1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

CoD 4 Won't start

Discussion in 'Games' started by TheMailMan78, Jan 14, 2009.

  1. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,892 (8.00/day)
    Thanks Received:
    7,469
    Ok I finally got my new rig running. (see specs) and I cant seem to get CoD4 to start now. Every time I go to start her up I get an error after the screen goes black saying "iwmp3 has stopped working" Any ideas what could be causing this? It always ran fine on my old system. FYI CoD5 runs fine.
  2. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (6.05/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    From what I can see, due to my work computer not allowing me to much sites, is that it's a corrupted install.. They got it fixed by uninstalling, cleaning reg, and reinstalling...

    But, to me, the wording of the problem sounds sound related.. how's your onboard extra's on sound set up?
  3. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,947 (0.88/day)
    Thanks Received:
    98
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Go to your miles folder, delete that mp3 file in it and make sure sure hardware sound acceleration is on full.
  4. LittleLizard

    LittleLizard New Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    3,775 (1.82/day)
    Thanks Received:
    575
    Location:
    Latin America, Uruguay
    get another copy or reinstall or install in safe mode
  5. CDdude55

    CDdude55 Crazy 4 TPU!!!

    Joined:
    Jul 12, 2007
    Messages:
    8,179 (3.18/day)
    Thanks Received:
    1,277
    Location:
    Virginia
    Try a reinstall.
  6. MadClown

    MadClown New Member

    Joined:
    Jun 24, 2008
    Messages:
    1,362 (0.61/day)
    Thanks Received:
    108
    Location:
    NY, the state were you cant defend yourself
    Yep reinstall, and if its anything like WAW set your audio quality to 48khz
  7. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,947 (0.88/day)
    Thanks Received:
    98
    Location:
    Dundalk, Maryland
    COD4 works just fine, on my computer. I am pretty sure its that file in the miles folder. If not, its his sound or something or maybe even the drivers.
  8. ktr

    ktr

    Joined:
    Apr 7, 2006
    Messages:
    7,407 (2.44/day)
    Thanks Received:
    687
    I had the same problem the other day on my lappy. The fault was caused by video drivers. I installed xfastest 180.70 and the game constantly crashes...then I installed Dox 180.84.1 and had no issues. These are laptop drivers...as for desktop...try another version of drivers.
  9. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    20,892 (8.00/day)
    Thanks Received:
    7,469
    Ok problem solved. All I had to do is disable the front headphone jacks in the Realtek CP. Runs great now!
  10. Cold Storm

    Cold Storm Battosai

    Joined:
    Oct 7, 2007
    Messages:
    15,014 (6.05/day)
    Thanks Received:
    2,999
    Location:
    In a library somewhere on this earth
    Glad to see that it's working now for ya man!!

    :toast:

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page