1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

BOINC broke muh wireless!!!

Discussion in 'World Community Grid (WCG)' started by scope54, Jun 11, 2009.

  1. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    270 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    So, i wanted to have my laptop just sit and do nothing but compute crap for BOINC. I install the software (downloaded it onto the laptop wirelessly fyi) and it asks me to reboot. I do then bing bang boom wireless adapter doesn't even show up in device manager. The switch is on on the laptop, but no blue light (blue means on...). So brainstorm with me please, what could've been done to kill the wireless?

    Lappy specs:
    Turion @ 1.6ghz
    2gb DDR2
    100gb HD
    Geforce 6150 go (with latest drivers)
    and the wireless adapter is some broadcomm one built into the lappy.
    Vista Business x64

    (i paid $1000 2 years ago for this meh computer..... :shadedshu )
  2. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,531 (2.53/day)
    Thanks Received:
    847
    take off the BOINC and see if it works again. At least eliminate that as a factor.
  3. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    270 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    lol, sorry i should have also included what i have done so far. So far, I've uninstalled Boinc manager, restarted, made sure the wireless service was running (it was), turned the wireless on and off via switch with device manager open (nothing happened, even after i said look for new things). Right now i may go searching for any and all Boinc software left on the pc and delete it.
  4. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    270 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    all right so nevermind, i think my laptop just doesnt want to cooperate anymore, now it doesnt even want to POST, just starts looping like a desktop would with a bad overclock. Now i feel bad, can an Admin move this thread to another location, and maybe change the title to 'Broken Laptop!!' ?
  5. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    270 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    update: so i cycled the RAM (switched their slots), and tried to run memtest86 but it shutdown each time while the test was going. so for shits and giggles I booted up (cause i also notice it didnt have any troubles getting to POST) Windows. The wireless adapter works, installed BOINC, its now working too.... WTF!?!??!
  6. WhiteLotus

    WhiteLotus

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Messages:
    6,531 (2.53/day)
    Thanks Received:
    847
    very odd - did you drop laptop? may have disturbed the cables or something.
  7. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    270 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    no thats the thing, i sat it down, its started to wonk out when i restarted after i installed boinc, and then starting working after i did something... but wahtever i now have 3 computers crunching for techpowerup's team.

    and i love how it looks in the task manager performance tab....

    the lappy, my machine here, and an older 939 opty machine @ 2.8ghz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page