1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Does Asus 7970 DirectCU II have a Dual Link Dvi

Discussion in 'AMD / ATI' started by Mir96ta, Aug 12, 2012.

  1. Mir96ta New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Box and manual said it does have one Dual link Dvi
    I been reading on it; and have found it does not ?
    Any body own this card and have used dual link of dvi (Higher then of 1920 X1080)
    Thanks
     
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,572 (1.28/day)
    Thanks Received:
    645
    Location:
    Mainland Britain
    NdMk2o1o says thanks.
  3. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Only some entry level cards don't come with dual link DVI capabilities these days afaik, though there are a few cards about that only have hdmi/display port but an display port>dvi adaptor would sort that.

    To answer your question, this link also say's it has dual link DVI and supports upto 2560x1600 :toast:
     
  4. Mir96ta New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I know manual and Box and Card says it does.
    People who have tried that says other wise.
    I know most common res is 1920 X 1080
    I am going to go with infamouse 27 Korean IPS pannel monitor (ACHIEVA Shimian et ); which require
    to have dual link DVi for 2560 X 1440
     
  5. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,836 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,532
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    At least one port should be dual link and the other is single (that's how my 6950 was configured, and my 7950 only has one port and works fine at 120Hz 1080p on my ASUS VG236H).
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  6. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Just google it and it will tell you, who says 2560x1440 isn't supported?

    http://www.google.co.uk/search?q=di...&ie=&oe=&redir_esc=&ei=lDIoUN_gL6mh0QXbzoHACg

    Rocking a Yamakasi Catleap 27" 2560x1440 on my 570 ;)
     
  7. cadaveca

    cadaveca My name is Dave

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Messages:
    13,943 (4.52/day)
    Thanks Received:
    7,066
    Location:
    Edmonton, Alberta
    GTX670 and 7-series cards are problematic apparantly. Wizz has reported several cards recently with single DVI ports, and they are Single-link, like the MSI Lightning 7970.

    Seems more common with AMD cards than NV, particularily 7970's, so your 570 supporting it is useless to the OP.

    Oh, and a link to MSI's spec's saying single-link:):

    http://www.msi.com/product/vga/R7970-Lightning.html

    I think it's kinda common to AMD cards with only single DVI output, my Gigabyte cards are the same as well, I think.
     
  8. Mir96ta New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
  9. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Why did I think we were talking about a directcu ii 670, completely sorry, my bad


    OT that sucks, AMD/(insert AOB partner here) should be sorting that shit out, I would maybe try my luck with the card and RMA if it doesn't work out as it would clearly be deffective if it din't work as advertised.
     
    Last edited: Aug 13, 2012
  10. Mir96ta New Member

    Joined:
    Aug 12, 2012
    Messages:
    4 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    I am looking 7970 other GPU are just a back ground noise for me :cool:
     
  11. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    3,444 (2.14/day)
    Thanks Received:
    922
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Yea, sorry hastily read and replied to your OP, see my edited comment above :toast:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page