1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

General Discussion for the GPU-Z languages features

Discussion in 'GPU-Z Translations' started by W1zzard, Nov 27, 2009.

  1. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,889 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,642
    Will be auto-selected by OS language / selected region or user can manually select it
     
  2. FordGT90Concept

    FordGT90Concept "I go fast!1!11!1!"

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    13,569 (6.25/day)
    Thanks Received:
    3,506
    Location:
    IA, USA
    It is a good feature to have no matter what application. The only down sides are the larger binary size and the trouble with finding people to translate.
     
    Crunching for Team TPU
  3. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,383
    Default to English, manually select. Many IT people dislike their native language in the IT world. (when it's not English)
     
  4. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,567 (11.24/day)
    Thanks Received:
    13,644
    Location:
    Hyderabad, India
    Even with 10 languages added, the binary won't put on more than 50 KB.
     
  5. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.51/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    True. I'm a native german speaker, however I do like all programs to be in english. So manual selection would be indeed better imho. There isn't much to translate anyway.
     
  6. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,889 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,642
    same here. the problem is that most users have no clue that there are (will be) multiple languages and that they can be changed and that the dropdown for it is in the system menu.
    so the plan is to default to the system locale language (what formats your numbers).
     
    Hitman.1stGame says thanks.
  7. VulkanBros

    VulkanBros

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    1,341 (0.38/day)
    Thanks Received:
    280
    Location:
    The Pico Mundo Grill
    What if the language could be selected under installation and/or under startup of the application?

    Anyway...like most others I prefer English as the default language.

    If translation comes up I will volunteer (Danish) :)
     
    Crunching for Team TPU
  8. HalfAHertz

    HalfAHertz

    Joined:
    May 4, 2009
    Messages:
    1,890 (0.96/day)
    Thanks Received:
    379
    Location:
    Singapore
    100% agreed. Most of the stuff just sounds weird when translated and sometimes even the meaning changes.

    Still it's nice to always have an option
     
  9. sapetto

    sapetto

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    409 (0.18/day)
    Thanks Received:
    47
    Location:
    Bulgaria
    Yea would be nice feature, i can help for translating to my language :)
     
  10. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,567 (11.24/day)
    Thanks Received:
    13,644
    Location:
    Hyderabad, India
    It's not the UI, but infotips that will get translations (first). Expert users probably won't need infotips, but others probably will.
     
  11. erasure

    erasure

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    156 (0.07/day)
    Thanks Received:
    44
    Location:
    Kingdom of Lost Heaven
    thank you

    i'm translating to Mongolia
    after i post here
    i love GPU-Z

    thank you W1zzard
     
  12. Black Panther

    Black Panther Senior Moderator™ Staff Member

    Joined:
    May 30, 2007
    Messages:
    8,577 (3.21/day)
    Thanks Received:
    1,928
    I can volunteer for Italian and Maltese if you need.
     
  13. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,014 (7.87/day)
    Thanks Received:
    7,569
    I can volunteer Drunkanese if you need it.
     
  14. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.51/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Maybe we should add Klingon then as well.
     
  15. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,014 (7.87/day)
    Thanks Received:
    7,569
    I'm sorry but that would be F#*KING AWESOME. I mean awesome beyond all reason!
     
  16. btarunr

    btarunr Editor & Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Messages:
    28,567 (11.24/day)
    Thanks Received:
    13,644
    Location:
    Hyderabad, India
    I can categorically state that W1zzard is OK with Kligon.
     
  17. DanTheBanjoman Señor Moderator

    Joined:
    May 20, 2004
    Messages:
    10,553 (2.79/day)
    Thanks Received:
    1,383
    What's "Raster Operators" in Klingon?
     
  18. TheMailMan78

    TheMailMan78 Big Member

    Joined:
    Jun 3, 2007
    Messages:
    21,014 (7.87/day)
    Thanks Received:
    7,569
    "Ker Plach!"
     
  19. to6ko91

    to6ko91

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    335 (0.15/day)
    Thanks Received:
    7
    Location:
    Ireland
    Bulgarian

    I can help translate in Bulgarian. :)

    P.S. Klingon would be uber cool and geeky as well :p
     
  20. Easo

    Easo

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    824 (0.42/day)
    Thanks Received:
    78
    Location:
    Latvia
    Probably will help to do this in Latvian, problem is, we dont have some of those words in our language :D
     
  21. bojsa New Member

    Joined:
    Mar 20, 2008
    Messages:
    5 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Belgrade, Serbia
    So true in my case, I hate Serbian implemented in programs, but there are some users (rarely in IT) who don't understand English too well.
     
  22. Easo

    Easo

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    824 (0.42/day)
    Thanks Received:
    78
    Location:
    Latvia
    imho best would be question at the first startup, which language to use...
    P.S.
    Did the Latvian translation.
     
  23. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.51/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    I think you mean Ker Plakh, Ker Plach would mean "Raster Peach", and that doesn't make much sense.:slap:

    I actually ment Klingon as a joke but omg.
     
  24. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    14,889 (3.93/day)
    Thanks Received:
    11,642
    maybe you need to metaphorize some things in klingon .. shader could become "thing that makes the blood smear"
     
    Solaris17 says thanks.
  25. MRCL

    MRCL

    Joined:
    May 31, 2008
    Messages:
    5,791 (2.51/day)
    Thanks Received:
    860
    Location:
    Switzerland, Heart of Europe
    Do Klingons even use GPUs or are they ray tracing everything?
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page