1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Catalyst reporting wrong version fix

Discussion in 'AMD / ATI' started by D007, May 9, 2012.

  1. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,025 (1.16/day)
    Thanks Received:
    357
    Location:
    Pompano beach, Florida
    Just thought I'd make a topic for this, as it seems, a few people, have this issue.

    This an official response from AMD support.

    Most people so far have been reporting that Catalyst 12.4 is installed, but continues to show as 12.3 Suite in the CCC software. It's a known issue, but the drivers are installed correctly.

    After installing 12.4, compare the DRIVER version to the version listed on the release notes for 12.4. You can also check the driver version in Device Manager for that video card. If it is installed, it should list the version correctly.

    Try these uninstall steps first, however:

    **********
    1. Download the WICU.
    http://www.softpedia.com/get/Securit...-Utility.shtml

    2. Uninstall everything related to ATI/AMD and reboot through programs and features in the Control Panel (programs and features).
    Use DriverSweeper (freeware) to remove any remnants of AMD (check the "AMD Display" box) (_http://phyxion.net/item/driver-sweeper.html).

    3. Launch WICU and delete anything related to ATI/AMD/CCC.

    4. Delete all ATI/AMD folders in "C:\Program Files" and "C:\Program Files (x86)".

    5. Boot into safemode and navigate to the "C:\Windows\Assembly" folder and delete any assemblies which have the public token key "90ba9c70f846762e". It is possible that you won't find any, but check it.

    6. Reboot.

    7. Install the Catalyst package again. It should work now.

    :toast:
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,383 (1.29/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Mainland Britain
    fullinfusion and 95Viper say thanks.
  3. 95Viper

    95Viper

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Messages:
    4,186 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,493
    Location:
    στο άλφα έως ωμέγα
    I'd sorta be wary of these instructions if I had a board with the problem and it used the AMD Chipset Drivers. Just mentioning it, because, if someone got carried away...:ohwell:

    Plus...

    @D007> your link is broken. And, the only version Softpedia has is the one from November 13th, 2008, version 2.5.0.1.

    Majorgeeks has the latest to be found, as far as, i know of: Windows Installer CleanUp Utility 7.2 - 2009-10-01

    Just some FYI, though.
    Microsoft retires Windows Installer CleanUp utility!

    TechNet Magazine - Windows Installer CleanUp Utility
    Fix-it Center replacement> Fix problems with programs that can't be installed or uninstalled
    Last edited: May 9, 2012
  4. D007

    D007

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    3,025 (1.16/day)
    Thanks Received:
    357
    Location:
    Pompano beach, Florida
    I did not see this. That'll do.
    Broken link? I just got this email today..lol..
    Just go with Erockers method then.
    Idk if that is specifically for removing this error, but it would appear, to do the same thing.
  5. EdHilario New Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Location:
    Markham, ON
    On my CCC > Information > Software
    It shows it as 12.4 drivers

    This is on my 6970. Also heard a few others saying they had 12.3 show up however it's not a big deal since the 12.4 drivers are really on there.
  6. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,754 (3.39/day)
    Thanks Received:
    1,696
    Erocker could *update* that thread imo! Hell I'm still on CCC 11.9 cat as its been the least troublesome driver for me in all senses...

    The latest drivers are dodgy at the best of times...
  7. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,383 (1.29/day)
    Thanks Received:
    522
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Thanks for the feedback; would you like to share with the TPU community what elements of the sticky you feel need to be updated!

    nb: glad to see the Catalyst 11.9 have been o.k for the HD 6990

    atb

    Law-II
    Last edited: May 10, 2012
    fullinfusion says thanks.
  8. fullinfusion

    fullinfusion 1.21 Gigawatts

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    7,754 (3.39/day)
    Thanks Received:
    1,696
    You know Law, Im not sure! I just cant remember wth :confused:

    I have my own way of removing the drivers, Hell!!! Now you don't need to :eek:
    Law-II says thanks.
  9. dark2099

    dark2099

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Messages:
    4,377 (1.95/day)
    Thanks Received:
    755
    Location:
    where everyone wants to be
    I think there was a similar issue that was never reported with the 12.2s, cause IIRC, when I opened CCC with those, it reported the package version as 12.3. Honestly, if the actual driver version rather than package version is listed correctly, then I wouldn't worry too much about it.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page