1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BFG 680i rev C00 and Q6600 Problem, Last Hope!

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by L-MoS, Sep 5, 2008.

  1. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Well I've finally decided to post on this, After random moments of obsession trying to get this working over the past couple months, I finally gave up and put in my E6850 again, I've done tons of research/reading I know EVGA for instance offers a new revision "T1 or A1 I think" thru an RMA, But BFG does not... I am stuck with C00.

    I replaced 2 filter caps on my board and took care of the Vcore and Vdoop so far but obviously that did not help. I've tried countless combination of memory timings, lowering the multiplier, voltages, everything, and no matter what, I cannot get past about 2.65ghz I know many others have experienced this problem with this same rev and found out soon that I wasted my time with all those timing and voltages I was trying, So I've yet to see a fix for us poor BFG owners. But if there is anything I've missed i'm hoping someone here can tell me what that is, I think i'm just screwed tho.

    What I have gathered so far, "I've been to just about every Tech forum about this" is that the new EVGA rev that fixes this, has something to do with the MOSFETS on the vregs, If i could just find the part numbers or a list of what is replaced so I don't miss any resistors then I could simply order it from work, I am an engeering technician so with the right info I can fix this. "Called EVGA and BFG either will send me schematics or a part list of things changed in the rev"


    Thanks for any help, and sorry for the Novel
    Last edited: Sep 6, 2008
  2. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    have you flashed the bios with Nvidia EVGA or the XFX version? i think zotac also have the same board.
  3. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    No I haven't tried that yet because I was worried about hosing the bios... I just imagine it not working, Then the computer doesn't post and I cant re flash it! I was convinced it was a hardware problem considering it takes a new board rev to fix this problem from EVGA XFX ect.
  4. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    what is the problem you are having anyways ?
  5. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Didn't catch that huh? The problem I am having is that the BFG 680i rev c00 I have will not overclock quad cores worth a damn, My Q6600 will not go beyond 2.65ghz. This is a known issue that BFG has not addressed, Other companies like EVGA though have taken care of it with the newer A1 Rev. I was posting this to see if anyone had information concerning this fix and hopefully I could replace the components myself. Basically whatever is different from the A1 rev vs C00.
  6. thebeephaha

    thebeephaha

    Joined:
    Apr 28, 2007
    Messages:
    1,172 (0.44/day)
    Thanks Received:
    103
    Location:
    Seattle/Shoreline WA
    Why not sell it and ur dual chip and get a better mobo?
  7. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    The E6850 is borrowed from my father, So I would only have the 680i to sell, Then spend an extra 100 bucks to get the other board and reinstall my OS of course. A lot of shit I don't want to do for a performance increase of this degree. But yes I have considered it and not more for the quad problem but because I have an SLi board and I wanted to run my 4870 on crossfire... I have another 4870 just sitting in my drawer... But I decided to wait for the Lucid Hydra 100 instead. It's everything crossfire/Sli should of been and not limited by your motherboard or performance bound by driver profiles.
    http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3379 check it out if you haven't already.

    So with that said, It doesn't look like anyone knows a fix for this. I could only imagine buying a 680i rev A1 from EVGA and return the BFG C00 rev version for a refund. If i could get away with that... But it worked for my 2nd 4870. I just bought the first one... put my 2900 XT in the box and returned it to best buy for exchange and got another 4870. "didnt want anyone wondering why I would "buy" 2 4870's and only use 1" But for the motherboard I would have to ship back to newegg or something and they might give it a better looking over... At least with the video card scheme if they noticed I could just say oops I brought back the wrong one and no money lost. But I might get stuck with 2 mobo's and the best I could do is sell one for half the money back... LOL Watch my thread get deleted for mentioning this now... SO anyway... I could also go thru the diligent process of finding out what components are different between the 2 and just replace those. I knew this was a long shot but thought I would try before finally giving up.
  8. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
    that called fraud you know.....

