1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Could not locate ATI BIOS - assuming 27.000 Mhz Ref

Discussion in 'ATITool Bug Reports' started by woolf, May 7, 2005.

  1. woolf New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Have a Sapphire Radeon 9550 (250/200) bios-modded to 9600 series (411/227). AtiTool logfile shows everything O.K., except for: Could not locate ATI BIOS - assuming 27.000 Mhz Ref. clock. What to do, so that AtiTool locates ATI Bios.? Thanks, anyone.. :rolleyes:
  2. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,639 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,374
    you have more than one video card?
  3. woolf New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I have onboard intel extreme grafic-2 card... :(
  4. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,639 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,374
    atitool needs the bios to find the default clock speeds of the card (they are only stored in the video bios). the problem when you have multiple cards installed is that only the primary vga bios can be accessible in the system.

    so atitool guesses and assumes reference clock 27 mhz (which is correct for all ati video cards) and takes the current settings at the start of atitool as default frequencies.

    this should not be any problem for you. atitool will work fine - i have been using atitool in a 2 (sometimes 3) video card configuration for over a year, so i would say enough tests have been done ;)
  5. woolf New Member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    6 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks a lot W1zzard.
    Woolf.
  6. ozzzyyz New Member

    Joined:
    May 15, 2005
    Messages:
    3 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Geez, i didnt see this thread b4 posting in http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=3190
    got the same message "Could not locate ATI BIOS - assuming 27.000 Mhz Ref. clock." but nothing is ok in the logfile check it (it also happens with .23/.22):

    2005-05-15 14:18:34 ATITool v0.24 Beta 10 started.
    2005-05-15 14:18:34 Detected GPU Chip: 0x0 (0), 8 Pipelines, 3840 MB
    2005-05-15 14:18:34 Temperature monitoring: not supported
    2005-05-15 14:18:34 Could not locate ATI BIOS - assuming 27.000 Mhz Ref. clock

    My Mobo is a GA-8TRS350MT with ATI Chipset (Radeon IGP 9100 PRO) and i'm using a PowerColor 9550 256Mb/128Bits 250/200 with samsung 5n.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page