1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Gainward 780 Phantom GLH. Should I be worried?

Discussion in 'NVIDIA' started by Aceman.au, Oct 11, 2013.

  1. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    I'm playing Eve Online and noticed this. I've been having FPS drop issues in LoL, Minecraft and NFS:Most Wanted (could this be related?). The fact the core clock is bumping itself above the 980 mark which its supposed to be at is worrying me.

    [​IMG]
  2. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,423 (3.28/day)
    Thanks Received:
    3,519
    This is normal. Both of my reference GTX 780 cards go above their listed cores. Your temps look fine as well. Looks like you got a really nice card:toast:
    I doubt this is having an effect on your FPS drops...
    Crunching for Team TPU
  3. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Yeah well. My FPS in League of Legends spikes horribly. Makes it hard to play. Happens in Need for Speed most wanted and Minecraft also I think.
  4. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    *Flips table* Its driving me insane!!!

    LoL people think my internet is casuing the FPS drops. Can't be though cause I put my 7970s in and dont lag at all.
  5. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    I've turn Digital Vibrance to 100 percent. (Color saturation in AMDs CCC). Could that be casuing it? :S

    My english is bad because I'm tired from work. So yeah
  6. kn00tcn

    kn00tcn

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    652 (0.33/day)
    Thanks Received:
    116
    Location:
    Toronto
    'prefer maximum performance' set in nvcp?
  7. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Yeah I've gone through all the settings already. It's so frustrating
  8. Frick

    Frick Fishfaced Nincompoop

    Joined:
    Feb 27, 2006
    Messages:
    10,387 (3.39/day)
    Thanks Received:
    2,088
    Removed/reinstalled the drivers?
  9. HammerON

    HammerON The Watchful Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    6,423 (3.28/day)
    Thanks Received:
    3,519
    Did you completely remove your AMD drivers for your 7970's?
    Are you using a multiple monitor set-up?
    Crunching for Team TPU
  10. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Im fairly sure I did. I used driver sweeper after using the uninstaller. Then ran CCcleaner.

    I'm using 2 monitors.

    Primary: Viewsonic VX2753MH 27 inch 1ms LED LCD Monitor
    Secondary: AOC D2757Ph 27" 3D IPS Widescreen LED Monitor

    I just ran it again and it found files. So I've deleted those. Needs a reboot.
  11. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Yep that didn't fix it either.
  12. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    So I did a quick log to file using GPU-Z while playing a custom game by myself. And when the FPS drop hits the power consumption drops 20 percent (from 60 to 40) then straight back up. Is that normal?
  13. EarthDog

    EarthDog

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    3,132 (1.89/day)
    Thanks Received:
    620
    Yes, this is Nvidia's Boost 2.0 and quite normal. :toast:
  14. buildzoid

    buildzoid

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    1,084 (1.74/day)
    Thanks Received:
    292
    Location:
    CZ
    We need photos but it looks like your hitting either temp or power limits or Boost is just being stupid. Also try individual
  15. FX-GMC

    FX-GMC

    Joined:
    Aug 26, 2013
    Messages:
    824 (2.55/day)
    Thanks Received:
    309
    Location:
    Cumberland Plateau
    This with or without SLI? Have you tried different driver versions?
  16. Aceman.au

    Aceman.au

    Joined:
    Jun 19, 2008
    Messages:
    1,414 (0.64/day)
    Thanks Received:
    51
    Yeah both cards were faulty. This card is a replacement the 2nd one is still being looked at. So only have one at the moment. And yes I've tried different drivers.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page