1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Can GTX 460 AMP! Max Metro 2033 with 20+FPS?

Discussion in 'NVIDIA' started by AlphaStormX, Aug 24, 2011.

  1. AlphaStormX

    AlphaStormX New Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    England!!!
    Just like the title says. On 1650 x 1080 resolution. With 8GB ram and i5 2500K.
     
    Last edited: Aug 24, 2011
  2. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,935 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,211
    I doubt it. It's barely 20+ FPS @1280x1024 with 4xAA and 16xAF. Even with a Sandy Bridge there won't be much improvement. Maybe make it 20+ FPS at that resolution but definitely not maxed out.
     
  3. heky

    heky

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    888 (0.48/day)
    Thanks Received:
    144
    Location:
    Slovenia, Europe
    I can try it and report. My proc is a 2600k though, and overclocked. So is my GTX460, but you should get the general idea.
     
  4. DarkOCean

    DarkOCean

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,616 (0.78/day)
    Thanks Received:
    349
    Location:
    on top of that big mountain on mars(Romania)
    Metro 2033 is a gpu power hog so buy a better gpu or play with lower settings.
     
  5. heky

    heky

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    888 (0.48/day)
    Thanks Received:
    144
    Location:
    Slovenia, Europe
    The answer is yes, it can. I just tried it. Everything maxed, dx11 and all, i get around 30fps in the tunnels, and around 22-30fps(depends on the soroundings) on the outside.
     
  6. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.06/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    I can try it with my 768MB vanilla but I can state, if it does it wouldn't be an average framerate and odds are just a tad under maybe 18fps. Would the card be overclocked even further?

    @heky

    Very very nice! :D
     
    heky says thanks.
  7. AlphaStormX

    AlphaStormX New Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    England!!!
    GTX 570 it is, then.

    (PS: Building a secondary rig)
     
  8. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.06/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    From what i am seeing, GTX460 1GB SLI > Single GTX570 in the short run(meaning could add another 570) if you wish to go that route.
     
  9. AlphaStormX

    AlphaStormX New Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Messages:
    37 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    England!!!
    I'm building a Mini ITX rig, so I can't do SLI.
     
  10. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.06/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
  11. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.14/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    I remember when it came out I tried it on my old gtx 470 setup and it ran pretty well at 1920x1080. Had a serious OC on the card. With ADOF off it plays much faster.
     
  12. jacob90 New Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    130 (0.12/day)
    Thanks Received:
    2
    entropy13: you are wrong. i played and finished Metro 2033 on very high settings at 1920*1080 res comfortably. and i have a gtx 460 1gb, and a q6600.

    its not as bad as you claim to be. my avg fps was around 25fps or a 23. but it was very playable for me.

    and im sure with my new motherboard and i5 2500k, it will only get better.

    most people say anything below 60fps or 30 is unplayable. but for me anything above 20fps is playable.
     
  13. LordJummy

    LordJummy New Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    1,406 (1.14/day)
    Thanks Received:
    248
    Location:
    US of A
    Very high settings is not maxed settings. Your 460 can't play the entire game at playable framerates without massive dips at MAX settings. That includes advanced depth of field and all dx11 features maxed. Let's see you bench it with that card. I know for a fact the game isn't playable 100% on max with a 460, because i had a 470 and it couldn't do it. pretty much the 580 is the only card that plays through it on full max. even then it probably gets big dips at certain points.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page