1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Easy Rhino's Minecraft Server Clubhouse!

Discussion in 'techPowerUp! Club Forum' started by Easy Rhino, May 5, 2011.

  1. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    Yeah, it works now. There are a few server crashing bugs one I just found out and submitted was when you place a chest at the foot of a bed it crashes the server.
     
    digibucc says thanks.
  2. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    sorry guys, turns out i bought a shit power supply so the server will remain down. use erockers for now as he seems to have all his shit together!
     
    Crunching for Team TPU
  3. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,711 (1.45/day)
    Thanks Received:
    299
    I am unable to login to erocker's even running 1.8pre. It says I am taking too long to login
     
  4. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.01/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    Same here. Not sure why.
     
  5. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    I was just updating it and I re-enabled authentication. You need the 1.8 preview B now. You may have to increase how much memory java uses as well for the update.

    Client update: http://t.co/A3aXYOG

    -make the file extension a .jar (from a .zip)

    copy it into your .minecraft-->bin folder.
     
    Last edited: Sep 13, 2011
    A Cheese Danish says thanks.
  6. A Cheese Danish

    A Cheese Danish

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    2,963 (1.01/day)
    Thanks Received:
    413
    Location:
    your local vending machine
    Okay. I'm able to log in. It says there are 2 people on, but no one will talk to me :(
    Where is the home base?
     
  7. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    server is back up and running! 1.8 installed which means no plugins yet.
     
    Crunching for Team TPU
  8. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    Same map?
     
  9. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    yea, same map.
     
    Crunching for Team TPU
  10. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    woot so i fixed the memory issue on my client finally. i know there is a lot of info on the net but most of it is garbage poop. here is what i did.

    #1 start button -> right click 'my computer' -> properties -> advanced system settings -> advanced tab -> environmental variables

    #2 under system variables click 'new'

    #3 variable name: PATH
    variable value: C:\Program Files\Java\jre6\bin
    NOTE: check that dir first to make sure it contains all your java, javaw and javaws
    executables.

    #4 click OK, then click OK again to get out of the environmental variables window. then click
    OK again to get out of the system properties menu.

    #5 go to the directory your minecraft.exe is located in and create a new text file.

    #6 add this line:
    java -Xmn1024M -Xms2048M -Xmx2048M -jar "Minecraft.exe"
    NOTE: Xmx : max heap size (ex: -Xmx1024)
    -Xms : min heap size.
    -Xmn : the size of the heap for short lived objects (needs less memory allocation)

    #7 save that as a .bat file. make sure you don't save it as a .txt file or .txt.bat cause those
    won't work.
    #8 double click the .bat and it will open up the cmd line and then launch the program.
    NOTE: the cmd line is nice for debugging and seeing what is happening behind the scenes.
    do not close the cmd line as it will close minecraft on you.

    #9 if this works properly when you are in minecraft hit F3 and you will see the amount of memory you allocated in the top right corner.
     
    digibucc says thanks.
    Crunching for Team TPU
  11. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    carto back up! look in the upper left for the village
     
    Crunching for Team TPU
  12. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    does anyone play anymore? very little activity the past 6 days.
     
    Crunching for Team TPU
  13. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,711 (1.45/day)
    Thanks Received:
    299
    I do. ive just been tired after work
     
  14. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,967 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,805
    Location:
    IA, USA
    If you want to greatly simplify the process, see here:
    http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2401080&postcount=1349
     
    Crunching for Team TPU
  15. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    that's pretty cool. you may want to add the xmn option too.
     
    Crunching for Team TPU
  16. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,967 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,805
    Location:
    IA, USA
    Xmn should only be altered if there's an issue with garbage collection which, as far as I know, Minecraft doesn't have an issue there. The default value of Xmn is only 640K.

    Xmx is the value that, if too low, will cause Minecraft to crash.

    Xms is only really intended to allow users to be frugal with how much memory the JVM tries to claim on start.
     
    Last edited: Oct 15, 2011
    Crunching for Team TPU
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    New map time! Save the current map of course. I think a big draw would be to make a whole new "city" on the updated terrain.
     
  18. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,194 (7.75/day)
    Thanks Received:
    7,711
    I havent played for two reasons.

    1. Dead Island.
    2. Waiting on the adventure patch.
     
  19. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    hrm, maybe tonight i will give a new map a go. any ideas for a new seed?
     
    Crunching for Team TPU
  20. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    server is going down. have to figure out something with the mobo and psu. who knows how long it will be down for.
     
    Crunching for Team TPU
  21. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    server back up. bukkit has released a version for 1.8.1 i think this would be a fine time for us to start a brand new map. don't worry, i will backup our current map.
     
    erocker says thanks.
    Crunching for Team TPU
  22. Easy Rhino

    Easy Rhino Linux Advocate

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    13,506 (4.60/day)
    Thanks Received:
    3,357
    new map created. i will try and get up the latest plugins for us. could be an effort though.
     
    Crunching for Team TPU
  23. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,711 (1.45/day)
    Thanks Received:
    299
    What kind of plugins if you don't mind?

    I always found the buildcraft mod to be nifty. Or industrialCraft Mod. The only other one I can think of that could be very useful was the multiverse plugin.
     
  24. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,307
    I believe they are listed in the OP.
     
  25. Killer_Rubber_Ducky

    Killer_Rubber_Ducky

    Joined:
    Oct 20, 2009
    Messages:
    2,711 (1.45/day)
    Thanks Received:
    299
    Ah i did not see that. Although, those plugins are for the server version 1.7.3. surely the plugins have change for 1.8? I am just unsure. The multiverse would be a nice addon. Allowing you to link multiple worlds together without the annoying womp womp womp of portal gates.
    When I was running my server I put that plugin into bukkit and was able to make a portal that activated as you passed through it. I made it so that you jumped down a shaft and you passed through the portal. It was pretty cool.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page