1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GeForce GT 230?

Discussion in 'NVIDIA' started by Semi-Lobster, Dec 1, 2009.

  1. Semi-Lobster

    Semi-Lobster New Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    353 (0.19/day)
    Thanks Received:
    29
    I was looking around the HP website and saw this:

    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/e...24-3995684-3995688.html?jumpid=reg_R1002_UKEN

    The Nvidia GeForce GT 230, a card I've never heard of, not even in the OEM context. From the little info on the site, it says it has 1.5GB of memory... upon further investigation

    http://xtreview.com/addcomment-id-10256-view-Geforce-GT230.html

    It seems it uses DDR2 on a 192-bit bus. Does anybody have any more information on this card, it seems to be OEM only and there seems to be a few PCs out there with ones that come with it, but it isn't mentioned anywhere on Nvidia's GeForce page and only appears to be listed in the context of driver support
     
    Last edited: Dec 1, 2009
  2. Mussels

    Mussels Moderprator Staff Member

    Joined:
    Oct 6, 2004
    Messages:
    42,207 (11.62/day)
    Thanks Received:
    9,511
    interesting
     
  3. Xazax

    Xazax

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    3,423 (1.40/day)
    Thanks Received:
    400
  4. Semi-Lobster

    Semi-Lobster New Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    353 (0.19/day)
    Thanks Received:
    29
  5. entropy13

    entropy13

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Messages:
    4,922 (2.43/day)
    Thanks Received:
    1,197
    It would probably use the GT215 or GT218 GPU.
     
  6. Marcos669 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    18 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    Location:
    Madrid(Spain)
    Another Nvidia┬┤s Remake
     
  7. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.20/day)
    Thanks Received:
    501
    probably a GPU-Z bug in the rops(or it does have 6), its still not fixed i think but this card more than likely has 64sp.since the core is the GT218 it should have DX10.1 support too.
    [​IMG]

    not my pic btw
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  8. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,833 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,527
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  9. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.20/day)
    Thanks Received:
    501
    maybe 15, not sure realy

    I'm confused by it too because its nowhere on nvidia's site and if it is 96 sp, it would make a good low power crunching card if it ever hit retail and costed like 50 bucks

    w1zzard should know i guess
     
  10. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.37/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    It this card is truely 96sp and 192-bit it looks terribly like the original 9600GSO (G92) aka 8800GS.
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  11. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,833 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,527
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    Either way, this card will surely only have 8 ROPS, when the 9600 GT had 16. :shadedshu
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  12. [I.R.A]_FBi

    [I.R.A]_FBi New Member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    7,664 (2.86/day)
    Thanks Received:
    540
    Location:
    c:\programs\kitteh.exe
    lol, failsauce
     
  13. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.37/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    As far as I know the first GT 230s are indeed G92 with 12 ROPs....:respect:
    Looks like they decided to swap chips again. :shadedshu
     
  14. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.20/day)
    Thanks Received:
    501
    after looking around I found someone who said this who was having problems with crysis

    G92
    192bit
    96sp
    12rops

    if thats true this is a rebrand but its a very downclocked G92 with DDR2 or he lied;)

    http://forum.strategyinformer.com/showthread.php?p=538292
     
  15. Jstn7477

    Jstn7477

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    3,833 (2.08/day)
    Thanks Received:
    1,527
    Location:
    Sarasota, Florida, USA
    Yes, that is a G92 (9600 GSO). Interesting.
     
    Crunching for Team TPU More than 25k PPD
  16. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.37/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    Last edited: Dec 6, 2009
  17. KainXS

    KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,600 (2.20/day)
    Thanks Received:
    501
    lol thats what its seeming like:laugh::laugh:

    I looked at the dev id in the GPU-Z shot and its 0603

    so far the cards that mainly have 06XX are all G92's

    good job nvidia:nutkick:

    let this stay oem:laugh::D
     
    Last edited: Dec 6, 2009
  18. Lionheart

    Lionheart

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    4,048 (1.74/day)
    Thanks Received:
    808
    Location:
    Milky Way Galaxy
    If this shit iz true, nvidia need to be bitched slapped, stop bringing out remade cards u buttsluts and get fermi out here:banghead:
     
  19. Zubasa

    Zubasa

    Joined:
    Oct 1, 2006
    Messages:
    3,980 (1.37/day)
    Thanks Received:
    457
    Location:
    Hong Kong
    I guess nVidia was traumatized by the RV370 (and how they love the RV350/360) :laugh:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page