1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Firefall

Discussion in 'Games' started by FordGT90Concept, Jun 12, 2013.

  1. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    crystite go fast, so its not really a problem.
    map will be open as we "gain" terrain against the chosen who live in the "killzone" i assume. (doing the P39 cobra for new player is mandatory x) )

    Trollcore where also common before open beta, due to the fact the tornado move toward player and if they are on a cliff it might end in the cliff.

    i had no problem to enter portal, i wonder if its EU/US instance related.

    finally drivers and utility are upgraded, i went from a ASRock 970 Extreme 3 to a Asus Crosshair IV Formula (890FX) i can at last re launch the game (dont crash dont crash dont crash... meh ... i didnt get BSOD when i started the thing up and windows 7 recognized instantly the mobo ... no clean intall atm ... might change xD )
     
  2. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    Anyone else have their research reset? Mine was. :(

    LGV? I can get from Thump Dump to Sunken Harbor and back again in under six minutes. That isn't very long.
     
    Crunching for Team TPU
  3. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    logic ... "you go fast!1!11!1!"

    and nope my research have not been reset, didnt see any compaining about this on EU side atm.
     
    FordGT90Concept says thanks.
  4. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,667 (3.73/day)
    Thanks Received:
    1,879
    6 minutes sounds like a long time to me. At least I have an lgv now. It took forever otherwise. But such a large world is what appeals to me about the game though.


    I want this. I wonder if theres a way to get it without paying $100 for a starter pack.
     
    Crunching for Team TPU
  5. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    Oh, good. It might just be a bug then.

    That's round-trip. It's about 3:30 SH -> TD, 2:30 TD -> SH


    If it is available without the starter pack, it has to cost a fortune.
     
    Crunching for Team TPU
  6. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    the teleporter isnt that big : it teleport only to copacabana afaik, and should have a cooldown i guess.

    now im f*cked up xD i deinstaled the game to do a clean install after my rig upgrade and the login is down xD i can re download the game thru the website ... meh... i will wait :) nevermind i found a way ... (damn i completly forgot about rule n°1 on the internet ... google is your friend.)

    i noticed something funny when playing a bit after changing my mobo ... the realtek audiochip in the 970 is crappy compared to the VIA compatible Xfi supreme FX that the crosshair have ... i didnt thought integrated audio chip could be better than a ALC standard xD i love being wrong ... sound is more deep more vibrant and it change the level of enjoyement of the game (i know im silly... to stop on that kind of little things)

    edit sin improved garage useable most of the problems went off (at last for me )
    and YAY
    [​IMG]
    Rhino 22/30 Weapon III avaiable woohoo i think i stay on US side xD i meet a nice fellow and we duoted a warbringer just the last generator some others joined us xD
     
    Last edited: Jul 10, 2013
  7. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    thats insane ... the new "clueless" player of the open beta drive me mad i almost lost all pleasure to play ... (i said almost ... i still love the game but those people are annoying no support no assist gah its painfull)

    i wonder why there isnt any option to cut the zone chat.

    countless same question even after a answer is given (mostly from the same player who go "Halp i cant equip my weapon") what can we do if they dont read what we write ...

    oh well i give more time to the dev to fix the issue the OB patch induced
     
  8. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    You can use /tab (switches) or /tab 1-4 to change tab. Some, by default, have the zone channel disabled. Otherwise, you can go into the interface options and change all four tabs. A lot of people don't /yell invasions though so you might miss evasions if you don't have the /zone channel enabled.

    I disabled the radio channel in mine because I hated it spamming the chat.


    I think there would be a lot fewer n00b questions if there wasn't so many problems with printers and garages.
     
    Last edited: Jul 11, 2013
    GreiverBlade says thanks.
    Crunching for Team TPU
  9. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    indeed ... well i solve the major part of the problem by playing late xD for the moment since i have 2 day off it will do the job :D

    not totaly agreed with the last part the question come even before they access the garage or printer :roll: oh well let it time ... they will learn ... eventually
     
  10. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    Yeah, I'm staying away because of the bugginess. I'll play quite a bit when it is less buggy.


    Edit: I just noticed you didn't buy the HKM slot in the pick. HKM is the best! The Accord Mortar has a powerful area attack the Rhino lacks.
     
