1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BF3 Config Utility

Discussion in 'Programming & Webmastering' started by Mindweaver, Oct 26, 2011.

  1. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks Omerta/! As of right now I don't know of a way to do that, but it would be a great idea. :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  2. ColdPlay New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Sweeet, Dude!
    Love you Mindweaver, posted a link over at xlbclan.com

    Thx alot

    ColdPlay69 @ origin
     
    Mindweaver says thanks.
  3. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,394 (1.06/day)
    Thanks Received:
    981
    Location:
    Way Upstate New York
    :respect:
     
    Mindweaver says thanks.
    Crunching for Team TPU
  4. Case New Member

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Registered just to say thanks! along with everyone else. Awesome tool man, you rock. And I'm really excited to see that you are planning on messing with key bindings. If you can make this thing bind my scroll wheel to certain actions and not cycle through weapons I'll give you my sister :p

    Posting a link on my clan's forums.
     
    Mindweaver says thanks.
  5. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks ColdPlay! :toast:

    :respect::respect:

    Thanks for Registering! and Thanks for using the "BF3 Config Utiltiy"! :toast: And Key Bindings are coming soon! ;) :toast:

    @All New Members - Please remember to fill out your system specs on your profile here a "Techpowerup!". Thanks! :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  6. Radical_Edward

    Radical_Edward

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    3,587 (2.11/day)
    Thanks Received:
    1,927
    Location:
    Oregon, USA
    Downloaded it just now MW, I'll let you know if I find any issues or anything of that sort.
     
    Mindweaver says thanks.
    Crunching for Team TPU
  7. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    New! BF3 Config Utility v1.7

    Change Log v1.7
    1. Changed "5.1 Surround Sound" to "5.1 / 7.1 Surround Sound. - Thanks Sgt.Denzil!
    2. Now "Your Sound System" settings remember your settings when enabling or disabling "5.1 / 7.1 Surround Sound".
    3. Now the "Desired Horizontal FOV" saves your last setting instead of reverting back to "90".
    4. Added the ability to make direct changes in the Config Tab Window.
    5. Added a "Save" button on the Config Tab to save changes made directly in the Config Tab Window.
    6. Added a "Undo" button on the Config Tab to revert back to your previous settings and not just "Reset" back to default.
    7. Changed the Call out on the "Donate" button.
    8. Added what version to the top of the "BF3 Config Utility". - Thanks Druuge Fuel!
    9. Added new Config Tab pic to Screen shot section
    Version v1.6 received 5131 downloads! :toast: Thanks everyone! :toast:
     
    Last edited: Nov 8, 2011
    toto89 and MT Alex say thanks.
    Crunching for Team TPU
  8. spacemanspliff New Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    3
    Saves to the config file do not seem to take? Trying to enable dx10.
     
    Mindweaver says thanks.
  9. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    What are you trying to add? If bf3 doesn't recognize the code in the config file it will remove it. It needs to start with "GstAudio.", "GstRender.", "GstInput.", or "GstKeyBinding." or the game will remove the code. :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  10. dank1983man420

    dank1983man420

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    496 (0.21/day)
    Thanks Received:
    171
    Location:
    Near Chicago, IL
    Real minor feature request here. Could the icon that appears on the desktop be sized a little bigger? [​IMG]

    Great app too! The 2 bugs I had were listed as fixed in 1.7 ,so:rockout:
     
    Mindweaver says thanks.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  11. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    I'll work on a bigger icon in the next few builds. :toast: Thanks for using the "BF3 Config Utility"! :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  12. WhiteZero

    WhiteZero New Member

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    4
    omg, I love you
     
    Mindweaver says thanks.
  13. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    Thanks! :toast:

    @Everybody

    No update tonight! But tomorrow should be a big update! :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  14. wez5500

    wez5500 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Does anyone no how to stop the sunlight and dust/smoke on the maps?
     
    Mindweaver says thanks.
  15. hlxbravo New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    The sunlight can be annoying when trying to get lock on air vehicles, but I can't see it being changed anytime soon......

    However...those bloody tactical support lights are like a bloomin 1000kw bomb going off on the near horizon....fix it Dice....like yesterday !
     
    Mindweaver says thanks.
  16. spacemanspliff New Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    3
    Yeah. The flashlights are STUPID. Also, they are not allowed in competition. That says enough. I would love to have a server option to block them from being enabled.
     