    Anyways

    I bought a BFG 680i to tinker with yesterday and it did have the problem with the Q6600 G0. I flashed the latest bios P32 from BFG site. now running 3.8 ghz no prob.

    The problem was fixed in P31 bios. So the P32 has the fix + more CPU support
    I used their bootable ISO file >> http://www.bfgtech.com//CMDocs/BFGTech/BFG_680i-P32.iso.zip

    http://www.bfgtech.com/bfgrinf680is.aspx click the support in grey.

    BFGRNFI680iS BIOS Update
    Version: P31
    Posting Date: 10/04/2007
    File Size: 444KB
    Resolves issues with G0 stepping CPU’s and improves 1333MHz FSB Core 2 Quad and Duo stability and overclocking.
  9. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Hey I have a bachelor's degree in Engineering, not Law! Besides like I said.... I would just say oops I stuck the wrong card in the box. ANYHOW! You have a newer rev board I suppose. That is very odd though because they told me that they do not have a newer rev, And there are many others with this same problem and believe me I have tried everything! Including the bios updates of course. What rev is this 680i? C00? If it is T1 or A1, Then that would explain your success... If you have a c00 tho... That would be very interesting. Well any rev other than c00 and BFG would have lied to me.
  10. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston
  11. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Yea those are the common rules of troubleshooting and isolating the problem... Anyhow yes this is another known issue. Yes the A2 rev does fix this problem :) The bios upgrade is also nessasry to overclock at all. Basically A2 rev+P30 or earlier bios ans you will not get anywhere. C00+P32 or any bios for that matter and you still will not get anywhere. Well C00 with the older Bios, I cannot OC either, But with the P32 I can then reach 2.65.

    But this is interesting, Are you sure that this motherboard is an A2? It REALLY pisses me off that 3 idiots from tech support told me the c00 was the only rev. "i have yet to speak to anyone at tech support that even know's Ohm's Law ffs" so I would'nt put it past them to tell me there is no new revision when there is.

    Thanks for info, Im calling to raise hell now
  12. boogah New Member

    Joined:
    Jun 27, 2008
    Messages:
    887 (0.40/day)
    Thanks Received:
    141
    Location:
    Houston

    Attached Files:

    Last edited: Sep 11, 2008
  13. choppy

    choppy

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    1,173 (0.46/day)
    Thanks Received:
    150
    Location:
    UK
    that is just brilliant :toast:
  14. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Well thanks to you my problem will be solved...

    I called BFG back and they said this A2 rev just came out last week and the person I spoke too was the nightshift and they tend to be out of the loop, SO i woulda given up had it not been for you and not tried again till god knows when, So i threw them my credit card number... Got advanced RMA so I dont have to send my board out and go without a pc and all is going to be well! Thanks man
  15. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Yea man you know whats funny, the guy took it out of the box and even dropped it on the ground. they dont have a clue in CS. I thought about actually replacing the 2 slot cooler cause they were about the same size, but figured that would be worse if they noticed then cause I couldnt say that i accidently put the wrong card in the box, that woulda been too obvious that im trying to pull one over on them... So i kept it on. It works like a charm. Try it :)
  16. timta2

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    812 (0.34/day)
    Thanks Received:
    112
    Location:
    Milwaukee, Wisconsin, USA
    You do know that if a store wants to prosecute for Retail Fraud they will? You can't tell a judge "Opps, I put the wrong one in the box". It doesn't work, you can ask a couple of my friends who are probation right now because of this. Even if you don't get caught its pretty sleazy. Perhaps you are having a "Karma" problem with your MB?

    Most stores check serial numbers anyway since they are on video cards and motherboards as well as the boxes.
  17. L-MoS

    L-MoS New Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    10 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Melbourne, FL
    Haha that's nice... And I find it hard to believe that you have friend(s) who all ended up on probation for this. Does the superstitious idiot's rule book on Karma also apply to liars and story tellers? *jerking off motion* next

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page