a malicious evil devious person that wants to steal all of our Origin account logins/passwords. That's why working so hard to look as a nice fella making great utility for the community :toast:


    Edit: in case anyone missed my quite obvious sarcasm, my personal opinion of Mindweaver is quite high and I do not believe he would try to steal from TPU! community :)
    Mindweaver and AphexDreamer say thanks.
  15. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,087 (2.70/day)
    Thanks Received:
    913
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Ah didn't know the first part.

    And had no fears for the second lol.

    Thanks.
  16. Wyverex

    Wyverex

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    282 (0.16/day)
    Thanks Received:
    80
    Location:
    Zagreb, Croatia
    As I said, I could be wrong. We'll have to wait for the author to come and explain stuff :)
  17. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks for the great suggestion! The biggest reason I made this utility is to lower memory usage a full browser uses. I'll work on extra tab and see if the memory usage goes up or not. If it doesn't then I'll add it. Thanks! :toast:


    Hey AphexDreamer! My Utility is just using the VB.Net WebBrowser Control. So, there shouldn't be any more security issues other than what ie already has. Plus, there shouldn't be any security issues just using it for battlelog. I put more browser features into it because if the browser needs something to fully use battlelog and is redirected to that site to upgrade they can navigate back to Battlelog after the update. My "BF3 Browser Utility" only calls out to check the version, and if it's different then it tells you there is an update available. Also, I would only download the "BF3 Browser Utility" here in this thread from "Techpowerup.com". Downloading it from anywhere else could be bad. :toast:
    Wyverex says thanks.
    Crunching for Team TPU
  18. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,923 (7.93/day)
    Thanks Received:
    7,502
    This is sick man! Keep up the great work.
    Mindweaver says thanks.
  19. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks Man! If you can think of anything extra you would like for me to add let me know! :toast:
    Crunching for Team TPU
  20. TheRagnarok

    TheRagnarok

    Joined:
    Feb 12, 2011
    Messages:
    21 (0.02/day)
    Thanks Received:
    3
    Wow, good job! I want to try this out as soon as I get home. ;)
    Mindweaver says thanks.
  21. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,762 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
    I'm still really enjoying your utility. The auto refresh works very well, but you have to be careful about using it, it will dump you out of the server queue if it refreshes during the load. No biggie, I just turn it off and on. Thanks again.
    Mindweaver says thanks.
  22. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks! I hope you like it! :toast:

    Thanks! I'm working on an update. What do you think about a pause button right beside the "Auto Refresh" button? or one inside the settings? So your time doesn't get wiped every time you turn it off and on. Good idea? or Bad idea?
    Crunching for Team TPU
  23. MT Alex

    MT Alex

    Joined:
    Aug 2, 2009
    Messages:
    3,762 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,607
    That sounds like a very good idea.
    Mindweaver says thanks.
  24. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,162 (2.64/day)
    Thanks Received:
    2,654
    Location:
    Statesville, NC
    Hey guys! I'm working on a multi tab version and a way to pause the "Auto Refresh" feature. :toast:
    MT Alex says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. T3RM1N4L D0GM4

    T3RM1N4L D0GM4

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    186 (0.09/day)
    Thanks Received:
    38
    awesome!
    Thx for this utility
    Mindweaver says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page