1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Borderlands 2

Discussion in 'Games' started by 1Kurgan1, Jul 26, 2012.

  1. marcosamerio

    Joined:
    Jul 27, 2011
    Messages:
    125 (0.10/day)
    Thanks Received:
    2
    ¿What happend when u finish the game?, i mean ¿u can still playing

    to complete side quests or u must do it before going to the final

    battle?

    Bye all
     
  2. mafia97

    mafia97

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Messages:
    1,090 (0.51/day)
    Thanks Received:
    139
    Location:
    Delhi,India
    in india $20, got it, but havent started playing it yet
     
  3. Csokis

    Csokis

    Joined:
    Sep 23, 2008
    Messages:
    156 (0.07/day)
    Thanks Received:
    116
    LOL! :D

    +3 Sexual Tyrannosaurus Skill

    [​IMG]
     
  4. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,339 (4.67/day)
    Thanks Received:
    2,376
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Got my 2nd BL2 Co-op video up if anyone wants to check it out.
    [yt]h3CmBMwn-T8[/yt]

    Why is everything dirt cheap in India? I remember same issue with BF3 Premium, so they had to raise the price since tons of people were using VPNs to get it for half price.
     
    Last edited: Oct 4, 2012
  5. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    I'm posting my question here since it feels like this would be the appropriate thread

    Hi, I have a 6950 2gb (sold my 2nd one a while back)...

    Wondering how to get a solid 60fps in Borderlands all the time... It drops to 30 when I a big vista in front of me with lots of far-back details shown on screen...

    I would love to know if anyone here has a 6950 and has recommendations for me. Also wondering if d3d overrider helps with this game (meaning, I wonder if d3d overrider V-sync is better than the in-game one)...
     
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    What drivers are you using and do you have the latest CAP installed? Are you sure CrossFire is working by checking the load on each card?
     
  7. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    I have 12.8, I'm using a single 6950 2gb (sold my 2nd one a while back) so I'm not usin CF right now...

    I tried turning off ambient occlusion, and when I do, I get almosta 20fps boost (when starring at huge vistas)...
     
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    I think what you are experiencing is normal with your setup. According to benchmarks I've seen (using an i7 920 in this case), average frame rates are around 60fps with fps going over and under the mark.
     
  9. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    Yes, I do believe that my fps is not terribly bad... Most of the time I have 60fps... it's just that IF I put AO on and face vistas, it drops to 30fps...

    Now, what I would like to know is, how much of a performance hit do you think physx has ?? I don't know much about physx... is it compatible with radeon cards ? or just nvidia?

    And if it does work with readon cards, do I need to manually download physx software onto my pc and configure it properly for my radeon card?

    also, do you have any idea why is it that the AO eats so much FPS when I face vistas in the game ??

    EDIT: What does "mouse smoothing" do ?
     
    Last edited: Oct 4, 2012
  10. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.38/day)
    Thanks Received:
    235


    Yes, sorry re post - I messed up the embedding last time.

    I wonder if this is a natural error or something they allowed for as an Easter egg- it looks SO much like Han Solo in carbonite it's almost intentional.
     
    Last edited by a moderator: Nov 20, 2013
    Crunching for Team TPU
  11. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,980 (12.96/day)
    Thanks Received:
    14,401
    Since you are using an AMD card, PhysX will be automatically set to "Low" and it will put the minimal PhysX load on your CPU, so nothing to worry about GPU related here. Ambient Occlusion and the AMD 6 series cards don't work together very well. You're better off leaving the option disabled.

    Mouse smoothing does just that. It smooths the motion of the mouse. It should not be turned on unless you are using a very old "ball in socket" type mouse. The best thing to do is to keep it off and just adjust the mouse sensitivity to your preference.
     
    jonathan1107 says thanks.
  12. razaron

    razaron

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    1,107 (0.45/day)
    Thanks Received:
    177
    Location:
    london
    I finished the second playthrough a few hours ago. Currently I'm farming The Warrior until I find a legendary (any). Managed to find a 32k damage non-elemental sniper. Also, leaving the side-quests until the end was a good idea, all their rewards are level 50 now. The level 50 Law is awesome.
     
  13. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.38/day)
    Thanks Received:
    235
    I'm on an ATI,

    I changed the following to :

    DynamicShadows=False
    Bloom=False
    bAllowLightShafts=False

    On average I'm getting an extra 15~25Fps now, depending on the scene.

    With Vsync that took me from dippy staggery 45's and 55's to a near permanently constant 60 fps - Nice and smooth.

    Gotta be honest I would have done it anyway though, I hate bloom and blur.
     
    Crunching for Team TPU
  14. Darkleoco

    Darkleoco

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    1,598 (1.33/day)
    Thanks Received:
    247
    Location:
    Cullowhee, North Carolina
    Just wondering if BL2 is any better optimized for PC than the original Borderlands? I might pick it up this weekend from Amazon for ~$40 :D
     
  15. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    Thank you very much for the reply. Indeed, Physx was set to "low" from the get-go, but I found a way to force it up to "high" thru the .ini files...

    Which doesn't take too much fps away. you're right about the AO tho, that's the real performance eater in all the settings I can touch... Aside from that, everything is working great. Again, thanks for your input, very much appreciated
     
  16. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    One more question:

    I've grown quite found of physx effects in games that support it. All the objects that explode and the particule effects are VERY nice indeed. Isn't there any way to tweak something or install some mod of some sort to force the computer to use the GPU to run physx instead of my CPU ???

    (I have a radeon 6950 2gb)
     
  17. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    I am on 6950 2gb Xfire and I noticed the same thing when I played once with Xfire disabled. In big fights it would drop down to 30-40FPS but then I realized Xfire was disabled and once reenabled it was a steady 60FPS.
     
    Crunching for Team TPU
  18. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,567 (11.39/day)
    Thanks Received:
    9,836
    nope. wont work on AMD GPU's.

    you can either run it on CPU, or with a secondary nvidia card.
     
  19. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    what would be the best nvidia card to run as a secondary with my current radeon 6950 2gb ? (bang/buck)
     
  20. jonathan1107

    jonathan1107

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    1,053 (0.72/day)
    Thanks Received:
    35
    Location:
    Canada
    yup... can't wait to buy myself another 6950 again... :(
     
  21. newbsandwich

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    102 (0.07/day)
    Thanks Received:
    16
    Which file and line did you change to get the Physx on high?

    I tried out these other .ini tweaks that are listed below, helped out with the ammo textures alot!
    http://www.gamefront.com/how-to-improve-borderlands-2-with-ini-file-tweaks/

     
  22. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    willowengine.ini
     
    Crunching for Team TPU
  23. newbsandwich

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    102 (0.07/day)
    Thanks Received:
    16
    Ok, figured it would be that one. But do you know which line to change? I'll mess with it once I get off work. Thanks in advance

     
  24. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,781 (9.68/day)
    Thanks Received:
    6,239
    Location:
    Chatsworth, GA
    Use this wiki to find out what to tweak

    http://borderlands.wikia.com/wiki/PC_Tweaks

    *EDIT*

    To be honest I think this link should be put in the OP
     
    Last edited: Oct 5, 2012
    newbsandwich and Mussels say thanks.
    Crunching for Team TPU
  25. razaron

    razaron

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    1,107 (0.45/day)
    Thanks Received:
    177
    Location:
    london
    I got bored of farming The Warrior -since he wasn't dropping any legendaries- so I went to finish of the quests I hadn't touched until now. The first time I killed Hunter Hellquist he dropped The Bee Shield...
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page