    Crunching for Team TPU
  11. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    well for me its perfectly playable no major bug hinder me while i see a bunch of people buggy as hell ... i dont ... lucky star maybe.

    and yes its planned i just wanted to unlock rank 8 pwr before.

    it might be a bug but on no frames i can use HKM the bar for it is ther green bar under the skills right?
    aahahah HKM Mortar doesnt show in my rhino hkm slot ... well my AOE is running in the pack firing alternate fire xD last tornado : 22 killstreak in a row

    also i never miss invasion i look the map regulary and my base is Sunken Habor thus the zone chat is more annoying than usefull ;)

    situation improved and some nice peoples raised my hope(at last not all are people who dont read solution and have only a half brain :roll: ) also i came up with a little Wallpaper themed on chosen Girl and my current motherboard
    not much but a combination of 2 wallpaper still i find that kind of chosen girl to be a clue on what they are ... : melded human, since she look more human than chosen it might be a state between, ofc its not official but its a nice idea that the arcfold phenomenon unleashed by the Arclight incident turned human into chosen progressively as they where absorbed by the melding.
    [​IMG]
    [​IMG]
    still have to work on harmonizing the inclusion of the Rog part.
    but i found the Red-Black pattern of the girl fitting my actual build :D
     
    Last edited: Jul 11, 2013
  12. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    3,222 (1.19/day)
    Thanks Received:
    350
    Despite the hot fixes last week, the game is still uncomfortable to play. The lack of responsiveness alone is aggravating and sometimes stops you from doing things completely.

    As for the travel times ;

    A) Not everyone has a bike
    B) The transports are constantly crashing/glitching/vanishing


    At this point it's still not ready to be a game that you can go on alone and do a myriad of things and then log off feeling satisfied. You're still too dependent on other people and not for 'group play' type scenarios for the purpose of simply having fun, but rather because they are the only way you will acquire things in a reasonable time frame. E.g. 16,000 resources for one Arc Folding recipe. That's great if you have a dedicated squad using a tier III thumper and pulling in 2k resources per thump, otherwise it's just overwhelming to sit there and solo thump that much resources - especially if you've been doing this for the past year or more and have to go through all the efforts only to have Red 5 completely throw out one system and put in a new one, over...and over..and over again.


    Fun game, lots to look forward to but think I burnt myself out or rather Red 5 pushed me away.
     
  13. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    still a beta. i add more once at home
     
  14. newconroer

    newconroer

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    3,222 (1.19/day)
    Thanks Received:
    350
    Red 5 gets a bit of a pass and some slack from me, because they're beta (which is actually an alpha still) is taking on board feedback from the players (and has been early on), it doesn't excuse them continuously changing core mechanics indefinitely.
    If that was the case then they should not be so gung ho about characters and accounts being permanent, knowing full well they'll make people test the product, give feedback, and then completely do the opposite in one fell swoop or patch.
     
  15. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    I'm only doing the dailys at this point. The patch and/or server load makes the experience unenjoyably for me. I'm waiting for them to fix it.
     
    Crunching for Team TPU
  16. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    well i dont use the "its a beta" to excuse bugs and serverload, still i will post my feedback here aswell (i've sent a mail after a question about feedback from the Red5 staff after my "little" locust disapearance and correction of it)

    "i can play without major problem for hours 24ms ping constant, no more crashes or leak so far, the only recuring bugs i have are : 1. calldown and shortcut 5 bug, relog allways fix it for me (im lucky i guess)2. the periodicall research reset in printer wich self resolve after a moment."

    so then for the rest, for ressources i never thump i do surface deposit wich give random 1k to 2k x2 per deposit i mostly play solo and tag in some ARES and i did the 3 Arcfold Modulator hum 2 ... i still miss 1k for the thump dump one all solo no other helps, my Recluse is 23/30 near 24 since i have 1'300'000xp in reserve the only thing hard to farme solo for me are AMP (accord merit point) for the component for Recluses Toxines... i need still 20 of them for the 8th pwr rank and then i will need 750 of them or the 6 last rank in mass/pwr/cpu, other than this i dont experiment all i've seen on support forum, luckly. the change in the battleframe progression is annoying at the begining but i can bear it, i didnt see the other changes before that one because i joined Closed Beta (thanks to FordGT90Concept) a bit before Open Beta. As for the bike, i know 200k Cy is hard to farme for the cobra P39 (and im doing it atm even if i have my Locust) but higher the rank in mass and cpu and faster you go i've seen some new one without bike nearly outrun me on jetpack when i was racing to a tornado with the LGV

    still Firefall is what i waited for since long time and is atm my favorite MMO i have in list (and i have a tons of them :eek: ) im only sad of that, why for me the experience is better than for other (and im not alone on EU shard since i get many people who are feeling the same.) we have the same client just the PCs and connections differ, still i wonder why some have a shit tons of bug and other near nothing.

    its what im doing.

    also solo and non team isnt the point in that case its still a mmo tho you can solo near all the ares mission past a point (rank 5 all) and with a bit of gears but as a mmo you have to work in team for some higher objective (IE: baneclaw Tornado, Black water Anomaly and melding pocket)

    fun part yesterday we've lost sunken harbor to the chosen and for 2hrs a bug make a Killzone (melding) appears over SH rending it impossible to retake but then when it was again possible to re go there we took possession of SH with 3 person total in squad, ok it was Recluse, Raptor and a Bastion(nope it wasnt the Bastion who did all :D )
     
    Last edited: Jul 14, 2013
  17. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    I think you just aren't as annoyed with the calldown menu requiring restart and printer issues than other people are. For me, they're unacceptable. The printer problems are likely due to server load and the calldown menu problems originated with the patch. You'd think they would get them fixed soon because both are severe.
     