    Mindweaver says thanks.
  17. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    Yea right now the only thing i've seen people do is turn off "Enlighten" and set contrast to 50%. But the default contrast is set to 50% by default. I've changed them all and to me its just a placebo effect.. I don't see any changes in game. The "Enlighten" setting seems to be just like the "Enable Radio" option.. This setting hasn't worked since BF Vietnam.... I do miss the radio in vehicles thou..lol I actually ripped all the music out of Vietnam and put my own music in the game for all my clan mates.. It was funny as hell seeing one of my clan members come over a hill in a huey playing, "Die MF!, Die MF!, Die"..lol :toast:
     
    Crunching for Team TPU
  18. smoothies New Member

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    You dear sir.

    Are Awesome.


    Here is your "i'm able to develop a better and smarter and more userfriendly config system then all of Dice combined ribbon"
     
    Mindweaver says thanks.
  19. ColdPlay New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    12 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Diced

    Dice should pay you big time:toast:

    Guys, is it my mousedriver that has gone bye bye, or does the game not support my g9?
    I would love to have the nades on mouse 5 ...:confused:

    And can i set the game to dx 10? Is it any point? AMD 4890 for the (not) win...
     
    Mindweaver says thanks.
  20. highone New Member

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    3
    I would like to remind everyone to donate to this guy if you possibly can.

    My clan is donating 10 bucks and I'm sure anything will help him.

    Thanks again for the lovely app and we appreciate your sense of community to help like this.

    Cheers
     
    Mindweaver says thanks.
  21. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    I've got a big update coming! :toast:


    :respect::respect::respect:
     
    Crunching for Team TPU
  22. hlxbravo New Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    7 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    Think this is more Dice's fault, as I have seen a few posts where people cannot configure keys etc as they would like.
    I have just bought a Coolermaster Sentinel Z3RO-G 5600dpi OLED Gaming Mouse, specifically for this game, however, I too cannot bind mouse 4, well technically that's not true...I can bind it to hold breath but anything else....nope. Also button 5, thought I would bind it to gadget 2 (AT mines etc)...I press mouse 5 and it fills the box in with LMB (left mouse button)....so I thought maybe its just a wording glitch and that it will actually work (like when I setup my gaming pad, if I press pad left it calls it pad up ! And its similar for the other pad directions but they actually work as they should...so glitch).....but no, it called it LMB and LMB is what I need to press to get it to work....unbind ftw.
    You would think correctly configured controls would be at the forefront of games development.......looks like they spent all their time on the eye candy and forgot fundamentals !
     
    Mindweaver says thanks.
  23. n0tiert

    n0tiert

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    925 (0.40/day)
    Thanks Received:
    404
    Location:
    Frankfurt/Main - Germany
    hi m8,

    for some reason after using your tool, the sound in BF3 ist so low ...
    i checked BF3 Options and it´s on 100%......
    also regular Windows Sound works perfectly.....
    any hint ?
     
    Mindweaver says thanks.
  24. Mindweaver

    Mindweaver Moderato®™ Staff Member

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    5,206 (2.62/day)
    Thanks Received:
    2,691
    Location:
    Statesville, NC
    My config file doesn't touch the sound volume level. You can only change the sound system. Check to see if you have selected a system that's not yours, for example if you have a 2 speaker setup and have selected the "5.1/7.1 Surround Sound" setting. Uncheck that setting and ensure that "Enhanced Stereo Mode" is checked. If you have a surround sound system then check the "5.1/7.1 Surround Sound" and change your system to "Home Cinema". :toast:
     
    n0tiert says thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. BludGeonT New Member

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Whats up, great utility!

    I have some suggestions if you dont mind, for the config file editor, if you could add a search function in there, that would be excellent.

    The problem I am having is, I have at Thrustmaster Hotas X joystick and everything works good except for assigning the joystick left and right for YAW in planes and helis. When trying to bind joystick left or right, the bind in the game comes up as blank..very frustrating. I can bind yaw to the rotation of the joystick by twisting the handle just fine, but that just sucks when youre used to going left and right.

    The other problem is, the button numbers within the config dont appear to correlate with what the actual buttons are (such as through the trustmaster utility where you can test all buttons to see what is displayed)

    My hopes were to be able to manually adjust the config file to force in the x axis to be joystick left and right, but I really have no idea..I can find the yaw settings within the config but am clueless as to what to really assign...

    anyway thanks again, keep up the good work :)

    BludGeonT



     
    Mindweaver says thanks.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page