1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Borderlands 2

Discussion in 'Games' started by 1Kurgan1, Jul 26, 2012.

  1. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,320 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    I'd OC the snot out of your 2600k, set it to medium, and see if that makes you happy. The 2600k is capable of playing it on medium, frames will dip now and then. But having played it both on Med and High, the only real difference I see the the amount of blood. And on High, the amount of blood is unreal, it's just everywhere. Medium is a much better amount, still over the top, but it fits the game.

    If your happy with the performance, then you just end up saving yourself some cash. Put those extra threads to work, people always say, "get the 2500k, you don't need those threads for gaming". Time to prove them wrong.
    newbsandwich says thanks.
  2. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    I kicked the card up as far as MSI afterburner would let me.

    [​IMG]

    The lowest I get in really bloody firefights is 40FPS all max 1366x768. GTX470 is at 800c/1750m and the 9800GT 715c/1050m. Max load I saw on the 9800GT is 70%.
  3. newbsandwich

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    94 (0.08/day)
    Thanks Received:
    13
    Thanks for the input Kurgan, I'll give that a try. Should be getting BL2 tonight, i'll see how it runs normally, then I'll try that.

    Quick question, what resolution were you playing it on medium at? I normally play at native, 1900x1200


  4. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,320 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Seems our results are about the same then. I'm assuming res won't matter too much for particle effects since there should still be the same amount of particles.

    The 9800 will have to do for now, but just kinda sucks going from 100 - 120 fps running and gunning, then a head poips off and blood comes out and I drop to 35 - 50 fps. The higher end of that spectrum is fine, but dropping 70% or so of my fps that quickly to 35 is noticeable. Also the load I see on my 9800 is usually 89%.

    I tried Medium with at 1920x1080 with my 2600k when I was at like 4.5ghz and it was ok, the dips got a bit low if I was up close in a crazy fight, but some extra mhz might change that. Just have to try it and see if it makes you happy.
    Last edited: Sep 21, 2012
  5. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    The higher load must be the higher res. I may plop the GTX 295 in and see how it does for physx.
  6. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,474 (3.55/day)
    Thanks Received:
    2,098
    Dooooeeit!!
  7. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    Don't mind the mess I am waiting for new blocks to retube the loop.

    [​IMG]

    Will see how it performs shortly.
    mlee49 says thanks.
  8. Crap Daddy

    Crap Daddy

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Messages:
    2,739 (2.03/day)
    Thanks Received:
    1,044
    Here's an interesting CPU performance chart:

    [​IMG]
    NAVI_Z, Mathragh and erocker say thanks.
  9. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,939 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,334
  10. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
  11. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,414 (10.41/day)
    Thanks Received:
    5,986
    Location:
    Chatsworth, GA
    This game does take a hit with physx
    Crunching for Team TPU
  12. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,939 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,334
    u dont think cuz ur nv is in x1 spot
  13. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,474 (3.55/day)
    Thanks Received:
    2,098
    I just played through 5 hours straight. Wow, it was fun!
  14. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    GTX 295 at 700/1100 seems to fix my physx issues didn't drop below 50FPS even during boss battles running 1920x1080.

    I attached a sensor log from the GTX 295 to give an idea how well it loads down that cards memory and GPU. Was seeing around a 50% max load with 300-400mb of memory used for physx.

    Downside to the 295 is it seems to be starving the GTX 470 for air as temps on that went up 10-15C or so peaking at 84C.

    Attached Files:

  15. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    841
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    How much for this game, it actually looks like fun?
  16. Eternalchaos

    Eternalchaos

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    59 (0.04/day)
    Thanks Received:
    12
  17. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    841
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Lord, 60us... guess I'll keep playing pacman.....
  18. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,900
    Green Man Gaming has it for 10% off, but if you can wait the game will eventually go on sale on Steam.
  19. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,346 (1.76/day)
    Thanks Received:
    841
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    Wahh.. I'm trying to buy 2 gtx480s to replace my 2 gtx285s for my 51st birthday... I have a whole rack of other problems to deal with before I spend this much for a game... although dammit the first game I've seen in a long time I actually like....
  20. 1Kurgan1

    1Kurgan1 The Knife in your Back

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    10,320 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,371
    Location:
    Duluth, Minnesota
    Not sure if this is how it works, but I'm assuming that with the 295 as well, it's only loading on 1 core, so it's basically just a GTX 275 for Physx.

    The game just came out a few days ago, now days $60 is pretty standard for big titles, a 4 pack if you can get in one is about $41. Or if you haven't played Borderlands 1, that goes on sale pretty often.
  21. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,900
    True. PhysX will only work with one GPU.
  22. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,939 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,334
  23. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,489 (13.55/day)
    Thanks Received:
    13,900
    Lies:

  24. eidairaman1

    eidairaman1

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Messages:
    11,939 (4.65/day)
    Thanks Received:
    1,334
    way to bypass it is those older drivers w/e
  25. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,648 (7.10/day)
    Thanks Received:
    2,971
    Location:
    some AF base
    Yes it is basically a GTX 275. Especially since this card has some kind of glitch with this mobo were it only loads one gpu when mated with a dissimilar card.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page