    Crunching for Team TPU
  18. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    im not annoyed indeed because reloging once every 4hrs isnt that big ( heck i use printer not so often but more when i can do a big refining IV batch...) so its tied to my play style and personnal feeling am i right or am i wrong ... i wonder

    still i continue to fill bug report and im also hoping (not obligatory wanting) they fix them soon.

    also im not annoyed by printer problems too ... but in that case its because i have none. (oh you mean the research reset duh i got it twice, yes ... but it was for 10 and 15 minutes max each)

    aherm its Titansfall not Firefall you want to access right? then why not fill the form with personnal data as they ask : its normal for a beta you arent an anonymous player but a registered beta tester. oh wait i just looked the pics... HELL NO what the crap is this ... i call bullshit on that game if it use this kind of scam for authentification.
     
    Last edited: Jul 14, 2013
    FreedomEclipse says thanks.
  19. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    a) That's for Titanfall and this is Firefall
    b) I think their verification page got hacked. I would exit out and check again later.
     
    FreedomEclipse says thanks.
    Crunching for Team TPU
  20. FreedomEclipse

    FreedomEclipse ~Technological Technocrat~

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    13,943 (5.02/day)
    Thanks Received:
    2,367
    thanks for pointing that out, I do apologise for posting in the wrong topic
     
  21. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,667 (3.73/day)
    Thanks Received:
    1,879
    I have an interesting idea about the recluse. I like it for all its aoe poison attacks. Its passive module, Necrotic Poison deals x amount of damage over y amount of time when a target is damaged by the bio crossbow. The accord biotech passive module heals x amount of damage for every point of damage or healing dealt over y amount of time. The recluse can deal out massive amounts of damage with aoe attacks hitting many targets, with the accord passive module could make one heal very quickly.
     
    GreiverBlade says thanks.
    Crunching for Team TPU
  22. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    i use biotech siphoning plating instead of necrotic for solo since the day i've take Recluse (it seems to be a logical choice if you did too ... WELL obviously necrosis + that is combo :D)

    also i give you a tip only use Heliosys Bio Crossbow: Tump dump quartermaster in thump dump 20 voucher a piece (i have 280 just for that purpose) they have 2k repair pool and then unrepairable buuuttt they boost Kinetic Shot and it seems to be a bug but the dmg output is insane... the calculation of the KS is based on distance flown by the projectile: im able to do from 9k to 120k dmg depending the distance to the target (solo nado in 100 secondes anyone?)

    funny the guy who discovered this said the dmg range from 5k to 30k, still its not overpowered even in pvp: get close to the recluse dont stop moving and he cant do a thing, also 20sec CD if you miss the target better be mobile, i tried the White wargrim (i got the daily with it :D ) it move so fast that none of my KS took a hit so i had to work on it "the old way" :) still fun

    i got a "sorry we experience high server load" and no lag printer worked directly and no calldown bug this time ... wow server are more stable under high serverload??? (sarcasme)

    over 3mio xp 1'474'119 unspent grrhhh i really need AMP (oh i guess due to that warning at the login screen no one play wich lead to no server load, wich lead to : all tower from shanty town inclued it till Sunken are under chosen command... oh wait we are monday no more kiddo schools ...ah nope its summer holiday(sarcasme repetitam))

    how the game can improve when there is no patch :eek:

    edit: surface deposit now give me to max 8k ressources and also a recommendation : never use scan hammer to break deposit, it work yes but hammer give only 1 ressource and Sonic det. give 2 errata: deposite dont give that much xD but still i make more out of them than thumping.
     
    Last edited: Jul 15, 2013
  23. james888

    james888

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    4,667 (3.73/day)
    Thanks Received:
    1,879
    I haven't looked much into what upgrades to get. I am simply working with what I have. I am not a fan of progression systems so I have been kinda ignoring it. I got rid of kinetic shot in favor of poison trail for more poison AOE. Kinetic shot did not seem that great even against torndado's. Maybe it is with this gun you speak of.
     
    Crunching for Team TPU
  24. GreiverBlade

    GreiverBlade

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    2,357 (2.53/day)
    Thanks Received:
    1,655
    Location:
    Ovronnaz, Wallis, Switzerland
    indeed with the Heliosys bio crossbow the kinetic shot does insane damage but you have to be predictive of the direction of the target. it one shot shards top shards core, and its golden in mission where you have to kills a tanken boss for exemple and also one shot Warbringer and chosen turrets it can also down the shield spawn by chosen drones... still i think its a bug and has been reported on forum but official from Red5 didnt said it was an exploit at last... so use what we can when we can xD
     
  25. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,966 (6.24/day)
    Thanks Received:
    3,803
    Location:
    IA, USA
    I saw the heavy load message too and the printer was working modestly well. I think that message is erroneous. The calldown menu is still borked though.
     
    Crunching for Team TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page