1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Cloning software raid outside of windows?

Discussion in 'Storage' started by Homeless, Jan 16, 2012.

  1. Homeless

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,025 (0.31/day)
    Thanks Received:
    109
    Location:
    USA
    I was wondering if anyone knew of any software that can clone/restore a Intel raid0 volume outside of windows. To my knowledge most ghosting software such as clonezilla cannot do this, so if anyone knew of anything that works it would be most appreciated
  2. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.81/day)
    Thanks Received:
    1,383
    If the OS can see the array, the software should as well.
  3. Homeless

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,025 (0.31/day)
    Thanks Received:
    109
    Location:
    USA
    That's true for hardware raid configs, but using onboard doesn't work
  4. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,778 (1.53/day)
    Thanks Received:
    566
    Location:
    New York
    Symantecs GHOST can do it.
    it is not free tho.
    Works on my rig and your's and mine are very very similar!
    Last edited: Jan 16, 2012
  5. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    4,819 (1.96/day)
    Thanks Received:
    1,442
    At work we use Restorer2000 which we were able to backup customers data from a Raid 0 setup. Like Ghost it's not free.
    Crunching for Team TPU
  6. Homeless

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,025 (0.31/day)
    Thanks Received:
    109
    Location:
    USA
  7. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,778 (1.53/day)
    Thanks Received:
    566
    Location:
    New York
    Adding the driver doesn't hurt but ghost would have grabbed it from the original image.:toast: Good job!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page