1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Evga gtx 670 ftw 4gb

Discussion in 'Graphics Cards' started by Deridder45, Aug 30, 2012.

  1. Deridder45 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    15 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    The 4gb ftw version just came out. Anyone know any reviews or benchmarks of this card? Or heard anything good about it?
  2. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,218 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,443
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    No specifics but the 4GB does nothing for the card. :ohwell:
  3. Deridder45 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    15 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I am looking at it for triple monitors
  4. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,218 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,443
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    I'm sure one of the main sites did a review of a 4GB 670. Time to google up :D

    W1zz's review of the GTX 680 with 4GB. Last line is very relevant.

  5. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,153 (1.89/day)
    Thanks Received:
    626
  6. the54thvoid

    the54thvoid

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    3,218 (1.91/day)
    Thanks Received:
    1,443
    Location:
    Glasgow - home of formal profanity
    Got something in my edit too :)

    And FTR it's the same with the Sapphire 7970 Toxic 6GB. No need for so much on one card, unless you triple monitor with sli or crossfire.
  7. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,153 (1.89/day)
    Thanks Received:
    626
    I bit confused at that last line... One card cant power triple monitors well, we know that, But two of course does a solid job. We all (should) know that the ram isnt 'pooled' but mirrored in SLI/CrossfireX. So if its using more than 2.5GB, wouldnt the 4GB help out at multi monitor resos since its using more than the 2GB buffer?

    Im getting the impression from that quote that in SLI it wouldnt make it a difference... but it would as it wouldnt have to 'page out' the 500MB of vram... :confused:

    EDIT: Forget it... disregard. :p
  8. Deridder45 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    15 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I have read reviews fir the SC 4gb but since the FTW 4gb is brand new i cant find any....

    Thanks for the help
  9. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,153 (1.89/day)
    Thanks Received:
    626
    There isnt much difference at all. a FPS or two since the clocks arent much different.
  10. Deridder45 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    15 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    I figured but for a few extra bucks...why not :)
  11. crazyeyesreaper

    crazyeyesreaper Chief Broken Rig

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    8,131 (4.17/day)
    Thanks Received:
    2,745
    Location:
    04578
    only game i have seen the v ram make a difference is SKyrim, with mods where with AA on and still 60 fps mind you at 2560x1440 i think BP was getting 2900mb of vram usage. Skyrim tends to have a nasty habit of if their isnt enough vram when using mods stuff turns purple on occasion as it fails to load textures rare occurance tho.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page