1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Calling all tpu'ers help Sol out

Discussion in 'System Builder's Advice' started by Solaris17, Nov 18, 2008.

  1. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.02/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    I'm going to have to agree that the board is gone. I mean, you have basically swapped out every component, used the minimum to maximum of the components, and yet you still get nothing. can you tell if the motherboard is getting any power at all?
     
    Solaris17 says thanks.
  2. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    have you tried leaving it go for a while and see if it is actually doing anything(hard drive making noise reading).
     
    Solaris17 says thanks.
  3. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.65/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    damn, man - if it had been a month ago, I woulda still had an Intel D101GGC board and P4 I coulda sent ya for testing purposes . . . but I've already parted that stuff out :ohwell:

    I'm leaning towards mobo as well, if not the board itself, a borked BIOS chip.

    double check your CPU pins on the board - even being careful it's too easy to screw up that LGA. Make sure to look at the socket from all 4 angles with a good amount of light, any pin that's not properly lined up with the rest might be an issue.


    If you have any friends with an 775 board, ask them if you could borrow it for a bit; you might even consider doing some fast-talking at a BB or CC and see if they have a condemned, somewhat working 775 board they could just give you . . . or, check local PC shops (if you have any around).


    Another idea, if you haven't tried it - try moving the wall connector to a different outlet in a different room . . .
     
    Solaris17 says thanks.
  4. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    stuff i have done


    Mobo would not post

    Put mobo in case​

    hooked up all things wouldnt post​
    only hooked up necissary things​

    system would not show vid with basics​

    switched to H2O cleaned thermal paste​
    no post​

    Sitched vid card​

    tried again with basics​
    Nothing​

    Switched to PCI banshee​

    Tried again with basics​
    Nothing​

    Switched to FX5200 PCI​
    Nothing​

    Sitched all cards again using diff pci and pci-e slots and power connectors​

    Nothing​
    REdiculous​

    Checked jumpers and dips​

    REplaced mobo batt with new one i pulled from dead board​
    REpeated steps above and nothing​

    Pulled mobo​

    Tried water​
    Tried air​

    Tried all things listed above again systematically including switching new bios batt and new batt

    While in and out of case i tried 1 stick of ram in every slot then moved on to the next stick eventually went out and bought some pos 533mhz 1GB stick and tried every slot​

    through out all of this i have tried​
    1 DVI cable 2 VGA cables my monitor on another rig all cables settings and my monitor worked​

    i think i ran out of things to say and i forgot what i wrote but yes that is what iv done
     
  5. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    no pins on 775 checked socket and all was well

    no LT doesnt have post speakers or speaker headers i can get no codes what so ever
     
  6. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    checked all pins

    looked for a new board

    cant get one from work :(

    tried wall outlet

    tried surge protector

    tried wattage reader

    left it for 6 hours nothing happened

    mobo gets power everything spools
     
  7. Gilletter

    Gilletter

    Joined:
    Feb 16, 2007
    Messages:
    1,279 (0.46/day)
    Thanks Received:
    108
    Location:
    Elyria, Ohio
    It sounds like a board to me... take it to a local pc store (not bb or cc) and see if they have the means of testing the board... maybe you can get them to check it for free, you never know... cpu's might be fried as well... I'd just see if you can get it to someone that has the ability to test it and let you know... offer them lunch or something, lol... good luck man. I have to head off to bed, hope you figure it out soon and it's the least expensive thing for you :ohwell: :(
     
    Solaris17 says thanks.
  8. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    im really appreciating everyone whos looking and everyone whos helping thanks guys
     
  9. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.65/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    so, if everything power checks when you hit the switch (HDDs spin up, fans spin up, blinkity-blink and what-not), but absolutely no POST, and not even the somewhat-standard single "OK" beep - and considering what all else you've swapped out and tested . . .

    we need to find you a doner mobo . . .
     
    Solaris17 says thanks.
  10. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.02/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    This may sound kinda pointless, but are there any blockages in any of the slots or sockets? Maybe take some canned air and spray off the mobo?
     
  11. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    thanks man i work at BB so i know not to go their but before that i wanted to work at the pc shop here and theirs only one and i can telly ou the best they have is a multi meter they dont have the means to test..as for the CPU's i dont know about the Q and E7200 but the p4 went back in the other system and it started right up so i dont thing their dead
     
  12. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    yup everything look likes its running nothing shows any sighs of any kind of fault the system should boot up to a pretty and exciting bios screen but it doesnt

    nope checked for contact and clearence and seating on everything about 4000 times in the past month and my canned air actually ran out tonight after i spent it all on this mobo its so clean the only thing i havent done is put it in an acid bath or dish washer
     
  13. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    iv sung to it

    iv hit it

    iv left music on when no one was home and i was at work

    its had enough sun

    its been cleaned and gets alot of power

    iv smacked it

    rubbed it

    and cleaned it


    EDIT::: iv even had a staring contect with it and won
     
  14. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    have you taken the board out and looked on both sides of it for anything burnt out or maybe a capacitor half broken off?

    and do you know if the board DEFINITELY worked before you bought it?

    i looked on the XFX site and the E7200, Q6600 and all P4's are compatible with that board so i highly doubt it is the CPU.
     
    Solaris17 says thanks.
  15. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    yup i even smelled it smells like amazing japanese made electronics
     
  16. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    i dont think these things would be all that good for it :D
     
  17. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.03/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    stupid question...

    have you tried booting without keyboard, mouse, etc.... monitor only?

    make sure the 115v/210v switches are on 115v on the psu's

    make sure the cmos reset jumper is in the right position

    make sure the board isnt grounding out to anything, run it on a table or something other than the case

    hmmm... thats all shit i have tried.

    ps... one stick or ram in the slot furthest away from cpu? try that
     
    Solaris17 says thanks.
  18. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    well by sun i mean hologin lamp i stole it from my gecko and they were love taps i used nothing but my hand both times it was simply ment to persuade not to injure
     
  19. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    :wtf: it cant be too amazing if it doesn't work
     
    Solaris17 says thanks.
  20. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.65/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    I'm near about 100% certain it's a failed mobo, then - but I (nor any of us) can't give a definite without actually seeing it, y'know?

    But, I'll ask around at some of my buddies tomorrow, see if anyone might have an old 775 they're willing to part with that I can get off them . . . if so, I'll just send it to ya unless someone else can turn up a donor/loner for you.

    I can't make any promises nor guarantes, though.
     
    Solaris17 says thanks.
  21. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    tried 5 diff sticks of ram by themselves and with each stick i tried every slot
     
  22. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,509 (6.03/day)
    Thanks Received:
    3,107
    Location:
    Republic of Texas
    evga board you say... no post code? DEAD. 100% sure.


    op.... have you tried farting on it?

    believe it or not... that has worked for me countless times. no joke
     
  23. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    its cool man no one has too i just wanted this to work man shitty im sooo F@#$%d like how how and WHY on earth did this happen to me iv been good all year perhaps my success was destined to fail karma or something of the like ugh this is not what i wanted to bealive maybe ill take up making tennis balls or go to raod construction or something
     
  24. James1991

    James1991 New Member

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    267 (0.10/day)
    Thanks Received:
    38
    Location:
    Port Lincoln, South Australia
    you said you tried your bro's P4......... can you try a graphics card, ram cards, and PSU in his PC to make sure they are all working and get a combination that you know works?
     
  25. Solaris17

    Solaris17 Creator Solaris Utility DVD

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Messages:
    17,260 (5.15/day)
    Thanks Received:
    3,598
    Location:
    Florida
    XFX eventually ill have an EVGA full 680i otw
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page