1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GeForce 9800 GTX (G100) Specs revealed!!!!

Discussion in 'Graphics Cards' started by oli_ramsay, Dec 28, 2007.

  1. oli_ramsay

    oli_ramsay

    Joined:
    Sep 22, 2007
    Messages:
    3,476 (1.36/day)
    Thanks Received:
    569
    Location:
    UK
  2. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    its still 65nm? wtf
  3. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,289 (1.10/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    I think its possible.. the cards not due out till end of 2008.. thats when games will prob be able to use this kind of power.
  4. cdawall where the hell are my stars

    Joined:
    Jul 23, 2006
    Messages:
    20,683 (6.95/day)
    Thanks Received:
    2,984
    Location:
    some AF base
    they could use this power now? look at crysis!
  5. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,109 (2.69/day)
    Thanks Received:
    915
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Still, 2GB of GDDR5 512bit bus, AWSOME.

    I'm no NVidia fan, but if thats true thats really nice, although ATI had 512bit bus already and 1GB of GDDR4.

    I excpect ATI to come out with 1024bit bus lol, with 4GB of GDDR6 RAM :roll: jk obviously
  6. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,508 (11.25/day)
    Thanks Received:
    13,636
    Location:
    Hyderabad, India
    That's an a$$-load of raw processing power...256 Shaders!!!. So this is why NV never really adopted GDDR4.
  7. Chewy

    Chewy New Member

    Joined:
    Jul 9, 2006
    Messages:
    3,289 (1.10/day)
    Thanks Received:
    148
    Location:
    Halifax, Canada
    there was a site I seen telling how much video ram crysis uses at certain resolutions with AA enabled elc.. 2gbs would be overkill.. maybe not if your using a 20" monitor thoguh.. I dont remember the site that I seen it on thoguh but for a 24" monitor it used like 700 and something mbs of video ram.

    check this out it s a program that tell you how much video ram you've used http://forums.legitreviews.com/about8247.html :)
    peach1971 says thanks.
  8. calvary1980

    calvary1980 New Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    1,801 (0.73/day)
    Thanks Received:
    310
    Location:
    Toronto, CA
    kinda off-topic but you have to remember there wont be any back breaking engines like Crytek in 2008 your more likely to see publishers like Sega, Capcom, EA, THQ, Ubisoft, Activision, Square Enix license the unreal warfare engine 3.0 from Epic Games http://www.unrealtechnology.com/news.php with the likes of the new Americas Army 3.0, Brothers in Arms Hells Highway, Tom Clancys End War, Tom Clancys Rainbow Six Vegas 2, Tom Clancys Splinter Cell: Conviction, Turok plus about two dozen titles for the XBX. So when building a gaming rig for 2008 you should keep that engine as the bar.

    Crysis should of been released in 2008.

    - Christine
    Last edited: Dec 28, 2007
  9. xfire

    xfire New Member

    Joined:
    Nov 22, 2007
    Messages:
    1,395 (0.56/day)
    Thanks Received:
    193
    Location:
    Hyderabad,India
    so whats the price gonna be like. Maybe the cost equivalent of to quads :)
    while nv is doing high end cards ATI's doing low end cards. Who'll be succesfull?
  10. largon New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    2,778 (0.81/day)
    Thanks Received:
    432
    Location:
    Tre, Suomi Finland
    Bolded = impossible
    256MB (2Gbit) GDDR5 chips are well in 2009... And anyways, GDDR5 is x32 wide, not x64 as the source claimes 8 chips are required for 512bit bus.

    So, the claimed memory config is the first fictional piece of info here...
    Wonder what turns out to be BS next?
  11. largon New Member

    Joined:
    May 6, 2005
    Messages:
    2,778 (0.81/day)
    Thanks Received:
    432
    Location:
    Tre, Suomi Finland
  12. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,508 (11.25/day)
    Thanks Received:
    13,636
    Location:
    Hyderabad, India
    You could restructure your question this way: "Who's gonna make more money end of it?"

    My answer: ATI. Looking at their X-Mas 2007 sales, irrespective of product categorization.

    You're right, even I thought there was something fishy with the memory banks.
  13. Xolair New Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    298 (0.11/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    Finland.
    Indeed if those specs would've been true, ATI would've needed like 800 shaders or something to get there with their ''R700''. :p
  14. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,508 (11.25/day)
    Thanks Received:
    13,636
    Location:
    Hyderabad, India
    Funny how the guy at VR-Zone conveniently used the word "speculation" instead of "lies"
  15. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,474 (2.17/day)
    Thanks Received:
    639
    Wrong thread. XD
    Last edited: Dec 30, 2007
  16. freaksavior

    freaksavior To infinity ... and beyond!

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    8,068 (2.85/day)
    Thanks Received:
    907
    i bet this is fake....idk yet.

    if it is true though, that will be pretty sweet.
    Last edited: Dec 30, 2007
    Crunching for Team TPU
  17. J-Man

    J-Man New Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    2,248 (0.84/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Oakham, UK
    Awesome!
  18. happita

    happita

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    2,359 (0.91/day)
    Thanks Received:
    396
    I agree. It being 15-25% lower TDP than the 8800gts is just a false claim, seeing as though it has 1.5gb more memory than MOST cards, 512 bus, and still on 65nm even if its only a rumor.
  19. EastCoasthandle

    EastCoasthandle New Member

    Joined:
    Apr 21, 2005
    Messages:
    6,889 (2.01/day)
    Thanks Received:
    1,505
    I by no means implying this is true. However, Nvidia and ATI already have samples of GDDR5
    Will we see this in 2008? The nvidian camp believes that G100 will not use GDDR3 nor GDDR4 so that only leaves GDDR5. Is it true? It's just rumors right now IMO. I only hope that R700 uses GDDR5 but we have to wait and see what develops. They've already been given samples but who really knows what that means in the long run...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page