1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BFBC2 issue normal or is my machine

Discussion in 'Games' started by marcosamerio, Aug 9, 2011.

  1. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,003 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,396
    new AM3+ ready board first then, i guess.
  2. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    2,889 (1.84/day)
    Thanks Received:
    621
    Location:
    Rochester area
    then he needs to change to ddr3 =/
  3. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,003 (11.72/day)
    Thanks Received:
    9,396
    forgot about that.
  4. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,131 (4.17/day)
    Thanks Received:
    2,745
    Location:
    04578
    he needs to just revert to stock, undervolt the cpu 1 notch example if stock volts are 1.4 drop it to 1.35 if its 1.35 drop it to 1.3 whatever the stock voltage is drop it by .05volts it should drop the 140w cpu hes using down to 125w range, Id also suggest dropping ram down to 800mhz and dropping it by .1 volts so if its 2v drop it to 1.9v etc,

    doing that should lower the strain on the VRM's not a whole lot but enough to improve the in game performance

    from what i could dig up stock voltage is 1.25 to 1.3v find out what it is for sure with CPU-Z

    if the voltage is 1.3v drop it to 1.25 if its 1.25 drop it to 1.2 and then test stability,

    i can vouch for AMD side if overclocking hurting Bad Company 2's performance, i delt with it for months causing problems left and right, after replacing a failing PSU, i dropped my clocks upped my voltages and it stabilized but overall yea its just damn picky about Overclocks,

    even now i still get performance drops when first joining a server after a few minutes it stabilizes and the problem disappear.
    Last edited: Aug 9, 2011
  5. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtX™

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,135 (2.49/day)
    Thanks Received:
    1,642
    I think i just read that he put it back to stock and everything is fine. so it seems the issue is resolved, it was the overclock.
  6. marcosamerio

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    125 (0.11/day)
    Thanks Received:
    2
    Not, the issue still there even at factory values, i will buy probably not sure to a friend mine this mother http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M4A78E/#overview, the mother has 6 months of use, he sell to cheap so im nothing to loose

    Bye and thanks again all to try to help me
    AthlonX2 says thanks.
  7. ChristTheGreat

    ChristTheGreat

    Joined:
    Jun 29, 2007
    Messages:
    914 (0.35/day)
    Thanks Received:
    360

    LOL, even the 9850 would runs like a E8500, so if a E8500 can run the game, why not is CPU?

    http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1473085

    if this guy can, his system can,

    So, I know what I'm talking about!


    Edit: By the way, his motherboard fully support his CPU which is a 125w.. Only the 9950 has 140w (one version of that CPU is 125w also). He sais he have the 9850, which is a 125w only, so it should be working fine.. Except if alot of people is having the same problem with that motherboard, the guy on the link I've just put has a M2N68 , which is a nforce 630a and support AMD 140W CPU,s is using a 9850 on that board.
    Last edited: Aug 9, 2011
    Crunching for Team TPU
  8. AthlonX2

    AthlonX2 HyperVtX™

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Messages:
    7,135 (2.49/day)
    Thanks Received:
    1,642
    im pretty sure those of us that have the least bit of common sense realize its not his cpu,i have had some issues with bc2 and its always been the game itself or punkbuster
  9. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,901 (8.00/day)
    Thanks Received:
    7,487
    I said it in the third post.....but as usual no one listens.

    [​IMG]
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,525 (13.49/day)
    Thanks Received:
    13,922
  11. Damn_Smooth

    Damn_Smooth New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    1,435 (1.23/day)
    Thanks Received:
    478
    Location:
    A frozen turdberg.
    I'm the only one that argued with you because I underestimated a Phenom 1. My bad, I apologize.

    As for AthlonX2, other people made his point long before he joined the thread.

    So to give credit where it's due, Mailman, you were the first correct person to enter the thread, and I was the first incorrect.

    Let the public lashing commence.
  12. marcosamerio

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    125 (0.11/day)
    Thanks Received:
    2
    Well finally i decide to do an upgrade, mother, memory and cpu, im so tired of this problem.

    - INTEL Core i5 2500 Sandy Bridge 3.3Ghz Quad Core

    - ASUS P8P67 INTEL P67 - Rev.B3

    - G.SKILL Ripjaws X 8GB (2x4GB) DDR3 1600 Mhz CAS9

    Tomorrow all the parts arrive me, i upload the post and comment the new results.

    Bye all thanks for all the help

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page