1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Chip Cold Bugged

Discussion in 'Overclocking & Cooling' started by trt740, Mar 8, 2007.

  1. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Chip Cold Bugged ? can't get over 2.6 ghz

    What does it mean when a chip is cold bugged. Anyone ever heard of that?
     
    Last edited: Mar 10, 2007
  2. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,119 (5.31/day)
    Thanks Received:
    1,455
    Location:
    Oklahoma T-Town
    I think it means when the chip is two cold...I think
     
  3. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,431 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    I will not boot or run at ultra low temperatures.


    So no liquid nitrogen.
     
    10 Million points folded for TPU
  4. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Opteron 165 CCB1E 0606VPMW

    Was wondering because I just bought a Opteron 165 . It has a good stepping code CCB1E 0606VPMW and so far will do 2.6ghz (1.35v )and will boot at 2.7ghz, 2.8 ghz, 2.9 ghz and 3.0ghz but not stable. If I try to put say 1.525v or 1.55v into the chip it won't even boot. I've never seen this before. I think if I could get it to take a higher voltage it would become stable. However 2.6 ghz seems to be it's limit. I realize it is faster now than a 4200,4400,4600,4800,170,175,180 and matches a FX60 and Opteron 185. I was hoping to get 3.0 ghz out of it still for 158.00 someones going to get a deal when I sell it if you look at it that way.
     
  5. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,431 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    Are you overclocking the FSB or jumping up the multiplier for the chip?
     
    10 Million points folded for TPU
  6. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Fsb and its at 9x290 now at 1.35v upping the voltage doesn't seem to help might try dropping to 8x. Also multipliers are locked on Opterons 165 at 9 and can only move down.
     
  7. Steevo

    Steevo

    Joined:
    Nov 4, 2005
    Messages:
    8,431 (2.55/day)
    Thanks Received:
    1,253
    Have you tried lowering your RAM bus?
     
    10 Million points folded for TPU
  8. JC316

    JC316 Knows what makes you tick

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Messages:
    9,363 (2.90/day)
    Thanks Received:
    906
    What about the hyper transport bus? Have you lowered it to 3X (600MHZ)?
     
  9. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    yes have tried that. This chip would go higher however it doesn't like voltage over 1.5v
     
  10. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.61/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Keep FSB as close to stock as possible and use the multiplier, it'll show if the CPU is stable beyond 2.6GHz while eliminating potential board\FSB\RAM limits. It seems very odd it will boot all the way to 3GHz from 2.6 but not stable, unless your chip is a freak of nature, I highly doubt your chip itself has reached its limit yet. I'd say 2.8GHz it can likely do stable.
     
  11. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Ket my Opteron 170 will do 9x340 at 1.475v with this set up simulating a 165 . When I ran this chip I set it up at 1.475 v htt x3 9 x334 it boots but won't prime. I then set it to 9x324 would boot no prime, 9x314 would boot but no prime ,9x300 would boot but no prime, 9x290 boots fine at 1.35v prime all day. If I give it more juice than 1.525v I get a black screen and my computer shuts down like I pushed the power button. Im not sure what the deal is but this chip seems to hate alot of voltage. It runs cool and works fine but won't go over 2.6 , and i'm not sure why. My Opteron 170 with 610 stepping and this Opteron 165's stepping are in the same category my Opteron 170 kicks this chips azz. My ram and Fsb are not bottle necking this chip my ram runs at DDr560 at 3438t1 2.8v and my fronside bus has hit stable at 340. The prior owner also stated he couldn't get it over 2.6 either but that it was stable all day long at 2.6ghz on stock voltage..
     
    Last edited: Mar 9, 2007
  12. trt740

    trt740

    Joined:
    May 12, 2006
    Messages:
    10,935 (3.51/day)
    Thanks Received:
    1,113
    Man cannot get it above 2.6 thx for the help all
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page