1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Do i need the exact same two graphics cards to run sli

Discussion in 'NVIDIA' started by shaine.r, Mar 31, 2009.

  1. shaine.r New Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    18 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Wolverhampton, England
    i want to run sli. i have a sparkle 9600gt 512mb do i need the exact same card to run sli :confused: all help is appreciated
    Last edited: Mar 31, 2009
  2. Homeless

    Joined:
    Sep 14, 2005
    Messages:
    1,025 (0.33/day)
    Thanks Received:
    109
    Location:
    USA
    You can use any brand card, but the cards must be the same I believe
  3. shaine.r New Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    18 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Wolverhampton, England
    so i could use 1 sparkle and i other brand graphics card aslong as its a 9600gt 512MB
  4. Asylum

    Asylum

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    2,763 (1.31/day)
    Thanks Received:
    654
    Location:
    South Carolina
    Yes that would be correct!!
  5. shaine.r New Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    18 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Wolverhampton, England
    Thanx alot guys you have been great helps much appreciated :)
  6. DrPepper

    DrPepper The Doctor is in the house

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Messages:
    7,483 (3.27/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Scotland (It rains alot)
    Remember clock speeds do not matter or the size of vram.
  7. shaine.r New Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    18 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Wolverhampton, England
    ok thanx dr pepper
  8. r9

    r9

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    2,144 (1.03/day)
    Thanks Received:
    284
    I think that two of the same are must for SLI.
  9. Rock God New Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    222 (0.12/day)
    Thanks Received:
    10
    No sorry. Had too much beer.
    Last edited: Mar 31, 2009
  10. 97sslude

    97sslude New Member

    Joined:
    Apr 3, 2007
    Messages:
    171 (0.07/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Smyrna, GA
    You do not need to have the same card from the same manufacturer. As long as it's the same gpu you'll be fine.
  11. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.49/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Wanna be thrown a loop? The GTS250. 9800GTX+'s can be flashed to a GTS250 to allow SLI. :) I'm pretty sure it's also possible for the 8800GT's if you bios edit them for SLI with a 9800GT.

    Other than that, the card's GPU must match, and if you have different size buffered cards. 1GB+512MB will become 2x 512MB.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page