1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Do these benchmark results look right to you?

Discussion in 'Graphics Cards' started by W1zzard, Jul 22, 2009.

  1. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    I'm doing a complete rebench of all my cards right now. Here are the results I got so far. Please take a look and check if you can spot anything that looks odd so i can retest

    0.0 score in riddick & quake wars means that the game crashed at that resolution
    0.0 score in stalker clear sky means that the game wouldnt let me select that resolution in the settings

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    ghost101 says thanks.
  2. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.04/day)
    Thanks Received:
    1,505
    What DX mode are you using for Hawx?
    Are you using 4870 512Meg or the 4870 1Gig version?
    Could you replace one of your benchmarks like UT3, WiC, (whatever one you want) for Call of duty: World at War (as its more taxing then COD4).
  3. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    dx10 for hawx i think, not 10.1

    4870 512 mb gddr5, the reference design

    cod: waw is exactly the same engine as cod4, nothing to be gained
  4. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.25/day)
    Thanks Received:
    501
    they look good

    im just wondering why you still test the 9400GT
  5. mlee49

    mlee49

    Joined:
    Dec 27, 2007
    Messages:
    8,474 (3.54/day)
    Thanks Received:
    2,098
    First off, thanks for the necessary update. The data alone is excellent! :D

    Second off, what drivers were used? Would that be worth noting?
  6. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (3.16/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    Only thing I notice is that the GTX 275 beats the GTX 285 sometimes when it shouldnt.

    Are you running all these cards at reference clocks?
  7. Altered

    Altered

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    909 (0.40/day)
    Thanks Received:
    129
    I noticed your 4870 is scoring 3000 3DMarks better than my factory OC 4870 on the 3DMark06 default settings.

    My test 15144 3DMarks
  8. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    might be the cpu: core i7 @ 3.9 ghz
  9. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    i agree, noticed that too. will look into the gtx 275 some more. i thought i flashed it down to run at reference clocks. yes all cards run at reference speeds for easiest comparison
  10. aCid888*

    aCid888* New Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    2,754 (1.23/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    In a state of flux...
    Can you include a 4870 1GB card instead of the 512mb version?

    It seems most (smart) people have the 1GB version so having the 512mb one listed instead makes little sense..other than that, its good to have newer games in there and it will no doubt help more people decide what they should get to keep playing the newer titles.
  11. Maban

    Maban

    Joined:
    Mar 6, 2008
    Messages:
    2,334 (1.01/day)
    Thanks Received:
    979
    Would be nice to see a 3870 in the results. Plenty of people still use them.
  12. <<Onafets>>

    <<Onafets>>

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    779 (0.38/day)
    Thanks Received:
    77
    Location:
    Sydney, Australia
    Is it just me or did you miss the GTS 250? It would be different if you had a 9800GTX+ in the mix too but some people use it...me.
  13. Cuzza

    Cuzza New Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    1,318 (0.51/day)
    Thanks Received:
    207
    Location:
    New Zealand
    in Battleforge look at the scaling between the 4870 and 4870x2, that looks too good to be true. Or maybe it's normal? I have no experience with it.
  14. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,942 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,364
    are the company of heroes numbers min, max or average? The in game benchmark gives all three, and IMO minimum is all that matters.
  15. Altered

    Altered

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    909 (0.40/day)
    Thanks Received:
    129
    Ahhh I would think so. I looked at your system specs because I didn't see the system listed these tests were run on . Big difference between Processor: Intel Core Duo E6600 @ 3.4 GHz and the i7 @ 3.9 ghz. :D
  16. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    i did .. i think i lost the card somewhere here in the mess and forgot about it
  17. scope54

    scope54

    Joined:
    Mar 19, 2005
    Messages:
    269 (0.08/day)
    Thanks Received:
    29
    Location:
    Southern California :)
    imo not worth it for a current gen comparison, but in most cases the 4670 is just about the same performance as the 3870.
  18. neatfeatguy

    Joined:
    May 18, 2009
    Messages:
    183 (0.10/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    MN
    Good info there. Few questions...

    What did you use to test the fps in the games? I'm thinking FRAPS, but I honestly don't pay attention to programs that let you test fps in games and FRAPS is the only one that comes to mind.

    What drivers did you use for your tests?

    What are your system specs that you used in these tests? I only ask because you mention an i7 @ 3.9; whereas your system specs listed state you have an E6600 @ 3.4

    You can answer these are your leisure, I'm just curious is all.
  19. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,768 (1.55/day)
    Thanks Received:
    561
    Location:
    New York
    ATI stuff looks correct...not sure on the green never tried them.
  20. Nick89

    Nick89

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    1,742 (0.59/day)
    Thanks Received:
    176
    Location:
    The Nevada Wasteland
    Everything is looking good sofar Wiz, keep up the good work.

    I will look again tomorrow to see if I missed anything.
  21. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,892 (2.50/day)
    Thanks Received:
    1,182
    lol what happened with the 4870 in Stalker: CS?
  22. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    in-game benchmark function automated with tpubench, no fraps. ever, cat 9.6 and forceware 186.16

    system specs is my "work" system. i have other systems for specific purposes like the vga bench system which ran these results, which is using the i7 @ 3.9, 6 gb mushkin @ 760-8-7-7-16, ex58-extreme and an lg 30" display (its only connected to that system :cry:)

    rebenching that right now....
    edit: the score was indeed wrong, thanks
    Last edited: Jul 25, 2009
  23. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    41,942 (11.76/day)
    Thanks Received:
    9,364
    *twitch*


    How the hell can you NOT use that as your gaming machine?
  24. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,632 (3.94/day)
    Thanks Received:
    11,363
    dont game that much, cant afford to change the configuration of the vga system
  25. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (3.16/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    If your talking in terms of software, why not dual boot?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page