1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Crucial RealSSD C300

Discussion in 'Storage' started by AnomalouS, Dec 14, 2010.

  1. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    Just bit the bullet after frustrations with my pc...
    HDD failure / or mobo failure...

    SO fug it, I replaced them both.

    Crucial RealSSD C300 CTFDDAC064MAG-1G1 2.5" 64gb on the way.

    Granted I will not utilize the Sata 6gbs right now but soon enough I will.

    Anyone have the C300?
     
  2. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    Ah crap..

    I just realized that uses the Micron controllers...


    Going to return it and just placed a new order for an A-DATA S599 AS599S-64GM
     
  3. arges86

    arges86

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    94 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    NY
    I have one, I love it
    I bought a 20 dollar SATA III controller, and i saw minimal gains (although i have a somewhat old system that's prob. bottle necked elsewhere)

    I recommend it highly
     
  4. $immond$ New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    394 (0.22/day)
    Thanks Received:
    22
    Location:
    Edmonton
    The C300 is incredibly fast in RAID 0, especially the READ times. The write times of the drive I don't like so much but your system will be doing more reads than writing.
     
    Last edited: Dec 15, 2010
  5. angelkiller

    angelkiller

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    1,258 (0.54/day)
    Thanks Received:
    225
    Location:
    North Carolina
    I know this is a day old, but you've made an error in your logic.

    The bad ssd controllers were made by Jmicron.

    The C300 is made by Crucial (parent company Micron, no J) and they use Marvell controllers, which are some of the fastest available. The C300 is a good drive.

    But that said, the A-Data drive you ended up getting is Sandforce based, so you'll still have a great drive.
     
  6. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    Actually both drives will be here tomorrow... I never canceled the first shipment.
    So... I guess everyone has until tomorrow to put $.02 in on which one I should open...lol

    Lets here it..
     
  7. arges86

    arges86

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    94 (0.04/day)
    Thanks Received:
    4
    Location:
    NY
    C300
     
  8. SonDa5

    SonDa5

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    1,645 (0.73/day)
    Thanks Received:
    344
    C300.
     
  9. Nosada

    Nosada

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    252 (0.08/day)
    Thanks Received:
    51
    C300
     
  10. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    C300 huh.. i thought i made the right choice originally, guess so.
    I will go with it and see how she does.
     
  11. $immond$ New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    394 (0.22/day)
    Thanks Received:
    22
    Location:
    Edmonton
    Crucial RealSSD C300 in RAID 0 is blazing fast I think I may order 2 of these eventually to replace my single Sandforce drive

    Edit: I think I am going to wait for the new Sandforce controllers.
     
    Last edited: Dec 16, 2010
  12. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    C300 installed great, just wanted to update firmware from 002 to 006.
    Having issues with my P5N-D 750i, wish I would have known the nvidia chips dont support AHCI.

    this is what crucial recommends on their website to boot update from DVD.
    I created the dvd and tried to boot from it, it would not boot just loaded windows. Wondering if I had a bad boot disc?

    http://www.crucial.com/firmware/0006/ProductFlyer-letter_C300-0006FirmwareCDboot_11-10.pdf

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 18, 2010
  13. AnomalouS

    AnomalouS

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    350 (0.15/day)
    Thanks Received:
    39
    Location:
    Lincoln, NE
    disappointed and need some help...lol
    So far I have not been able to update from 002 to 006 firmware, for what ever reason my pc will no boot from the upgrade disc I burned... *made 2 of them on different pc's.



    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Last edited: Dec 18, 2010

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page