1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

*** F@H Tech Assistance Thread ***

Discussion in 'Folding@Home' started by BUCK NASTY, Jul 10, 2009.

  1. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.21/day)
    Thanks Received:
    118
    gpu2 keeps dropping wu's, either unstable machine error, or early end. i cranked up the fans to 100%, temps dropped, but still get errors...these cards are factory OC'ed...

    I can figure out which card is which in gpu-z, but not in afterburner or the client
     
  2. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,654 (2.69/day)
    Thanks Received:
    4,131
    Location:
    Olympia, WA USA
    What client?
     
  3. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.21/day)
    Thanks Received:
    118
    fahtracker v2 from chimp challenge thread
     
  4. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,654 (2.69/day)
    Thanks Received:
    4,131
    Location:
    Olympia, WA USA
    Try the newer v7 client and see if you still get the "UNSTABLE_MACHINE" errors.

    Also are you using both 260's in the rig? If you are, you need to extend the 2nd card to the 1st that way the client will see both cards.
     
  5. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.21/day)
    Thanks Received:
    118
    alright, the client sees all three cards, but i have disabled the 8500 on recommendation. i am in the middle of a quiz, i will load up v7 in few and report back.

    as far as "extending," is that something in v7, cuz i didn't see that in v2 fahtracker?
     
  6. 1freedude

    1freedude

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    557 (0.21/day)
    Thanks Received:
    118
    almost 24h bump update...i blame all problems on ocz agility 60 gb. went back to warp 32GB and seems fine...fahtracker 2, 17936 ppd
     
  7. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.32/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    Does this look right for an i7 2600K? F@H Client V7 doesn't give me an estimate so used the bonus calc:

    [​IMG]
     
  8. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.77/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Looks good, my i7 920@4.2 gives about the same PPD as you are getting...just not sure how the 2600K's fair out.
     
    KieX says thanks.
  9. mstenholm

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    2,138 (1.14/day)
    Thanks Received:
    1,274
    Yes, unless you are running 4.5 GHZ. Is it dedicated?
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  10. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.32/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    This is the 4.4GHz that I use day to day. The 4.6GHz dedicated one has a GTX470 folding on it too so the TPF is more or less the same. Struggling to bring the third 2600K online, powers off without BSOD which has me confused.

    EDIT: Are bigadv memory speed dependent? Just wondering if the 1333MHz is affecting performance. Doesn't for WCG, but may be different here.
     
  11. horik

    horik

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Messages:
    261 (0.18/day)
    Thanks Received:
    45
    how can you ppl use f@h at more than 4ghz,i have real big heat issues at 3,6ghz
     

    Attached Files:

    • F@H.jpg
      F@H.jpg
      File size:
      201.6 KB
      Views:
      45
  12. thebluebumblebee

    thebluebumblebee

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Messages:
    3,312 (1.40/day)
    Thanks Received:
    1,854
    Sandy Bridge.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  13. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.77/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Bahh...80C is for wimps, push it up some more :roll: :roll:

    Really need to use water cooling when pushing these i7's, that is what I use
     
  14. BUCK NASTY

    BUCK NASTY F@H Mod & 4P Enthusiust Staff Member

    Joined:
    Aug 8, 2007
    Messages:
    4,635 (1.72/day)
    Thanks Received:
    4,008
    Location:
    Tallahassee, FL. U.S.A.
    Most of us settle @ 3.8Ghz. I have 3x i7's air cooled(CMHyper 212 Plus) that hover around 75C.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  15. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.32/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    After a google frenzy, seen that others get 38K PPD on 2685WU at 4.6GHz. Meh.. thought SNB would be better :ohwell:
     
  16. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,483 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,130
    Location:
    South of Planet Earth
    I just tried to run GPUZ while folding and my entire system locked right up???
     
    Crunching for Team TPU
  17. oily_17

    oily_17

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Messages:
    2,313 (0.77/day)
    Thanks Received:
    670
    Location:
    Norn Iron
    Ahh didnt see the 2685WU part, if you can catch one of the 6900WU you should see your PPD rise some more.
     
  18. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,089 (0.56/day)
    Thanks Received:
    474
    Location:
    Bismarck, ND
    Mine gets about 42k @ 4.6 With a GTX 275 also folding. Without the 275 it's 47k.
     
    KieX says thanks.
  19. bogmali

    bogmali Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    6,654 (2.69/day)
    Thanks Received:
    4,131
    Location:
    Olympia, WA USA
    Show off:rolleyes:

    Kidding aside, I'll have my 2600K coming online later today;)
     
    hertz9753 says thanks.
  20. KieX

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    2,408 (1.32/day)
    Thanks Received:
    2,461
    Location:
    London, UK
    42K to my 40K doesn't seem too bad then. PM'd for memory settings see if I can squeeze those extra points for the chimp.
     
  21. hertz9753

    hertz9753

    Joined:
    Sep 5, 2009
    Messages:
    1,089 (0.56/day)
    Thanks Received:
    474
    Location:
    Bismarck, ND
    Memory is stock, G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBLX.:)
     

    Attached Files:

    • CPU-Z.JPG
      CPU-Z.JPG
      File size:
      42.3 KB
      Views:
      47
    • 11.JPG
      11.JPG
      File size:
      84.4 KB
      Views:
      45
    KieX says thanks.
  22. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,483 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,130
    Location:
    South of Planet Earth
    I already have my GPU'S folding how do I stop/pause crunching and add my CPU?....keep it simple...lol
     
    Crunching for Team TPU
  23. Chicken Patty

    Chicken Patty WCG Moderator Staff Member

    Joined:
    Nov 27, 2007
    Messages:
    28,341 (10.98/day)
    Thanks Received:
    12,227
    Location:
    Miami, Florida
    Guys, I setup my CPU to fold, is everything okay? It's at 100% usage, just want to make sure everything else is okay.

    [​IMG]
     
    KieX and hertz9753 say thanks.
  24. Athlonite

    Athlonite

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    1,989 (1.11/day)
    Thanks Received:
    513
    If you running the V7 client you don't need to stop folding add an new slot ;)
     
  25. Bow

    Bow

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    2,483 (1.06/day)
    Thanks Received:
    1,130
    Location:
    South of Planet Earth
    Its crunching i am worried about....give me a step by step to set up my CPU
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page