1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Can't Get 250 fps in COD4

Discussion in 'General Hardware' started by wakeenaushad, Sep 24, 2010.

  1. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    My pc specs are :
    q8300 2.5ghz
    3gb ddr2 ram 800mhz
    evga gtx460 1gb Superclocked External Exhaust
    cooler master extreme power plus 500watts
    Windows 7 Ultimate x64
    Drivers : 260.63

    No matter how high or low the graphics and resolution, i get around 110 - 140 fps.
    Havent Turned on Decals and AA is 2x

    What can be the issue?
  2. Melvis

    Melvis

    Joined:
    Mar 18, 2008
    Messages:
    3,552 (1.51/day)
    Thanks Received:
    512
    Location:
    Australia
    That sounds about right anyway, i get just under 300 with a 4870X2 so your 250ish is fine, heck if ya getting over 60FPS then who realy cares?

    EDIT: o ok so 110ish? yea ok i must admit that might be a bit low, have you tried different drivers?
    Last edited: Sep 24, 2010
  3. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,407 (2.42/day)
    Thanks Received:
    687
    Whats wrong with 110-140? That is an excellent fps as is.
  4. slyfox2151

    slyfox2151

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    2,606 (1.27/day)
    Thanks Received:
    524
    Location:
    Brisbane, Australia
    it was deleted becouse you double posted on the same topic.


    rules are one thread per topic.


    EDIT:
    becouse OP double posted a thread. and the other thread was deleted.
  5. Dent1

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    3,125 (2.01/day)
    Thanks Received:
    899
    Seems normal, 110-140 is what you "should" be getting, and to be frank that is really good. Who told you that 250FPS was what you're supposed to be getting. Did you pull 250FPS out the thin air?
  6. guitarfreaknation

    guitarfreaknation

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    590 (0.36/day)
    Thanks Received:
    55
    Location:
    Sacramento, Ca
    Whats the practical purpose of having over 60 FPS if your monitor only refreshes 60 times/second?
  7. slyfox2151

    slyfox2151

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Messages:
    2,606 (1.27/day)
    Thanks Received:
    524
    Location:
    Brisbane, Australia
    cod runs a lot better at 125 fps then 60 fps.... dont know exacly why but it does.

    you can shoot faster and such.



    its not about how many frames you see.
    (personal expiriance from cod 4.)
  8. CounterZeus

    CounterZeus

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    206 (0.12/day)
    Thanks Received:
    36
    Location:
    Belgium
    wasn't that the old Q3 engine with those flaws?
  9. AltecV1

    AltecV1 New Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,290 (0.63/day)
    Thanks Received:
    173
    Location:
    Republic of Estonia
    my guess is that at those high framerates your CPU is the bottle neck :)
    DrPepper says thanks.
  10. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.10/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    I agree. Although even if the CPU isn't the bottleneck you still won't get 250fps.
  11. LifeOnMars

    LifeOnMars New Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    2,566 (1.14/day)
    Thanks Received:
    396
    Location:
    Kettering,Northants. UK
    Absolutely, it's just a case of how your graphics card is scaling with your processing power. I had superb fps on COD4 both online and offline when my old q6600 was clocked at 3.7 with an HD 4870X2 and that was at 1920x1080. With BFBC2 it was the same situation, I then clocked it down to 3.0ghz and the gameplay experience was shockingly different. MOAR CPU power needed :)

    That said, the fps you are getting is more than adequate.
    wakeenaushad says thanks.
  12. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Well at first i thought too that cpu could be the bottleneck, but i have friends with lower cpu power, less ram and lower gpus who manage to get 250 fps on low gfx and decent resolutions like 1280*720 and 1280*1024. For example on of my friends has the following specs:
    c2d 2.4ghz
    2gb ddr2 ram 800mhz
    gts250 1 gb

    and he manages to pull off 250 fps on lowest gfx no AA, and even 333 stable in pam4 mod cod4.
  13. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Y wouldn't I get 250fps even if the cpu isn't the bottleneck:eek:
  14. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (1.31/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    No double posting either :p

    You should "EDIT" like below ;)

    EDIT: Maybe he get's higher FPS in that particular game the chances are you will get better FPS in other more modern games :)
  15. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    the only non-beta driver that supports gtx460 is 258.96. However i did try beta 260.63 with no difference whatsoever...
  16. va4leo

    va4leo New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    284 (0.16/day)
    Thanks Received:
    30
    Location:
    London
    Agreed. That is what i used as the gold standard for all the configs i tweaked. =) 125fps ftw!
  17. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.08/day)
    Thanks Received:
    842
    I think you need to overclock the balls off your CPU and GTX460 and you'll have a nice increase for sure.

    CPU overclock in bios, and GTX460 overclock using MSI Afterburner.

    its weird you get the same FPS even if you lower the res and change everything to low...
  18. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    thats exactly my main concern. the higher reso and gfx only affect fps when i run the game at shader model 3.0 , with decals on and AA 4x.
    My 460 is already overclocked beyond the reference card, however i ll try overclocking the cpu now and see if that works:p
  19. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    125 is absolutely fine with me;), but i wanted to do some glitching and recoil also improves with higher constant fps:D
  20. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,136 (4.11/day)
    Thanks Received:
    2,771
    Location:
    04578
    its not a big deal but everyone seems to think the 460 is sex on the beach to be honest its performance at stock in many apps is comparable to a gtx 275-285 ish so in older games and without proper driver support yet dont expect magical fps to come without the magical fairy dust nvidia puts in there drivers :roll: to be nicer about it wait for some new drivers and relax its not like your game is running at 15-25fps and is unplayable.
    Law-II says thanks.
  21. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,541 (2.08/day)
    Thanks Received:
    842
    I agree that around 120 fps is the sweetspot for me. I've said it before and I'll say it again.

    I know my eyes can't see the difference, but you sure can feel the difference in engine responsiveness.
  22. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    alright relax dude! :p
    Btw it sweeps the floor with 285 and 275's THB:respect:
  23. TRIPTEX_CAN

    TRIPTEX_CAN

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Messages:
    3,304 (1.38/day)
    Thanks Received:
    723
    Location:
    BC.CAN
    This might be a dumb question but did you enter the console command to unlock the max fps first?

    \com_maxfps 0 will let the card push all it can.
    Last edited: Sep 24, 2010
  24. Goodman

    Goodman

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,519 (0.80/day)
    Thanks Received:
    324
    Location:
    Canada/Qu├ębec/Montreal

    Seriously... 60-100fps is not enough for you? :rolleyes:

    Only in your mind Bro , only in your mind... ;) :laugh:
  25. meran New Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    469 (0.32/day)
    Thanks Received:
    27
    Location:
    baghdad/iraq
    u can lower your settings:) all lowwwwwwwwwwww texture shadow etc;) it wouldnt look good thouigh

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page