1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Fans stop spinning when windows loads 3850

Discussion in 'AMD / ATI' started by pantherx12, Oct 25, 2009.

  1. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    As soon as my computer gets to the windows loading screen the fans on my accelero twin turbo stop, they stay stopped regardless of GPU activity.

    That is with the 4 pin fan cable being plugged into the graphics card, for now I've got it plugged into molex, but how can I get it working properly?
     
  2. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.32/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    A wild guess: The GPU is cool enough with the heatsink and tells teh fan to stop spinning?
     
  3. Sir_Real

    Sir_Real New Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    706 (0.32/day)
    Thanks Received:
    94
    Location:
    Lincoln England
    Edit the bios. I think thats what this is for. I'd check with BAGZZlash first though i maybe mistaken.

    [​IMG]
     
  4. pantherx12

    pantherx12 New Member

    Joined:
    Jan 2, 2009
    Messages:
    9,714 (4.27/day)
    Thanks Received:
    1,699
    Location:
    ENGLAND-LAND-LAND
    I don't have 4 series card so don't have that option.

    As for it not being hot enough, the fans should spin 20% speed when 0-20 c and I idle 33 on idle. (stock speed)

    I had the cards really over clocked and the colours started to go funny that's why I checked the fans.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page