1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

*** F@H Tech Assistance Thread ***

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Jul 10, 2009.

  1. cable

    cable

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    6
    Location:
    Brantford Ontario CANADA
    to any one running nvidia use the 266.58 driver it's the most stable for 400 series cards and down
    BUCK NASTY says thanks.
  2. Milky

    Milky New Member

    Joined:
    Jul 24, 2009
    Messages:
    17 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    London
    Is it possible to run F@H on a 6850? if so is it possible to run it on two?
  3. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,445 (1.73/day)
    Thanks Received:
    3,518
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    I edited the Chimp Challenge rules page to include FAHClient V7 instructions. Two cards might be a little tougher, but it is definitely do-able.

    http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=139673
    sy5tem and Chicken Patty say thanks.
  4. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    482
    It's no problem with the V7 client it's as easy as clicking add slot and selecting GPU do that twice for two cards and then follow how to add the following switches to get the newer Core_16 WU's

    http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2248985&postcount=1508
    BUCK NASTY and bogmali say thanks.
  5. DaC

    DaC

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    605 (0.23/day)
    Thanks Received:
    67
    Location:
    São Paulo - SP - Brasil
    I'm getting "Unstable Machine" when trying to fold on my Zotac ION / Atom D330 mini-itx... I already updated to the lastest driver from nvidia..... what might it be ?
  6. mstenholm

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,036 (1.16/day)
    Thanks Received:
    1,144
    Heat?
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  7. DaC

    DaC

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    605 (0.23/day)
    Thanks Received:
    67
    Location:
    São Paulo - SP - Brasil
    I don't think so.... well... it's pretty cold here today and my atom is with the supplied zotac fan over it....
    CPU fold goes just fine, but gpu doesn't even starts.....
  8. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,911 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,438
    the integrated GPU?
  9. DaC

    DaC

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    605 (0.23/day)
    Thanks Received:
    67
    Location:
    São Paulo - SP - Brasil
    yes, the 9400m integrated
  10. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,911 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,438
    It would not surprise me if it did not work.
  11. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,445 (1.73/day)
    Thanks Received:
    3,518
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    I've never seen integrated actually fold. The Atom/9400 combo is not worth folding on to be honest. Thanks for trying!

    :toast:
  12. sy5tem

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    447 (0.13/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Canada/quebec/Montreal
    hey

    i just found out that i can fold with my PS3 ! lol

    wonder if it will count toward chimpowerup ? changed name and team number ...
  13. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,445 (1.73/day)
    Thanks Received:
    3,518
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Yes, it would count, but it's only 1000PPd and may not be worth the electricity used. It's up to you.
  14. DaC

    DaC

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    605 (0.23/day)
    Thanks Received:
    67
    Location:
    São Paulo - SP - Brasil
    LoL.... my atom cpu is folding at 642 PPD..... :laugh:
    I wasn't able to get the gpu to work....
    Well... it always stays on anyway.... I'll leave it folding for chimp... :shadedshu
    mstenholm says thanks.
  15. sy5tem

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    447 (0.13/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Canada/quebec/Montreal
    bah i leave it on electricity is cheap in quebec :p

    ps3 + 6950 unlocked shaders@1000mhz + q9400@3600mhz + 9800gtx@1950mhz shaders should help a bit! :p
    mstenholm and hertz9753 say thanks.
  16. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.23/day)
    Thanks Received:
    118
    Ok, im at work now, will be home shortly after 6 am...system is freezing after just a few minutes after starting fahtracker. SMP, GPU0, GPU1, GPU2 making heat. Temps seem good, OC seems stable, so what gives? The last time it froze, I heard something access the raptor, then freeze. Two things im gonna try...more volts and disconnect raptor.

    This is a clean install of win7, sp1, 257.x for gpus. As it sits, superpi ~16 sec(1M).

    Thanks, 1fd
  17. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    2,911 (1.30/day)
    Thanks Received:
    1,438
    Try it without Folding on the 8500GT
    1freedude says thanks.
  18. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    482
    @1freedude try V7.1.24 of the F@H client instead of fahtracker
    1freedude says thanks.
  19. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,077 (0.59/day)
    Thanks Received:
    468
    Location:
    Bismarck, ND
    A fresh install of w7 and sp1 will still need some updates.
    1freedude says thanks.
  20. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.23/day)
    Thanks Received:
    118
    How bout the vid driver? Good enough for the 260s? What about sli...
  21. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,077 (0.59/day)
    Thanks Received:
    468
    Location:
    Bismarck, ND
    I would go with the Nvidia 266.58 drivers. Never tried SLI with F@H.
    1freedude says thanks.
  22. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,920 (1.15/day)
    Thanks Received:
    482
    there shouldn't be a problem leaving the cards in SLI mode I'm pretty sure that when they fixed the Crossfire mode they fixed it for both
  23. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.23/day)
    Thanks Received:
    118
    ok, vitamin v didn't work, disabling 8500 gt didn't work, updating windows didn't work, turning off raptor didn't work, updated to 266.58, testing now.

    ok, now system is really laggy, which is actually what i expected in the beginning.

    if this freezes, the only other thing to do is change clients, or should i change anyway?

    smp is running, but not cpu...also, in config, -bigadv is not selectable, is this something only for i7, etc?
  24. sy5tem

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    447 (0.13/day)
    Thanks Received:
    48
    Location:
    Canada/quebec/Montreal
    this is for cpu with 8 core and + or OC'ed i7 (4+4ht)
    1freedude says thanks.
  25. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.23/day)
    Thanks Received:
    118
    ok! says 17189 ppd, awesome work guys, mucho thanks!!! im gonna restart the rig in another room, and vnc into it to check on it, or do i need monitor(s) hooked up?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page