1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Forceware 185.20 Beta Leaked

Discussion in 'News' started by btarunr, Jan 1, 2009.

  1. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,972 (10.99/day)
    Thanks Received:
    13,759
    Location:
    Hyderabad, India
    In the wake of the new year, NVIDIA's GeForce Forceware drivers have surfaced. While being in a beta stage the 185.20 Forceware provide support for NVIDIA's upcoming products namely the GeForce GTX 295 and GeForce GTX 285. It also introduces ambient occlusion as a standard feature-set to enhance lighting effects, and reflections impacting on the realism. All other GPUs GeForce 6 Series onward are supported as usual. The driver is dated for 12-26-2008. The package includes PhysX system software version 8.11.18. Drivers for both 64-bit and 32-bit versions of Windows Vista and Windows XP can be downloaded from the links below. Be cautioned the drivers are unsigned beta versions, the use of which isn't covered by any warranty.

    DOWNLOAD: NVIDIA Forceware 185.20 beta for Windows XP (32bit) | Windows Vista (32bit) | Windows XP (64bit) | Windows Vista (64bit)

    Sources: XFastest, TechConnect Magazine
     
    Last edited: Jan 2, 2009
  2. Millenia

    Millenia New Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    99 (0.04/day)
    Thanks Received:
    8
    Location:
    Turenki, Finland
    Damn; just as I sold my 8800GT and bought a 4870 >_>

    Can anybody with these drivers post a screenshot of the SSAO in action, I'd like to see how well it works + the impact on performance
     
  3. KieranD

    KieranD

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    8,063 (3.00/day)
    Thanks Received:
    829
    Location:
    Glasgow, Scotland
    nice set soon as i get back home after the holidays im gonna try these
    i always try out new beta drivers even soem of them are better than the official ones, heck some are just ones that need just signed
     
  4. OrbitzXT

    OrbitzXT New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    1,969 (0.69/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    New York City
    I can't seem to get these to download. The download is 110MB and it always "finishes" premature. Once at 7.xMB, another time at 10MB. I'm using the latest Firefox, I'll give IE a shot and see if that makes any difference. Are any other sites hosting the drivers?
     
  5. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (3.04/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
  6. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    I'm going to be posting 180.84 vs 185.2 reviews here as soon as they're done loading.
     
  7. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
    Damn there is really a significant change, EVERYONE DOWNLOAD NOW !!!

    Thanks god that I didn't buy the HD4870 :D
     
  8. Binge

    Binge Overclocking Surrealism

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    6,982 (3.04/day)
    Thanks Received:
    1,752
    Location:
    PA, USA
    [​IMG]

    Please no fanboyisms here... keep these kind of threads unbiased.
     
    Cheeseball says thanks.
  9. OrbitzXT

    OrbitzXT New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    1,969 (0.69/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    New York City
    Are there any release notes for these? There's an issue with my 9800 GX2 and Red Alert 3 with SLI enabled, I was curious if maybe these do something to fix that.
     
  10. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    What drivers are you using? I've never had any problems in any of the CNC games... including RA3.
     
  11. OrbitzXT

    OrbitzXT New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    1,969 (0.69/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    New York City
    180.48 is what I'm using now, if I have SLI Enabled I get these strange looking textures. Disabling SLI fixes the issue however. Which are you using? RA3 is the only game I have any problems with.
     
  12. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    Same.

    You have any problems with TW, KW, or Generals? Because I know they're all in the same game engine.
    Also, did you purchase the game? Because if it's cracked the crack might be messing you up.
     
  13. OrbitzXT

    OrbitzXT New Member

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    1,969 (0.69/day)
    Thanks Received:
    59
    Location:
    New York City
    I borrowed my friends legit copy, I have the other games but they're not installed right now. I suppose I can do that later to see.
     
  14. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
    I can't download it, its gone from their servers, did anyone finished downloading it ?

    If so could you please upload it ?

    I can't wait T_T
     
  15. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    Check the link that binge posted, they still have it. I'm currently downloading it (Failed at 91%. I was so pissed)

    Edit: link in my Archive thread still works too. Check sig.
     
  16. a111087

    a111087

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    2,778 (0.98/day)
    Thanks Received:
    203
    Location:
    US
    I'm downloading from Xfastest, hopefully it will not finish prematurely like from the links in the news post.

    also hopping it will solve freezes in Left4dead
     
  17. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,255 (6.10/day)
    Thanks Received:
    6,293
    Last edited: Jan 1, 2009
    btarunr says thanks.
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  18. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
  19. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    Newtekie's links died too :(
     
  20. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
    Yahooooooooo I'm the first to finish dowloading it I guess :p

    Now to installing :D
     
  21. newtekie1

    newtekie1 Semi-Retired Folder

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    20,255 (6.10/day)
    Thanks Received:
    6,293
    I don't know if those have the PhysX driver or not, I already had 8.11.18, I think it came with the 181 Forceware drivers.

    Edit: I just downloaded the ones off laptopvideo2go and extracted them, it does include the PhysX software.

    Try them now, I don't think the site liked me linking directly to the exe's.
     
    Last edited: Jan 1, 2009
    Crunching for Team TPU 50 Million points folded for TPU
  22. OzzmanFloyd120

    OzzmanFloyd120

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    3,047 (1.24/day)
    Thanks Received:
    297
    Location:
    Pontaic Michigan
    Worked that time :toast:
     
  23. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
    Its installed :toast:
     
  24. alexp999

    alexp999 Staff

    Joined:
    Jul 28, 2007
    Messages:
    8,045 (2.97/day)
    Thanks Received:
    862
    Location:
    Dorset, UK
    Can someone else check this, but I cannot change any of the Program Specific Settings on the Nvidia control Panel with these drivers. I'm on Vista x64.
    Global settings work fine, but I cant change Program-Specifics, the drop down are empty!
    :wtf:
     
  25. The Witcher New Member

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Messages:
    433 (0.19/day)
    Thanks Received:
    43
    Location:
    United Arab Emirates
    DAMMIT :(

    Setting it to High really takes a lot of fps, I'm setting it to Low.

    I tried it in Crysis WarHead and it took around 15+ fps, once I get my GTX260 SSC (55nm) then I think I would be fine at High.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page