1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

calculation error detected in OCCT

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by Uptime73, Aug 4, 2008.

  1. Uptime73 New Member

    Joined:
    Feb 5, 2005
    Messages:
    109 (0.03/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Columbus, Ohio USA
    Hello all. I am running OCCT to test staility and it crashes about 4 minutes into the test. ItS giveing me a code 4, which is a calculation. What should I do?

    I have Iwill P4HT motherboard with Intel 2.4 GHz processor with 1 stick of ! GB memory (PNY 2700 333 MHz). The memory is set to 266. The AGP/PCI slots are locked at 33/66. Vcore voltage is set to 1.5 V. Thanks.

    - Josh
  2. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,455 (7.12/day)
    Thanks Received:
    5,968
    OCCT is very vague in its errors. Usually if I fail at OCCT I have pushed way too far or need more voltage somewhere!
  3. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,997 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,873
    what program you like or should i say TRUST? occt or Prime95?
    i pass prime all day and all night but occt gives an code 4 error shortly into it's start up..:wtf:
  4. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,455 (7.12/day)
    Thanks Received:
    5,968
    I use orthos and prime myself, but that is odd that OCCT fails, while others dont!
    fullinfusion says thanks.
  5. a_ump

    a_ump

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Messages:
    3,560 (1.47/day)
    Thanks Received:
    356
    Location:
    Smithfield, WV
    i use OCCT all the time, though i'm thking about including sp2004, that's the same as prime isn't it?
  6. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,997 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,873
    well when i clock the crap outa this amd platform.... AOD passes.... then prime fails... so i back off a teeenie weinne bit and Prime passes 12+ hrs but occt fails only min's after it run's?:wtf:
  7. sneekypeet

    sneekypeet Unpaid Babysitter Staff Member

    Joined:
    Apr 12, 2006
    Messages:
    21,455 (7.12/day)
    Thanks Received:
    5,968
    fullinfusion says thanks.
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,997 (3.37/day)
    Thanks Received:
    1,873
    Well thank's SP.... i alway's had trouble passing prime till i got a little smarter in my voltage settings... AOD would pass but game's would crash... Sooo i use Prime and untill it passes im not set up proper.... thanks again.... time to play with NB-freq now hehe.... up to [​IMG]

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page