1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

EAH4870/512M NEED HELP FINDING ORIGINAL BIOS or suggestion on which modded bios

Discussion in 'AMD / ATI' started by tnt23, Nov 5, 2008.

  1. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi all,

    i have done a bad flash :cry: using
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us

    problem is this didnt work (under xp)

    maybe i can try to reflash it under dos tonight when i install a old pci card i found...

    but im wondering if somebody has the original bios ?

    or maybe suggest me a reasonable modded one...

    im not familiar with overclocking anything, and i've read than OCing a 4870 doesnt really improve performance...

    maybe a cooling voltage mod that reduces activity while the pc is not gaming ?

    i leave this pc turned on 24/7 and play about 1-2 hours a night...

    since im absolute noob:confused: at this, any advice will be greatly appreciated...



    And maybe my brand new 4870 will come back from the bricked
    YES WE CAN !!!! CHANGE MY BIOS :) (hopefully)

    thx to all who take the time
     
  2. groothof22

    groothof22 New Member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    197 (0.08/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Leeuwarden,The Netherlands
    maybe this helps for you,:) http://www.techpowerup.com/vgabios/19112/Asus.HD4870.512.080626.html
     
  3. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    hi thx for the answer i saw those 4 bios , but i got no idea what it really does compared to the original bios ? and which one to select out the 4... any more detailed thread from their creator maybe ?

    and also is the 3 year warranty canceled if i use a modded bios ?

    cuz this PC is always on... so im guessing the card can die by itself one day...

    thx
     
  4. summersend New Member

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    37 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    You can use any other card combind with ur card in original slot and reflash. I did.Just use atiflash and any other card i did mine with a 8800gts.I forget the commands but there in herere somewhere
    Make sure u flash the right card or u brik 2 ;-o
     
  5. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
  6. groothof22

    groothof22 New Member

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    197 (0.08/day)
    Thanks Received:
    16
    Location:
    Leeuwarden,The Netherlands
    the bios i send you is better i think also the cooling
     
  7. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    humm actually i did notice the difference , the link u sent me says TOP :
    here are the four in their order

    ASUS EAH4870 TOP 512MB
    GPU Device Id: 0x1002 0x9440
    113-B50701-Xst
    9440.11.03.0.1.AS03

    GPU Device Id: 0x1002 0x9440
    113-B50701-X00
    9440.11.03.0.01.AS01

    Asus EAH4870
    GPU Device Id: 0x1002 0x9440
    113-B50701-100
    9440.11.03.0.01.AS01

    GPU Device Id: 0x1002 0x9440
    113-B50701-100
    9440.11.03.0.1.AS0

    not really sure all will fit mine :banghead:
     
  8. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    help anyone ? thx
     
  9. Fastmix

    Fastmix New Member

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    627 (0.28/day)
    Thanks Received:
    115
    Location:
    The Kingdom of Heaven
    There are 3 modded bioses attached to my signature, suit yourself.
     
  10. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    ok thx

    i was wondering if any of those can work on ASUS EAH 4870 , i dont really if bios is brand related
     
  11. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    ive tried 3 different bios flashes, in dos it tells me reboot to complete operation, which i do

    but

    -with 4870 alone then its same thing as before: : the screen led goes from green to red continuously

    -and when i leave gefore 6800 on first slot, and 4870 on second in windows its start to recognise new ATI card but then everything goes black as if the pc frooze...forcing me to reboot...

    and suggestions ?

    thx
     
  12. evennumber New Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    ASUS 4870 D5 bios problem

    tnt23 I also have the same problem as your, but I know the reason why it was block, because u r using ASUS HD 4870 D5 glaciator non-reference design card, n flash that to yr new card, the bios it was post on the asus website is not for D5 rather for the reference design card.

    I also tried all 4 bios in the website and it won't work, since these bios is only for reference card. Now I just hope that any kind soul can post D5 bios out, after all I also a victim of this hazz...:shadedshu
     
  13. Fastmix

    Fastmix New Member

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Messages:
    627 (0.28/day)
    Thanks Received:
    115
    Location:
    The Kingdom of Heaven
    You can always contact Asus directly and ask for a link to the bios.;)

    Also there are 3 asus bios here http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,9/
     
    Last edited: Nov 9, 2008
  14. evennumber New Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Thanks, maybe I will ask the bios directly from asus, or wait until some post the D5 bios. But then the bios before sep will not work after all this card come out at early sep, and the other website u had sent is also for reference card only. But still thanks:)
     
  15. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    im thinking about going to the store where i bought it and asking them to dump original bios from the same brand new card , and reflash mine...think that will work ??
     
  16. ghost101

    ghost101 New Member

    Joined:
    Jun 3, 2006
    Messages:
    1,332 (0.44/day)
    Thanks Received:
    165
    Location:
    London
  17. evennumber New Member

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    I had tried it but still it won't work...
     
  18. sharper360 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    2
    stuck just like everyone else

    Looks like i'm in the same boat as everyone else,

    I have an EAH4870/G/HTDI/512M part number 88-c0aia9-0217 with a bad flash

    I've tried every BIOS I've come across with no luck so far.

    I actually tried to buy an identical card on the weekend with the hope of dumping the original BIOS but they were out of stock.

    if anyone knows where I might find an original BIOS your help would be much appreciated.
     
    tnt23 says thanks.
  19. batespro New Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    tnt23 says thanks.
  20. sharper360 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    2
    Thank you, I'll try it as soon as I get home
     
  21. sharper360 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    2
    Thanks batespro, It worked
     
    tnt23 says thanks.
  22. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    thx a lot man , cant wait to try it:)
     
  23. tnt23 New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    38 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    hi shaper, just to make sure, can u tell me exactly which command line u typed in dos ? cuz ive seen a couple different ones posted around...

    atiflash ...

    thx a lot
     
  24. sharper360 New Member

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    2
    hey tnt

    it depends on your set up, you should first run

    atiflash -i

    this will give you a list of the detected cards (there will only be 1 if you are booting with a non ati card)

    if this is the case then you will want to use

    atiflash -p 0 RV770.BIN

    the 0 is the card index, so if the card you want to flash is the seccond one then it will be 1
    it may complain that the ssid's do not match at this point, if it does then you will need to force it to burn the rom so use

    atiflash -p -f 0 RV770.BIN
     
  25. batespro New Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    2 (0.00/day)
    Thanks Received:
    1
    Enter the following to flash your 4870 (without quotes and that is a zero, not the letter o)
    "atiflash -p 0 RV770.bin" or to force flashing "atiflash -p -f 0 RV770.bin"
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page