1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Get Your Modded P5Q Pro BIOS Here!

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by Ketxxx, Jul 10, 2008.

  1. danszczerba New Member

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Darmstadt, Germany
    ...so, my question is, are the default settings for mBios1004 recommended for NON-overclocking? or do some defaults need to be changed? Like cpu/pci spectrum-by default they are on auto, but i disabled both-anything else?:confused: Also, could you recommend any of these 1066 ram kits for me? I'm a gamer and the choices of ram are astronomical-what's good and what's trash??? I'm thinking about the GEIL GB22GB8500C5DC, Black Dragon Series or the KINGSTON KHX8500D2K2/2G or OCZ OCZ2N1066SR2GK/OCZ2N10662GK-XTCPlatinum/OCZ2T1066IO2GK-Intel Optimized.:wtf: I admit, I'm a noob, but I really don't want to buy something that's going to give me problems-plus, i trust your recommendations and your knowledge of such things(doesn't hurt to kiss some ass, right?) Thanks!!!:respect:
     
    Last edited: Jul 25, 2008
  2. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    I have a set of the Geil Black Dragons that run great on my P5Q Pro with mBIOS 1004. The default BIOS settings are also fine for most users and only need changing when OCing.
     
  3. tigger

    tigger I'm the only one

    Joined:
    Mar 20, 2006
    Messages:
    10,187 (3.06/day)
    Thanks Received:
    1,402
    I'd say try the geil 8500 dragons,or maybe 8500 ocz reapers.
     
  4. danszczerba New Member

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Darmstadt, Germany
    :respect:As always, thanks:toast:
     
  5. zero1970 New Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Can anybody shead some light as to what the Drive Expert function does on the P5Q boards!?!?
     
  6. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Its something to do with backing up the data on your main HDD to a backup HDD I think, beyond that I dunno, dont use it.
     
  7. zero1970 New Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    12 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    So, your saying disable it in the bios?
     
  8. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Do what you want, if you dont use it, little point in keeping it enabled.
     
  9. ENIAC

    ENIAC New Member

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    28 (0.01/day)
    Thanks Received:
    3
    Location:
    33° 7' N 117° 5' W - USA
    Hey Ket is mBIOS 1004 still your latest and greatest for the Pro? Also, you mentioned you modded the boot logo. I was messing around with mine and noticed the Intel logo in the lower right appears to be permanent. Can that logo be disabled?
     
  10. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    1004 is still the latest until Asus put a new beta out or make 1004 a final. I think the Intel logo is there for good, not a big deal IMO, its not in-your-face style, so its fine.
     
  11. cp# New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    47 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi there, I found this forum and thread via google.

    I have a P5Q-PRO and I'm considering flashing the BIOS from official 0703 to your latest modded 1004

    I have a E8400 with a Freezer 7 Pro cooler. Currently at stock settings (will bump to 400 FSB today). The manual says I can set the fan speed in the BIOS but I can't do this with the current BIOS. Does your BIOS have this option? I would like to drop the RPM to about 1500 versus the currently noisy 2800 RPM. My CPU temp is 40C and the cores are at 38/32 according to speedfan; 43/37 according to CoreTemp.

    Thanks!

    Parts are:
    E8400 at stock 3.0 Ghz 333 FSB
    Freezer 7 Pro
    Asus P5Q-Pro 0703 BIOS
    OCZ DDR-2 800 DRAM @ 4-4-4-15 2.1V
    HD 4850 + Accelero S1
    OCZ GameXstream 600W
     
  12. CrAsHnBuRnXp

    CrAsHnBuRnXp

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Messages:
    5,696 (2.07/day)
    Thanks Received:
    726
    You are aware that if you lower the fans speed your temps will go up right?
     
  13. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.31/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    For the ASUS EZFlash thing in the bios I need a floppy right? I'm thinking of poppin a floppy drive in my PC right now and flashing to your 08001 bios.
     
  14. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.31/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Love the bios ket :) I got 08001 installed and EZFlash was pretty fast and easy.
     
  15. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Gah. People I've said it some 3+ times now, 1004 is FAR superior to 08001 or 08003! Hell with it.. deleting those attachments.
     
  16. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.31/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    Yea I saw that a few mins after flashing to 08001. I got 1004 now and my cpu at 444 x 9.5 4.2ghz, 1.480v(after droop). idk if its stable but I can boot into windows!
     
  17. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Dont know if its stable? It better bloody be I've been using it for a week or more without issue :p
     
  18. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,921 (6.31/day)
    Thanks Received:
    1,644
    Location:
    Omaha, NE
    No I meant my OC. It wasnt im back down to 3ghz :ohwell:
     
  19. cp# New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    47 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    You are aware that is won't be as loud, right? I doubt the temperature will go up too much

    I've heard people say the Freezer 7 fan is silent.. it's the loudest fan in my case.
     
  20. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    Freezer fan is silent.. of course, there are those individuals that expect absolute silence with air cooling.. which is kinda an unrealistic expectation. You want absolute silence, use water ;)
     
  21. cp# New Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    47 (0.02/day)
    Thanks Received:
    0
    The thing is.. my Arctic Freezer 64 cooler on my other PC (Opty 165) does not run so high. It runs at a slower 1800 RPM. The manual and website advertise BIOS fan speed regulation but I can't do it. Not with SpeedFan or Asus PC Probe II.

    The 0703 BIOS lets me choose the current fan RPM (~2800) or "Ignored"

    Asus Q-Fan works but I've read that it will sometimes turn the fan off completely; I don't want the fan to ever turn off
     
  22. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    I'll have a look tomorrow what my BIOS says. I'm pretty sure to slow the fan down you need a 4-pin (as in like the stock intel cooler fan connection) to be able to control fanspeed more, the 3-pin on the freezer fan isnt enough. IF it will reach, you could plug it into a 3-pin fan header though and the system wouldnt care, then you could slow the fan up a bit.
     
  23. danszczerba New Member

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    22 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Location:
    Darmstadt, Germany
    Hello-noob question #12534: If i am NOT overclocking, is it worth it to replace my ddr2 800 with ddr2 1066? or is there no noticable difference? thanks!!!
     
  24. Ketxxx

    Ketxxx Heedless Psychic

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    11,510 (3.45/day)
    Thanks Received:
    570
    Location:
    Kingdom of gods
    You will see some difference as the memory will be able to run more in sync with your CPUs FSB.
     
  25. Cronos New Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    7 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Hello, I'm looking into buying this motherboard with this ram, which isn't on the official Asus QVL, but is on the QVL for the P5Q Premium. So since the modded bios might then work for me, the question is if using them voids the warranty. I would hate to have the mobo die a week later for unrelated reasons and then be unable to RMA it with Asus or Newegg.

    Edit: found another ram type, but still interested in the warranty question.
     
    Last edited: Jul 27, 2008

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page