1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Computer boots twice and starts properly after the second boot. Halp?

Discussion in 'General Hardware' started by Saakki, Feb 25, 2010.

  1. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.12/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    Ok whats up with these dual boots I get when I start my computer..actually It didnt happen for a while but now its happening again..I think this is not relative to overclocking because it happens with stock clocks too?..oh and it does not happen if I restart my computer AFTER I have gotten it running ( meaning after the "second proper boot" ) . Its like in the first boot my computer need a "second" start to get itself running like a champ..?

    Help me abit here because this is quiet random. I happened ALSO with my previous set up ( MSI P35 neo-F and E5200, BloodIron and E5200 and now with Q6600 and BloodIron..) And remember..the dual booting stopped for a while and now it has started again..'

    :toast: thank you in advance.
     
  2. mosheen

    mosheen

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    321 (0.16/day)
    Thanks Received:
    55
    i had an msi neo-f too and it did the double booting thing too.
    i didnt find it a problem since the pc was on most of the time.

    try setting all options manually in the bios instead of leaving some on auto.
     
  3. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.12/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    yeam man but i dont have that MSI P35 anymore...i have DFI BloodIron..ima try messing around abit..its not a huge problem for me neither since i usually leave my comp running..
     
  4. marvelous211

    marvelous211 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    147 (0.06/day)
    Thanks Received:
    19
    Location:
    US East Coast
    I would RMA the board.
     
  5. brandonwh64

    brandonwh64 Addicted to Bacon and StarCrunches!!!

    Joined:
    Sep 6, 2009
    Messages:
    18,740 (9.82/day)
    Thanks Received:
    6,216
    Location:
    Chatsworth, GA
    My MSI G33M board does this if the powersupply is turned off.
     
    Crunching for Team TPU
  6. Yukikaze

    Yukikaze

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    2,310 (1.02/day)
    Thanks Received:
    481
    My DFI LP JR P45-T2RS does that when it is highly overclocked. Doesn't do it on lower OCs or at stock, though, and in either case it is stable. No idea what is causing it, though.
     
  7. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.12/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    yeah man kinda same symptoms what you got Yukikaze and brandon..kinda weird ..bit annoying but not enough to make me change the parts :shadedshu
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page