1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

generic power supply?

Discussion in 'Cases, Modding & Electronics' started by saarxee, May 4, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0
    i have "ABPower" power supply, this is generic or not?
    my system:
    I3 2100
    1X4GB RAM
    GT430.

    recommended me to purchase "Seasonic" S12II 430W power supply?
    my system Can be burned because the current power supply? it's dangerous?
     
  2. Faith[ROG].Anarchy

    Faith[ROG].Anarchy

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    424 (0.27/day)
    Thanks Received:
    45
    Location:
    Hà Nội, Viet Nam
    What's your Power Supply's wattage ? Or how many watts (W) does it say in your Power Supply ?
     
  3. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0
    500W.
    I was told it's certainly no more than 200W, because the ABPOWER is a very bad company in power supply's...
     
  4. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    since you have made quite a lot of threads and posts in one day, i think its time you fill in your system specs. click here


    also if you are looking forward to questions regarding your whole build, its best if you put up one single thread in the system builders advice subforum, it will be less confusing and easier for you to track as well.


    AB power is one of the worst generic indian power supply companies. you are lucky it has not damaged your system yet.
    always buy trusted PSUs like ones from seasonic, corsair. these are the only reliable companies available in india.

    take a look here http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=39758
     
  5. Jack1n

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    1,032 (1.32/day)
    Thanks Received:
    233
    Location:
    Central Israel
    If the system is stable theres no reason to replace it.
     
  6. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    you cannot be more incorrect.
     
  7. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0
    O:
    You do not know what is the Generic Power Supplies?
    ABPOWER is a very bad company..
     
  8. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    i have given a link follow it.
     
  9. micropage7

    micropage7

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    6,099 (3.57/day)
    Thanks Received:
    1,418
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    so if you say its bad why you still use it?
    replace it with a better one :nutkick:
     
  10. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0
    If not I'll change it can happen Risk?
    I can not upgrade graphics card with current supplier?
     
  11. R-T-B

    R-T-B

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    530 (0.20/day)
    Thanks Received:
    110
    If your PSU actually fails, it can damage other components in your system. I speak from (painful) experience with a bad Kingwin.

    I only buy Seasonic and Antec now... which may be excessive but better safe than sorry.

    Where are you located? I may be able to help you out with locating a power supply if you are in the USA, but I'm not certain of that from your posts. I have a few spares I may be able to part with if you are in the US or at least North America.
     
  12. micropage7

    micropage7

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    6,099 (3.57/day)
    Thanks Received:
    1,418
    Location:
    Jakarta, Indonesia
    yeah bad power supply is bad for your rig, the worst if your current rig draws more than it could give your psu may blows
    or if your psu gives more ampere/voltage than it tagged it may kill your hardware
     
  13. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0

    And why are you not sure my message?
     
  14. saarxee New Member

    Joined:
    May 4, 2013
    Messages:
    67 (0.12/day)
    Thanks Received:
    0
    up..
    my ABPower is a good power supply? :D
     
  15. AlienIsGOD

    AlienIsGOD

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Messages:
    3,490 (1.52/day)
    Thanks Received:
    1,552
    its been said several times, NO!! it is not. Its not too much to go buy a reputable companies PSU. IDK why you are still going on about this poor quality PSU.
     
    Crunching for Team TPU
  16. de.das.dude

    de.das.dude Pro Indian Modder

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    7,891 (4.84/day)
    Thanks Received:
    2,112
    this guy is obviously spamming. he doesnt reply to any posts. all his replies are random.
     
  17. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    39,899 (13.06/day)
    Thanks Received:
    14,306
    No. You know it. We know it. Again, the answer is no.
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page