1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Found new hardware always on startup?

Discussion in 'General Software' started by ace80, May 14, 2007.

  1. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    After playing around with many a different fsb's, mem ratios and wot not, my comp now recognizes new hardware upon startup, everytime no matter what spec i run it at stock or oc'd. This has never happened before, oh yeah i should mention i haven't recently plugged anything in for it to recognize.

    [​IMG]

    This is the screen i'm greeted with, now i do have security center disabled and have done for ages so is it related and if so why is it popping up now?
    If i go to install the drivers it just doesn't find any, i'm not to bothered about this its just slightly irritating at every boot.
    Anyone come across this before?
     
  2. Sasqui

    Sasqui

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    7,758 (2.37/day)
    Thanks Received:
    1,482
    Location:
    Manchester, NH
    Yes, you probably turned something on in your BIOS and didn't realize it (onboard audio for example).
     
  3. DRDNA

    DRDNA

    Joined:
    Feb 19, 2006
    Messages:
    4,799 (1.50/day)
    Thanks Received:
    571
    Location:
    New York
    what does add remove applications say about security Center?Can you remove the application?
    I believe its Microsofts app.
     
  4. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    Checked bios and there's nothing switched on that shouldn't be.
    Also nothing in add/remove programs that relates to this:confused:
     
  5. DaMulta

    DaMulta My stars went supernova

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    16,123 (5.30/day)
    Thanks Received:
    1,456
    Location:
    Oklahoma T-Town
    Go to device manager and turn what ever it is off.
     
  6. Sasqui

    Sasqui

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    7,758 (2.37/day)
    Thanks Received:
    1,482
    Location:
    Manchester, NH
    You probably missed something... if you did a bios reset heres a short list of things that could have possibly been turned on - if they exist on your board:

    Raid controller
    1394 (Firewire)
    USB
    Audio

    And along the lines of the sexy Demulta's suggestion (ok, maybe he's not so sexy, just his avitar :)), go to "my computer" in windows explorer, right click properties - Hardware tab, device manager. Look through the tree for anything that has a big yellow "?" - question mark.

    The fact that the hardware is listed as "Security Center" has me puzzled though... I didn't notice that before.
     
  7. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    I've tried switching everything off in the bios but it still persists.
    When in device manager there's no "?" marks at all, can't even find security center in there.
    This is very puzzling:confused:
     
  8. Namslas90 New Member

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    4,851 (1.61/day)
    Thanks Received:
    555
    Location:
    Earth
    I believe if you click the 'next' button with the "find software automaticaly" option checked it will display the type of hardware it has found so you can look for it, and figure out what it is. It should say somemthing like searching for software, then, nothing found for "HHD" etc.
     
  9. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    If i choose advanced installation then "dont search, i will find drivers", this is the list of compatible drivers
    [​IMG]

    I i choose recommended this is what happens
    [​IMG]

    Even if i click on dont prompt me again it still does
     
  10. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    Do you have Norton Antivirus?
     
  11. ace80

    ace80

    Joined:
    Apr 3, 2005
    Messages:
    471 (0.13/day)
    Thanks Received:
    28
    Location:
    Surrey, England
    Nooooo way, AVG free edition
     
  12. Wile E

    Wile E Power User

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    24,324 (8.16/day)
    Thanks Received:
    3,778
    I only asked because my dad had a similar issue, and it was related to Norton, iirc.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page