1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

"Can you run it?" system req checker page

Discussion in 'Games' started by onehp1, May 27, 2008.

  1. onehp1 New Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

    You select a game from the drop down selection list and it will analyze your system if you meet the system requirements for that game. It shows a graphical interface whether you passed for the minimal requirement or the recommended requirement. If you fail, it will recommend what you can do to make your system meet the requirements. I like it because it is accurate in its analysis of the games I play.

    What do you think?
  2. Azazel

    Azazel New Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    3,204 (1.35/day)
    Thanks Received:
    163
    Location:
    London, UK
    :) thanks for this :p but i think most people on TPU will know what specs there rig is and if they can run a game or not lol :p
  3. das müffin mann

    das müffin mann New Member

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    3,759 (1.55/day)
    Thanks Received:
    335
    Location:
    Appleton, WI
  4. beyond_amusia

    beyond_amusia New Member

    Joined:
    Feb 20, 2007
    Messages:
    1,140 (0.42/day)
    Thanks Received:
    63
    Location:
    Baltimore, Maryland
    That has existed for a while... I used it 2 years ago on gamespot. =P
  5. onehp1 New Member

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    62 (0.03/day)
    Thanks Received:
    1
    I tried Age of Conan and it recommended me to use Windows Vista for the recommended spec. Do I even need Vista to play it on the highest setting?
    Last edited: May 29, 2008
  6. psyko12

    psyko12

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,859 (0.72/day)
    Thanks Received:
    168
    It's not really that accurate... It always points that my OS fails for not being Vista lol (XP x64 and lovin it!)
  7. imperialreign

    imperialreign New Member

    Joined:
    Jul 19, 2007
    Messages:
    7,043 (2.76/day)
    Thanks Received:
    909
    Location:
    Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
    yeah, it tends to be quite a bit off sometimes -

    for shits and giggles, I had it check to see if my rig (see specs) could run Crysis, and it places my setup below the recommended specs (BTW, it rates my video card*s* as "fail" because I don't have an nVidia Geforce 8800 GTS or better :wtf:).

    It's a good rule of thumb, though, but not to be taken for gospel. Even if your rig has a hard time handling a game, the game itself can usually be tweaked to the point where it will run decent.
  8. psyko12

    psyko12

    Joined:
    Jun 5, 2007
    Messages:
    1,859 (0.72/day)
    Thanks Received:
    168
    +1 to that, just use it as a basis for the specs but don't believe in what it says... Heck Oblivion b4 was said to be a system killer but now it has tweaks to be able to run by a low end machine, so is crysis it could be run by low end machines just play with settings and see.. There are lot of you tube vids about this lol.. Back on topic meh just believe your self (IMHO most guys/gals here build their own rig, soooo if you think it can run a game, it can :banghead: dunno what I said but most ppl here have self made rigs :D)
  9. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (6.08/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    If I am going to make sure that a game is going to work, I go to Yougamers and they have a better showing of what your system can do. Overclocked and all. Also tells you if you do need to update, what to do and so forth.
    Plus the website is all PC games.
    theonetruewill says thanks.
  10. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.16/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    I don't really trust it since it says I can't run crysis because of my HDD and that Rainbow 6 vegas 2 will run better than the old vegas

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page