1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Firefox10 not loading images in tabs when the tab is opened

Discussion in 'General Software' started by BazookaJoe, Mar 7, 2012.

  1. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.39/day)
    Thanks Received:
    235
    I browse with a LOT of tabs in Firefox 10 - I do this because I need to give the pages time to load on my less than perfect connection, so I pre-open a PILE of new tabs then start reading through first one as the others load.

    Since version 10 they seem to have have started this INTOLERABLE BULL$#!T of not loading images in the tabs until you actually LOOK at the tab, and this completely screws up my life as the very reason I opened the tabs WAS TO PRE-LOAD THE CONTENT, and NOTHING has been loaded.

    I really want to find the idiot retard developer responsible for this monumental cock-up, and pour spoiled cat urine into the air vents at the bottom of his car's windscreen to make his next few days as horribly unpleasant as he has made my last few days on firefox 10.

    Aware that I will never get this opportunity, I beg of the forum to find me some sort of "about:config" setting I can diddle to lift this terrible curse.

    I have obviously googled as best I can but all I find are forums about images not loading at all - Mine DO load, it's just that they load AFTER I switch to that tab, and that is USELESS to me :(

    FFS the whole POINT of opening it in a new tab is for it to LOAD IN THE NEW TAB - if its not going to load it there anyway then I may as well just follow the link in my current tab & we can throw tabs away.

    To that developer who thought this up : may the fury of a thousand trolls ruin every little thing you try and do for the rest of the week - you knob.

    (Sorry forum - I'm just really pi$$ed)
     
    Last edited: Mar 8, 2012
    Crunching for Team TPU
  2. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.39/day)
    Thanks Received:
    235
    bump? Anyone?
     
    Crunching for Team TPU
  3. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,921 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,195
    I just tried doing the thing you are apparently doing and I don't know what you are complaining about. The images are already loaded even before I went to the tab, i.e. there was no need to "look" to a specific tab for the images in that specific tab to load.

    And I SHOULD know, because of General Nonsense, and especially because of the Crazy Picture Thread II and The Official Hot Girl Thread over there. There's no need for me to go to those threads' own individual tabs first just for the images posted in those threads to load up.
     
  4. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.39/day)
    Thanks Received:
    235
    I wasn't talking about TechPowerUp forums.

    Random pages allover the internet. and I know a good few other people with the same problem... perhaps you may want to hone your sense of observation.

    Just as one example here is one site where it is very easy to replicate the fault :

    http://kat.ph/community/show/8596/?page=900

    Open that page, then using the page navigator in the top right, open pages 901, 902 , 903.. in new tabs and let them load and finish loading

    Now SWITCH to the page 901 tab, and start scrolling down - almost all of the content is NOT loaded and will only begin loading as you scroll down the page.

    Each image does not load until it is actually called to appear on screen - and only then does it even begin connecting the host server at all to request the image.

    I have tested this same site in VM's running other versions of firefox AND on my main machine using firefox... 7 I think it was, and this fault does NOT occur - on previous versions ALL page content is loaded correctly and in advance.

    I would assume it goes without saying that this fault is NOT limited to this specific site - this is just the easiest example I could think of. I also realise that this may be the result of how some or other new form of common site generator may embed its images - but surely there is a way you can tell the browser to MAKE all images load?
     
    Last edited: Mar 9, 2012
    Crunching for Team TPU
  5. temp02 New Member

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    493 (0.25/day)
    Thanks Received:
    166
    The images are loaded as soon as the pages load, but if you spend alot of time on another tab they are unload and reloaded again after you change tabs.
    Now I'm talking about what I've experienced, and from the looks of it the loading/unload seems to be completely off-line, I guess that there must be some kind of speed-up-cache for the current tab, and this (un)loading seems to be between the tabs' page data memory footprint and it's cache.
    I could be completely wrong though, since I never really monitored the data packets flow :) .

    EDIT: after some lurking and testing on about:config, it seems to be related to image.mem.min_discard_timeout_ms, like the name says, it marks the milliseconds needed for a image on a unfocused tab to be unloaded. On FF v11.0b it's default value is 10000 (10 seconds), since it bothers you this much you should probably change it to something like 3600000 (1 hour), but be advised that FF memory footprint will largely increase.
    Hope this helps.

    EDIT2: oh, and btw, the images on that website are loaded by JavaScript which changes the img src tag from
    Code:
    <img class="lazyjs" src="http://kastatic.com/images/blank.gif" data-original="some_image.jpg" alt="image" />
    to
    Code:
    <img class="lazyjs" src="some_image.jpg" data-original="some_image.jpg" alt="image" />
    when the image canvas is displayed on the screen (using Lazy Load jQuery plugin, has nothing to do with browser brand/version).
     
    Last edited: Mar 9, 2012
    BazookaJoe says thanks.
  6. BazookaJoe

    BazookaJoe

    Joined:
    Sep 4, 2008
    Messages:
    869 (0.39/day)
    Thanks Received:
    235
    Now there's some useful responding, thanks :)
     
    Crunching for Team TPU
  7. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,921 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,195
    I wasn't talking about TechPowerUp forums either.

    Just like Sankaku Complex's "Autopaging" then. The thumbnails only appear once you scroll down along the page.

    Have you never thought that it's website-specific?

    I mean, THE SAME THING F**KIN' HAPPENED IN CHROME, i.e. it's not a problem with Firefox 10. It's a script being used by the website when it is viewed. And that script most probably isn't "usable" in previous versions of Firefox. Probably because the javascript plugin is outdated I guess.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page