1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Diamond HD 4870 overclocking(bored and overclocking)

Discussion in 'AMD / ATI' started by My89SHO, Jun 27, 2009.

  1. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    :cool: Overclocking my Diamond 4870. got it up to: 860 on the core so far bench test is: 36174.73. Is that good? i have two HIS 4870's too. The Diamond is more overclockable than them. Don't know why. Give me some advice and I will keep overclocking the core!
     
  2. CH@NO

    CH@NO New Member

    Joined:
    May 24, 2007
    Messages:
    901 (0.28/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    Toluca, Mexico
    some chips are better than others (even if they're of the same series), or It could be the quality of the components of the card (HSF, energy phases, if they're reference design or not, etc.)

    You can OC 'till you start to see artifacts, then if the cooling and card lets you can increase the Vcore and still OC.

    If you want to keep that 4870 for long then OC it on a range that the temps are descent without touching any volt settings.

    For me OC this new 4800 series using Catalyst Overdrive it's more than enough.
     
    Last edited: Jun 28, 2009
  3. u2konline

    u2konline

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    1,963 (0.70/day)
    Thanks Received:
    100
    Location:
    Dundalk, Maryland
    Off topic, but may i see the stock GPU-Z ?
     
  4. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    y
     
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,064 (11.75/day)
    Thanks Received:
    16,189
    What bench test are you using? 860 core is very good and definitely above average on a 4870. Most likely the Diamond has a better core than your two HIS cards.
     
  6. Error 404

    Error 404

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    1,777 (0.62/day)
    Thanks Received:
    169
    Location:
    South Australia
    http://lmgtfy.com/
    :)

    And OP, nice overclock, definately try pushing some extra volts through it if you can. :cool:
     
  7. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    thanks for the replyies. using catalyst for bench. used tray tools earlier
     
  8. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    how do i set a higher voltage in rbe. it only goes to: 1.263v. and increasing the v will make it clock higher and more stable?
     
  9. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    you cannot change voltages outside what is programed into the card because they are hard wired into the card and therefore cannot be ajusted. my HIS 4870 has a max voltage of 1.263 and my Diamond has a max of 1.276 that is why it can be clocked higher than the other. therefore the Diamond is a better card as I thought. thanks for all the replyies on this.
     
  10. NinkobEi

    NinkobEi

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    2,044 (0.61/day)
    Thanks Received:
    338
    yep my Diamond (GeCube chip says GPU-Z) also does about 850 core. it'll run stable @ 860 but it has artifacts. also it can hit close to 1200 memory.
     
  11. My89SHO

    My89SHO New Member

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Messages:
    122 (0.05/day)
    Thanks Received:
    2
    Yah i have had it up to 900 or more a long time ago. i like diamond the best. great card.
     
  12. Iarwain

    Iarwain New Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I got 850 core with my Asus DK which also came with the slightly higher stock voltage.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)