1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crosshair II Formula hits Newegg, priced at $289.99

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by btarunr, May 14, 2008.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,201 (11.42/day)
    Thanks Received:
    13,572
    Location:
    Bangalore, India
    ASUS Crosshair II Formula arrived on Newegg, priced at $289.99 + shipping. For now, combo deals include ~$10 off with an OEM copy of Vista Ultimate.

    This board is based on the NVidia NForce 780a SLI chipset, comes with all the stuff ASUS includes with its ROG line of boards, supports 3-way SLI at PCI-E 2.0 x8, x8, x8 ; 2-way at x16, x16.

    [​IMG]

    The package:

    [​IMG]

    NewEgg page

    ASUS page

    Oh, and to use a B3 Phenom, you don't need a BIOS update, B3 Phenom and Toliman are supported by initial BIOS.
    KBD says thanks.
  2. KBD New Member

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    2,477 (0.92/day)
    Thanks Received:
    279
    Location:
    The Rotten Big Apple
    Good find, i'm soo tempted to pick this up. About time too.
  3. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,201 (11.42/day)
    Thanks Received:
    13,572
    Location:
    Bangalore, India
    And it includes a SupremeFX II , not the much-anticipated SupremeFX X-Fi. :ohwell:

    I soo want to see how a NForce 780a overclocks.
  4. NeoCrisis

    NeoCrisis

    Joined:
    Sep 6, 2007
    Messages:
    382 (0.15/day)
    Thanks Received:
    41
    Location:
    Los Angeles, CA
    sexy new board but i dont see it worth the upgrade from the old crosshair or even the m2n32sli 590 board especially if you dont plan on using 3way sli. $300 thats just too much. Also hasnt the 780 been replaced by the 790?
  5. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.93/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    790 = epic fail
  6. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,201 (11.42/day)
    Thanks Received:
    13,572
    Location:
    Bangalore, India
    780 hasn't been replaced by 790 because you're forgetting, it's AMD platform, it's 780a, not 780i (a = AMD, i = Intel).
    Nforce 780a is the flagship NVidia chipset for AMD at the moment, it's the highest NVidia has to offer for AMD platform.
    There's no DDR3 for AMD anyway.
  7. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,201 (11.42/day)
    Thanks Received:
    13,572
    Location:
    Bangalore, India

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page