1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Flashing MB bios

Discussion in 'General Hardware' started by The Rage, Feb 13, 2005.

  1. The Rage New Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    61 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    i had to put in my old gf mx440 card cuz my 9600pro died and pc wizard works but it does not recodnize my mb. i have been very worried that my mb is doing something funny and this prooves it even more. my games freeze up no matter wat i do, my cd drives dont recodnise disks some times, my drives arnt even recodnised also...so its either flash or wait till i have money and buy a new mb/proc..im going amd 64 3500+

    here is the link to the dl, they have 3 newer ones out, i know i should flash the bios enless something serious is wrong and well...this is serious
    http://www.soyogroup.com/downloads/...=&col1=Proc_Intel Pentium 4&col2=238&col3=All
    Last edited: Feb 13, 2005
  2. fr33ze New Member

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    125 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    loughbourough, uk
    Have you tried a fresh install first, if that doesnt work then yeah try flashing the bios. IMO bios flashing has an uneseccary 'bad air' about it, i've flashed the bios on my board a good 20+ times now just playing around with different settings and comparing various bioses so i wouldn't worry to much about doing, just follow the instructions to the letter and run the system in standard configuration when you do it (no overclocking)
  3. The Rage New Member

    Joined:
    Nov 4, 2004
    Messages:
    61 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    yea i have reinstalled just at the beginning of the year, this started before then...didnt help anything, i got my new 6600GT today and i havnt had any crashes yet. im a littler errie about flashing.....i need to flash my 6600GT to get temp monitoring and it doesnt seem too hard, just it backed up and stuff and i have a UPS so even if the power goes out still run for a good 4 min..but i dunno
    Last edited: Feb 15, 2005
  4. fr33ze New Member

    Joined:
    Sep 13, 2004
    Messages:
    125 (0.03/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    loughbourough, uk
    seriously so long as you follow the instructions carefully it should be fine, i havnt heard any stories of people having problems bios flashing for a long long time now.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page