1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Can't Get 250 fps in COD4

Discussion in 'General Hardware' started by wakeenaushad, Sep 24, 2010.

  1. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,142 (4.06/day)
    Thanks Received:
    2,781
    Location:
    04578
    [​IMG]

    Proof of concept TPU review of the 460 1 gig out of box average of all games performance wise its only gtx 275-285 performance with DX11 added on now yes with overclocking that makes it a different story even at max overclock tho a 460 is only comparable to a stock gtx 470 and in that situation theres only 20% gain over a 285 at stock. I think my point is made. because tada CoD is DX9 and thus non of the new tech makes much of a difference this is why you dont see a huge performance difference /rant
     
  2. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.07/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    Because I don't think even with an i7 at 3.6ghz you'd get 250fps you'd then be limited by gpu or something else.
     
  3. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,677 (5.05/day)
    Thanks Received:
    2,274
    when I had the game installed - I was getting 250fps no problem. first time with 2x 4870s in crossfire then again on my 5850@1080x1920 with AA, AF and everything maxed. I think i was even hitting 280-290fps 90% of the time unless there was a shit load of smoke an explosions everywhere
     
  4. anth

    anth New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    70 (0.05/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Melbourne, Australia
    Not to sound stupid, but open console (~ key next to the number 1) and type the following /com_maxfps 999 to see what u can get, find your average then type /com_maxfps (your average)
     
  5. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,311 (2.71/day)
    Thanks Received:
    867
    Location:
    London, UK
    i get 150-200 with mine :nutkick:
     
  6. ctrain New Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    393 (0.23/day)
    Thanks Received:
    72
    yes, cod uses the quake 3 engine. it has a fancy new renderer, but it's still quake 3 at its core... pretty much all the old engine bugs are STILL present, a decade later.

    the magic fps are:

    125
    250
    333

    at 500+ weird things start happening, like you stop making footsteps and your jump height becomes pathetically small.
     
  7. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.07/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    2 x 4870's are waaay faster than a single gtx460. Regardless of GPU speed the gtx460 is the limiting factor when it comes to reaching 250.

    Still not 250fps.
     
  8. anth

    anth New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    70 (0.05/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Melbourne, Australia
    Not to Hijack this thread but, how much FPS do you think id get with the system listed on my profile?


    Back on topic, There are many element that can affect the outcome of your FPS in CoD4, lag, what servers u play on, how many people in the server, the maps, what programs u have running.
     
    Last edited: Sep 25, 2010
  9. index1489 New Member

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    21 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    250 man thats crazy
     
  10. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,542 (2.06/day)
    Thanks Received:
    842
    loads man, i7 + 5870 should have it at 175-200+ easy, others with similar systems talk of 250-300
     
    anth says thanks.
  11. anth

    anth New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    70 (0.05/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Melbourne, Australia
    Koooool :D
     
    wolf says thanks.
  12. wakeenaushad New Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    8 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    arent u reading:S
    ppl pull off 250fps wit gts250 on low gfx, so no way that gtx460 is the bottle neck:confused:
     
  13. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,584 (10.10/day)
    Thanks Received:
    6,091
    Location:
    Chatsworth, GA
    I get from like 190-300fps but it goes up and down alot! here was a quick screenshot on the run

    [​IMG]
     
    Crunching for Team TPU
  14. Kovoet

    Kovoet

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    864 (0.36/day)
    Thanks Received:
    179
    I have set mine at 250 using 5870 x crossfire but \i wouldn't want more and have dropped all my setting to minimun
     
  15. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.07/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    Right and I already gave you advice increase your cpu speed. You've either overlooked it or ignored it either way I don't give a crap.
     
  16. anth

    anth New Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Messages:
    70 (0.05/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Melbourne, Australia
    Lol why run it on minimum? :S
     
  17. mdsx1950

    mdsx1950 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    2,107 (1.19/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    In a gaming world :D
    Bahahaha. I was like WTF???!?! when i read the title.

    But when a game has too many FPS it becomes too fast and unplayable. Games like Street Fighter IV run at 300FPS+ for me without V-Sync. And there is no point at all running it like that.
     
