1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Catalyst 11.8 Preview driver

Discussion in 'AMD / ATI' started by dark2099, Jul 27, 2011.

  1. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,864 (4.08/day)
    Thanks Received:
    1,405
    Unless this is only with cat 11.8, make a new thread and explain a little more. any pop-up message from CC? just provide all the info you can think of
     
  2. IBM18 New Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    23 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Iraq,baghdad
    no its fixed
    I think it was a bad installation which made the driver shut down and restart itself
    thanx
     
  3. LifeOnMars

    LifeOnMars New Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    2,566 (1.08/day)
    Thanks Received:
    396
    Location:
    Kettering,Northants. UK
    Getting pretty solid performance with these drivers so far and no issues with an HD 5770.

    However, is the anti-aliasing not implemented properly on this driver set? Has anyone else noticed this....Perhaps image quality is a little lower overall as I'm seeing some aliasing in some games that had no issues on previous drivers.
     
  4. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,864 (4.08/day)
    Thanks Received:
    1,405
    could you provide SS of what you are talking about exactly? If you rollback the drivers do you see the AA working better? try doing SS of the same place with 2 different driver version so we can compare?
     
    LifeOnMars says thanks.
  5. DarkOCean

    DarkOCean

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    1,619 (0.75/day)
    Thanks Received:
    350
    Location:
    on top of that big mountain on mars(Romania)
    Has anybody else have mouse lag with these divers this is the first driver that give me this problem, how could i fix this apart from rolling back to 11.7?
     
  6. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    14,043 (5.01/day)
    Thanks Received:
    2,425
    Im not having any problems what so ever
     
  7. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,958 (12.98/day)
    Thanks Received:
    14,383
    If you're sure it's the driver doing it, reinstall 11.7's or 11.6's. I thought 11.6 drivers were pretty solid. Don't bother with a roll back.
     
  8. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,864 (4.08/day)
    Thanks Received:
    1,405
    Sorry, by roll back I meant ^ this lol :eek:
     
  9. theoneandonlymrk

    theoneandonlymrk

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,414 (1.95/day)
    Thanks Received:
    573
    Location:
    Manchester uk
    :) likein these drivers, all games are a little smoother, i use MLAA all the time tho
     
  10. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,958 (12.98/day)
    Thanks Received:
    14,383
    Huh? I was responding to the person I quoted. :confused:
     
  11. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,184 (1.50/day)
    Thanks Received:
    588
    Anyone with crossfire having bad experiences with BC2?

    Just asking because that was something mentioned as problems in the 11.7 driver notes and was wondering if it made its way to the preview.
     
  12. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    14,043 (5.01/day)
    Thanks Received:
    2,425
    I was having bad experiences with 11.6 but 11.8's seem to be an improvement.....However, Im still getting flickering in BC2 but its considerably less then before,
     
    mastrdrver says thanks.
  13. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.90/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    the flickering is a game engine issue with 2 gpus, you will never see it fully fixed by graphics card driver unless you disable a gpu

    setting AA to 1x and Bloom to off will lessen the flickering to an extent, but its mostly due to how the game engine handles textures.
     
    FreedomEclipse says thanks.
  14. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    14,043 (5.01/day)
    Thanks Received:
    2,425
    the thing is.....I never had that flickering with my crossfired 5850s.

    I remember when BC2 was first released and it had this flickering water bug thing but that was just water. Everything flickers!
     
  15. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.90/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    ive had flickering on 2x 4830s in a buddies rig 2x 4850s in other rig my 2x 5850s 2x 6970s, another guys 5970, and a 4870x2, lol every machine up here ive worked on or built with crossfire on a stick or 2x cards has flicker in BC2, some of them have more then others, 5k cards had far more flickering then the 4k cards, my 6k cards respond to lower AA and no bloom which makes it so only Heavy Metal has flickering, over all its not a driver gpu issue and no a driver issues, its the way Frostbite engine handles texture information and outputs it into the game world. drivers can help with that, but its a game engine issue or as some call it "a feature" lol best drivers ive ever had were 11.4a those worked wonderfully, and i had the least amount of flicker with them, everything else has been about the same more flicker then 11.4 but equal for the most part otherwise.

    of course disabling xfire, has always resulted in the flickering stopping for me completely.
     
  16. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    14,043 (5.01/day)
    Thanks Received:
    2,425
    speaking of 4870s, I never had the flickering problem with them. It just seems hundred times more noticable with my 6970s

    (I totally forgot that i owned a set of 4870s once)

    secondly, I didnt spend $920 on graphic cards just to run with one of them turned off
     
  17. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.90/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    i agree i spent $750 for my 2x 6970s so i dont turn them off either, but it is a game engine issue with how it handles texture data, im hoping BF3 fixes it, otherwise big fail on Dice, lol and a big fail on AMD as well
     
  18. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    14,043 (5.01/day)
    Thanks Received:
    2,425
    shit is so much cheaper in the U.S :cry:
     
  19. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.90/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    true be told it was alot cheaper i sold 2x 5850s that did 1k core, so that kinda ment i got 2 cards for the price of 1 but i still had pay newegg so there ya go, eitherway i will agree 6k cards do have more flicker then my 5k cards,
     
  20. The Ultimate New Member

    Joined:
    Jul 31, 2011
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Sweden
    Thanks :)
     
  21. mastrdrver

    mastrdrver

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    3,184 (1.50/day)
    Thanks Received:
    588
    Setting AA to super sampling causes flicker to happen more, servers with the newer maps and longer tickets also have this problem. Get away from those three things and it solves most of the shadow and black screen flicker.

    On X58 boards, upping your IOHv can help too and also solves game freezing/lockup problems. BC2 hammers the IOH so any uncore overclocking will show problems really quick.
     
  22. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,180 (3.90/day)
    Thanks Received:
    2,821
    Location:
    04578
    yea that would make sense except i dont have X58 ;) as for those servers were aware, but even on a plain default untouched server xfire will cause flicker on heavy metal. that map has the problem worse then any other by an extreme amount, then again i avoid it religiously since its a shitty map
     
  23. n-ster

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Messages:
    8,864 (4.08/day)
    Thanks Received:
    1,405
    I have X58, didn't change IOHV, but my 6870 CF has no problem here. I only play online, but it seems you are talking bout online
     
  24. LifeOnMars

    LifeOnMars New Member

    Joined:
    Jun 20, 2008
    Messages:
    2,566 (1.08/day)
    Thanks Received:
    396
    Location:
    Kettering,Northants. UK
    I'll try and get some screenies for a comparison. So far I've noticed the difference in Mafia 2, Left 4 Dead 1&2 and BFBC2. I'm not too fussed though, performance is the smoothest I've had for along time with these drivers. I think these are the best I have used with a 5xxx series card. I previously had an HD5870.
     
  25. RejZoR

    RejZoR

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    4,841 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,024
    Location:
    Europe/Slovenia
    You can't make screenshots of MLAA. This method is applied later in the rendering pipeline so anything that looks smooth on your monitor will have jaggies all over the screen on screenshot.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page