1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

[bios request] sapphire hd6870 1gb original bios

Discussion in 'AMD / ATI' started by Jerim Park, Dec 13, 2011.

  1. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Last edited: Jul 27, 2014
  2. DannibusX

    DannibusX

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    2,527 (1.36/day)
    Thanks Received:
    979
    Location:
    United States
  3. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Last edited: Dec 13, 2011
  4. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    I have a Sapphire HD6870 1Gb and i have the Original Bios saved in my PC... But it's Vapor-X edition...

    Would it be useful?
     
  5. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I think it doesn't work for me.

    Thanks, anyway. :)

    I'm sorry for my bad english. I'm korean.
     
  6. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    But why does any of the BIOS from TechPowerUp fit your card?
     
  7. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I flashed wrong bios. HDMI Port is dead now. so I need original bios.

    Try other bios? No. It's gonna kill my card.
     
    Last edited: Dec 13, 2011
  8. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    I understood that...

    But you have some original BIOSes here and any of them are good for your card, as you say!!

    I was asking why does anyone works for your card... Is there any feature that is not in any of TechPowerUp BIOSes or is that another reason???


    Note:

    My Vapor-X is from Sapphire but it's vendor ID was as PC Partner, so I've changed it to Sapphire with RBE and flashed it back to the card and It's working nice and with Sapphire as Vendor ID...
     
  9. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I didn't know about PN number.

    I visited at sapphire site yesterday. There is new bios.

    So I downloaded and run flash.bat.

    I didn't realize '-f option' in it.

    It forcely flashed and bios backup file is not working.

    I hope you understand my poor english.
     
  10. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    I can understand your English... I'm not English myself too!

    So you downloaded a supposed newer BIOS from Sapphire site but looks like was not the correct version (correct PN number) to your card, right?

    And you have a backup file that It's not working!

    This I can understand...

    What I can't understand is how do you know that any of TechPowerUp BIOSes will work to your card! How do you check that those BIOSes doesn't suite your card.
     
  11. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I flashed other HD6870 bios. Then all ports are dead.

    I restored it with lent vga card from my friends. Because I don't have any PCIE cards or intergated graphic.
    (I restored to sapphire's wrong bios and not working HDMI port now.)

    I never say 'I check' or 'I know' they are not working my card. I said 'I think' because I tried one of them and it's completely not working for me.

    I can't try one more time. I return my friends card.
     
    Last edited: Dec 13, 2011
  12. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    Ok ok...

    Well, if my BIOS can't help you, then i guess i don't know how to help you in any other way... I'm sorry...
     
  13. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thank you for your interesting. :)
     
  14. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    Post a link of your card...

    Is it a reference or a non-reference card?

    Who knows if it doesn't help here guys looking for a BIOS file for you!!!
     
    Jerim Park says thanks.
  15. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    OK, I did.

    Thanks.
     
  16. jagd

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    456 (0.24/day)
    Thanks Received:
    89
    Location:
    TR
    jerim we understand your english but if you can give a bir more info will be more helpfull.Sapphire is a hugr company with
    3 HD 6870 models
    2 vapor-x 6970 models
    5 HD6870 models
    2 toxic 6870 models
    2 flex 6870 models

    Google search gave nothing for 299-3e174-030sa , search for 11179-09 gave some results http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11179-09-20g-hd6870-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56095#allImages,you are lucky it is a turkish shopping site and ill hunt bios at turkish forum(S) for you but who knows the result .Fastest way is maling sapphire for new bios .

    Btw i looked all sapphire 6870models at sapphire's own site but no bios for 11179-09 sku cards.

    Can you confirm your card identical the linked one?
     
    Jerim Park says thanks.
  17. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Last edited: Dec 13, 2011
  18. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
  19. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I sent a messege to him but his last activity was Nov 7, 2011.

    I am waiting. :)
     
  20. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    I saw his problem in other forum... Then i spotted his thread here also... It worth the try anyway...
     
  21. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I agree with you.
     
  22. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    Jerim Park says thanks.
  23. Jerim Park New Member

    Joined:
    Dec 12, 2011
    Messages:
    15 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Wow! whole world will know my request.:laugh:

    Thank you very much.

    I did the same at biggest computer website in Korea.
     
  24. PsySc0rpi0n New Member

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Messages:
    113 (0.04/day)
    Thanks Received:
    9
    I would be happy if i could help...

    ;)
     
  25. jagd

    Joined:
    Jul 10, 2009
    Messages:
    456 (0.24/day)
    Thanks Received:
    89
    Location:
    TR
    Im sorry to hear this ,this is beyond stupid .
    I found that sapphire has posted 11179-00 bios (card with 2 display port and custom pcb and fan ) at 11179-09 (card with one display port ,custom pcb and fan ) download page .I took screenshot of these pages.
    Mail them and tell they put bios of http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=981&psn=&lid=1&leg=0# to your cards download too http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1037&pid=1270&psn=&lid=1&leg=0# and your card is not working now because of this .

    6870 models excel list link http://www.sapphiretech.com/archive/matrix-vga-1_4_041.xls

    Btw where can someone find this 11179-09 code ?card or box ?

     
    Last edited: Dec 13, 2011

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page