1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

DX10 for XP ?!?!

Discussion in 'General Software' started by mikey8684, Mar 25, 2008.

  1. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Hey guys

    Stumbled across this while looking for some Crysis vids.

    Install DirectX 10 on Windows XP

    Do you think it would work :confused:

    I particularly don't care coz I'm using Vista anyway but it may be interesting to test out :confused:

    *shrugs*

    :rockout:
  2. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.13/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    I am testing it as we speak, I used the same installer. So far its ok, the only crash I had was with Assassin's Creed, and that was with its controller setup features.

    EDIT: But I think it had nothing to do with the DX10 installer or DX10 in itself.
  3. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA

    :D SHHWEET
  4. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,687 (2.67/day)
    Thanks Received:
    1,610
    Location:
    Missoula, MT, USA
    I hope it actually works out...I'm sure the performance dedredation would be worse than Vista...but could be promising for at least messing around with if it works!

    :toast:
  5. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.13/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    So far it does work. I noticed some minor visual differences in Assassin's Creed. I don't play Crysis, but I wouldn't be able to truly utilize it due to my video card. I doubt I can run Very High settings.

    The Witcher looks very good with it, before with DX9 looked like utter crap.
  6. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,513 (3.04/day)
    Thanks Received:
    1,142
    Location:
    San Antonio, Texas
    mmm... i wonder if my card will do DX10... with like 2 shaders... I sense some fail.
  7. Kursah

    Kursah

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    7,687 (2.67/day)
    Thanks Received:
    1,610
    Location:
    Missoula, MT, USA
    Sweet man! Well get the word spread...a working DX10-ish implementation for XP! Awesome!
  8. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.93/day)
    Thanks Received:
    915
    Location:
    Adelaide Australia
    At the best ya can get near dx10 under xp its been covered a few times
  9. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.13/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Nope, will not. Its a 7 series card.
  10. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.38/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    has it affected any other aspects of your computing experience?

    this would be nice considering i just picked up that 3850 and i dont particularly like Vista and i dont think it would run on my PC

    thnx for being the "guinea pig" :p jR

    :toast:
  11. mikey8684

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Messages:
    423 (0.14/day)
    Thanks Received:
    10
    Location:
    Infront Of PC ... Perth, WA
    Awesome ... Finally I found something of use LOL

    I wonder if any of the mad scientists of TPU can fiddle with it to get it working better :confused:
  12. PVTCaboose1337

    PVTCaboose1337 Graphical Hacker

    Joined:
    Feb 1, 2006
    Messages:
    9,513 (3.04/day)
    Thanks Received:
    1,142
    Location:
    San Antonio, Texas
    I know...
  13. intel igent

    intel igent New Member

    Joined:
    Jun 5, 2005
    Messages:
    4,641 (1.38/day)
    Thanks Received:
    434
    Location:
    Toronto, Canada
    jR have you tried playing any older games DX9 with that patch installed? any problems?

    i have a feeling that M$ will be implementing DX10 into a later Xp update just that it will take some time

    :toast:
  14. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,414 (7.13/day)
    Thanks Received:
    4,483
    Location:
    Youngstown, OH
    Yeah, PVT, unfortunately the drivers for the 7 series cards will not extend DX10 to them.

    I try my best, intel, I should try out a few more DX10 games. Is Rainbow Six:Vegas DX10 ready?

    EDIT: No problems at all with DX9. Although, Bioshock doesn't work at all. I should try installing it on rig 2 tonight and see if it just isnt a disc problem.
    intel igent says thanks.
  15. WarEagleAU

    WarEagleAU Bird of Prey

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    10,796 (3.63/day)
    Thanks Received:
    545
    Location:
    Gurley, AL
    Ill give it a go when I get my 3850
  16. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,013 (3.12/day)
    Thanks Received:
    813
    Location:
    Glasgow, Scotland
    sounds like a scam i think it will be like that cryis directx 9 ultra settings thing

    NO WAY can they get directx 10 on xp its built into the os core

    if they can get directx 10 to work on xp why not linux or Mac OS EH?

    see its utter mince
  17. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.81/day)
    Thanks Received:
    1,383
    You honestly can't figure out why Vista is more like XP than it is like Linux or MacOS? Ever noticed how programs run on both Vista and XP while they don't on Linux or MacOS? They must have something in common...
  18. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.13/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    i think that is just a latest DX9 patch with crappy text changes? :rolleyes:
  19. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (3.11/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    Surely the graphics drivers from nvidia/ati, etc would have to support it though?? The XP drivers arent going to have DirectX10 coding in them right?
  20. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.13/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    i highly doubt that this is better than up to date dx9 ..but if someone rly has some positive results..please let us know :toast:
  21. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.81/day)
    Thanks Received:
    1,383
    As expected this is fake. It does let dxdiag show DX10, though nowhere in the filelist I can find DX10 files. So I downloaded the Cascades demo, and it doesn't start at all due to lacking DX10 files. Besides, during the installer I noticed some DX9 files being copied.

    If there actually is a working version ever, I'm pretty sure every major site will tell you.
  22. Saakki

    Saakki New Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    301 (0.13/day)
    Thanks Received:
    24
    Location:
    Finland
    "knew it" :banghead:
  23. SiCk New Member

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    41 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Then works or not?
    Proofs?
  24. laszlo

    laszlo

    Joined:
    Jan 11, 2005
    Messages:
    891 (0.25/day)
    Thanks Received:
    105
    Location:
    66 feet from the ground

    i had this installed a few weeks ago and killed bioshock;only a fresh xp install will make it work;sys restore don't help:laugh:;i\ve noticed a few things on crysis so it may work but in dx test you don't have the dx10 test even it show that you have dx10:D

    ping pong test don't work i forget to mention ...
    Last edited: Mar 26, 2008
  25. Triprift

    Triprift

    Joined:
    Dec 10, 2007
    Messages:
    7,185 (2.93/day)
    Thanks Received:
    915
    Location:
    Adelaide Australia
    It doesnt no suprise there alky project or whatever hacks are just fakes and wont werk dx10 is Vista exclusive end of story.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page