  18. Techtu

    Techtu

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    2,143 (1.29/day)
    Thanks Received:
    499
    Location:
    In the night garden
    meh... it's a COD thing I think, everyone I know who like's to play COD like's it as fast as they can get it... they even adjust the sensitivity to very high.... :wtf:
     
  19. qubit

    qubit Overclocked quantum bit

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    9,822 (3.96/day)
    Thanks Received:
    3,481
    Location:
    Quantum well (UK)
    @wakeenaushad

    What OS are you using? If you can, try running cod4 under XP and you will see much higher frame rates. You may even hit that 250fps if you're lucky. Both Vista & 7 reduce your max fps significantly. I've tested this out on various hardware configurations and different games.

    @wolf

    Yup, you're not imagining the smoothness when the engine framerate is doing 120fps - it's got twice the temporal resolution of 60Hz so does feel better. Seen this myself. The best combination, is to have a 120Hz capable monitor and have the game vsync locked to it for a steady 120fps. Then you get super-high fps and no line tearing artifacts. That plays really well. :rockout:

    Of course, you need a CPU & GPU that can maintain that performance most of the time in that particular game. Although, dropping a few frames off 120Hz isn't all that noticeable.
     
    wolf says thanks.
  20. seensoon New Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello all,

    Thought to dig up this thread when I found it on the google.
    I have a similar problem, jumped from GTS450 to Ati5870 to get 250FPS on COD4 but to my astonishment they dropped to 125 Max with low settings.
    What might be causing the problem? I am posting the pics of my GPUz and Heaven's benchmark for you guys to see if there is anything wrong either with the driver setup of my GPU or anything else. Specs can be seen on Heaven's benchmark result.

    Profound regards

    [​IMG]

    [​IMG]

    P.S: I have a Dell LCD which I run on 60Hz but i used to get 250 fps with GTS450 which is highly unlikely.
     
  21. wolf

    wolf Performance Enthusiast

    Joined:
    May 7, 2007
    Messages:
    5,542 (2.06/day)
    Thanks Received:
    842
    a biiiiiiiiiiiiiig +1, some will tell you it's unoticeable, well they're plain wrong, I CAN notice the difference, and its big.

    wait so you used to get 250 FPS on a GTS450, and now that you've upgraded the video card the FPS has dropped?

    run an app called driversweeper, and reinstall fresh WHQL drivers from AMD's website IMO.
     
    qubit says thanks.
  22. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,956 (0.86/day)
    Thanks Received:
    98
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Someone complain about not getting 250 fps lol

    I played the demo of COD4 and this is what i get:
    http://www.youtube.com/watch?v=qsbW4UVTRoY

    All Max Out 1280x1024
    Nvidia Drivers 265.90 WHQL
    With Fraps = 40-50
    Without Fraps = 90-200fps

    Sometimes the game moves a little bit too fast.

    My advice, download and install the 265.90's, they seem to be the best drivers ever
     
  23. seensoon New Member

    Joined:
    Jan 22, 2011
    Messages:
    10 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Yes wolf, i used to get 250fps with GTS450 which is way behind from Ati5870. I tried to install the drivers 10.12, 10.11 and 10.10. None of them actually work. I can't even open the catalyst Manager. Downloaded the graphics driver from both Amd.com and Hisdigital.com. Used driver sweeper and windows uninstaller as well. When I install fresh drivers, they successfully get installed but later after rebooting, catalyst doesn't work. From where shall I download the drivers and which version would work?

    Thanking in anticipation!
     
  24. joeyck New Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    716 (0.46/day)
    Thanks Received:
    55
    to clarify why he needs 250FPS is because he plays promod and u move better with 250FPS and u shoot faster, and u get better hit register oh and btw... i dont think its CPU based... i get 250FPS still (that means no matter what i do its a 250FPS still ALWAYS) that means for a promod player who gets 250FPS with a decent ping he can play A LOT better...

    (no this is not a ATI fan boy or a loser who is lying over the internet) there is proof on the internet that shows u do bttr with 250FPS...
     
    wolf says thanks.
  25. Arrakis+9

    Arrakis+9

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    1,484 (0.57/day)
    Thanks Received:
    536

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page