1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Dedicated PhysX won't enable

Discussion in 'NVIDIA' started by CarolinaKSU, Jan 30, 2009.

  1. CarolinaKSU New Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    443 (0.17/day)
    Thanks Received:
    27
    So I decided what the heck and am trying to test dedicated PhysX on my 8400gs and have my GTX 280 do all of the graphics rendering but in the Nvidia Control Panel where the PhysX settings are it either completely enables or disables it, I cant choose to offload all the PhysX calculations to the 8400.. apparently with the older 179.xx drivers and the old standalone PhysX control panel you can specify which card did what. But I cant get it to work with the 181.21 drivers I have currently installed.

    Has anyone even attempted what I am trying to do yet with these two cards? If so, please help!
     
  2. CarolinaKSU New Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Messages:
    443 (0.17/day)
    Thanks Received:
    27
    Well nevermind.. got it to finally differentiate between the two cards with 179.xx drivers and the old seperate Physx control panel. Weird that it won't let me with anything 180.xx and above though..
     
  3. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,612 (6.08/day)
    Thanks Received:
    6,569
    When they combined the PhysX and nVidia control panels into one, the option to select which card handles PhysX was removed. I believe nVidia is working on adding it back in, I expect it will come with the next Control Panel release.
     
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  4. johnspack

    johnspack

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    4,406 (1.63/day)
    Thanks Received:
    875
    Location:
    Nelson B.C. Canada
    That's odd, I'm using the 181.22 beta, and I can select between my 280 and my 8800gs no problem! But not much point when using a 280...
     
  5. dnottis New Member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    234 (0.07/day)
    Thanks Received:
    12
    Thats not true, I've got a GTX 260 and 9600GT and it selects the 9600GT for physx or I can change it.

    Using latest drivers for both GPUs and physx
     
  6. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,612 (6.08/day)
    Thanks Received:
    6,569
    Screenshots of where the option is, please?
     
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page