1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Black screen showing only mouse pointer after Windows Update

Discussion in 'General Software' started by Fitseries3, Mar 22, 2010.

  1. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    every time i install windows updates and reboot i get a black screen with the mouse and nothing else.

    i cannot get into safemode either. it does the same thing. black screen with mouse.

    i have to boot from the install dvd and run system restore to get it back to the desktop.

    i have tried to figure out which update thats doing it and have had no success.

    any idea what to do?
  2. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    wow... no help at all huh?
  3. Hybrid_theory

    Hybrid_theory New Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.70/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    Is windows upgrading any drivers or is it installing that new genuine tool. Its supposidly hard on the system and can cause problems.
    Fitseries3 says thanks.
  4. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    neither. just critical updates.

    i cant even do system restore now.
  5. Hybrid_theory

    Hybrid_theory New Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.70/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    my laptop goes to login, i enter my password. and sometimes it takes 2-3 mins with a black screen and a mouse till the desktop finally loads. If you have waited longer than this, then it could be the black screen of death.

    There is a fix for it i just have to find it
  6. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    i've waited over an hour. nothing happens.

    i cant get into the OS or safemode or even do system restore now.
  7. Hybrid_theory

    Hybrid_theory New Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.70/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    http://forum.eeeuser.com/viewtopic.php?id=58307

    the first post there "may" work but i have my doubts. you should be able to make a txt file there by booting repair mode off the windows install disk.

    Im skepticle about updating the windows updates i got at the bottom of my screen now.
  8. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    19,845 (6.19/day)
    Thanks Received:
    5,945
    Boot from the DVD, it should give the ability to do a system restore from there.

    Then install each update one at a time, rebooting after each one, even if it doesn't require it until you find the one that causes the problem.
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    cant. says it cannot find the OS partition

    but

    somehow it trys to boot to windows so there is a MBR there.

    i have tried to repair the MBR and it says it has repaired it but i still cant see the old install from the dvd at all.
  10. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.15/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    wont work.

    im using vista 64
  11. Hybrid_theory

    Hybrid_theory New Member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,895 (0.70/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    ontario canada
    Oh. Specs say Win 7 x64 so assumed that
  12. Fourstaff

    Fourstaff Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    9,178 (5.29/day)
    Thanks Received:
    1,971
    Location:
    Home
    Sounds like a malware somewhere to me.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page