1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Editing BIOS of a ASUS Radeon HD 7990 to under-volt

Discussion in 'AMD / ATI' started by kenshirofist, Jan 4, 2014.

  1. kenshirofist New Member

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    5 (0.02/day)
    Thanks Received:
    3
    Hi,

    I've successfully edited BIOS for my Club3D Radeon HD 7950 and under-volt the cards to 1.100 V to make them cooler.

    I would like to do the same with my ASUS Radeon HD 7990, but before I'm going to do it I would like to ask you if anyone of you has some experiences with editing BIOS for 7990? The reason I'm asking is because 7990 has got dual graphics processor on board and therefore I would like to know weather there are any specialities with editing 7990 BIOS or is just the same procedure as other 7xxx series cards?

    Thanks!
     
  2. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,597 (1.26/day)
    Thanks Received:
    651
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Just make sure there is a Backup of the Master and Slave vbios before editing and keep voltage the same for M & S vbios

    Use latest version of GPU-Z here and extract the Master vbios image and save to file call it MaltaM.rom
    then use the pull down tab to select the Slave vbios image and save to filecall it MaltaS.rom
    [Note: do not mix these up; keep a copy in a safe place]
    Example:
    Master and Slave Example.jpg
    This example is from a HD 5970 but is the same principle.

    nb: press the thanks button if you find information helpful, :toast:

    atb

    Law-II
     
    Mussels and kenshirofist say thanks.
  3. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,316 (1.88/day)
    Thanks Received:
    683
    Law has you covered! But why not have zero risk and have software do it on boot like afterburner?

    Law, does your signature actually request thanks?!!
     
  4. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,597 (1.26/day)
    Thanks Received:
    651
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    PM sent

    atb

    Law-II
     
  5. kenshirofist New Member

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    5 (0.02/day)
    Thanks Received:
    3
    @EarthDog: I'm using Linux, therefore I can't use afterburner ... moreover, it seams that voltage is locked (can't be softvare changed) and thats why I have to edit BIOS ... will do it like Law-II advised and I'll report back later.
     
    Law-II says thanks.
  6. kenshirofist New Member

    Joined:
    Jan 1, 2014
    Messages:
    5 (0.02/day)
    Thanks Received:
    3
    FYI: I've successfully edited vbios and undevolted my ASUS 7990 to 1.100v and it runs stable & quiet under full load ... thanks!
     
    Law-II says thanks.
  7. Law-II

    Law-II

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    1,597 (1.26/day)
    Thanks Received:
    651
    Location:
    Mainland Britain
    Hi

    Success is good news :toast: , thank you for the feedback

    atb

    Law-II
     
  8. samspaces New Member

    Joined:
    Feb 15, 2014
    Messages:
    1 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Good to hear the club3d can be undervolted. I'm using linux and until now have not been able to get the cards undervolted. Any pointers would greatly be appreciated. Thanks!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page