1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Gigabyte F2A85X-UP4 bios update problem (help please :(, it won't boot)

Discussion in 'Motherboards & Memory' started by Aardwolfe, May 20, 2014.

  1. Aardwolfe

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    70 (0.43/day)
    Thanks Received:
    5
    Salaam guys, 2 days ago, i updated my board's bios from F4 to latest F5D, now it won't boot, i did almost everything to restore the bios as it's dual bios, but no **** ... tried all the tricks and tips on youtube, but no luck, help please, wonder why Gigabyte would release a bios as **** as this that would result in such madness, almost got my head blown off. Please help me about it :(

    Note: i don't have my board in local warranty as it was imported but maybe in international warranty


    My PC specs:
    Gigabyte F2A85X-UP4
    A-10 5800k APU
    Kingston Hyper X 2x2GB 1866mhz
    550w Chieftech PSU
    1 TB WD green
     
    Last edited: May 20, 2014
  2. emissary42

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    93 (0.18/day)
    Thanks Received:
    167
    How did you flash the bios? Have you cleared the CMOS afterwards?
    Does it not POST at all or just fails to boot windows?
     
  3. Aardwolfe

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    70 (0.43/day)
    Thanks Received:
    5
    through usb, via qflash, it said successful, then came no display, then i tried all the tips on web, cleared the cmos with the cmos button present on the board, pressed it for 5-6 seconds, the DB display goes into some different codes, showed bios, but nothing works in the bios, no keyboard no mouse, then uefi dual bios screen comes up after bios main screen and screen goes blank and again into a loop of 84 error on DB screen
     
    Last edited: May 20, 2014
  4. blobster21

    blobster21

    Joined:
    Oct 24, 2004
    Messages:
    328 (0.09/day)
    Thanks Received:
    81
    Location:
    Vandoeuvre - France
    At that point you could borrow some friend's keyboard, a PS/2 peripheral has greater chances to be detected and working in the bios.

    by the way code 84 is not documented because it's B4. It's not an error code, just a step during a regular boot.
    B4 : USB device hot plug-in.

    the bios POST goes as far as initialising the USB controller then goes in a loop and reboot, no wonder why you couldn't use your mouse/keyboard

    More peoples reported similar issues
     
    Last edited: May 20, 2014
  5. Aardwolfe

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    70 (0.43/day)
    Thanks Received:
    5
    W
    well i tried ps/2 keyboard too, it didnt work either, then i sent my package to my partner who has gigabyte dealership, in the evening he told me that the board's bios has been reverted, he didntvtell me though, i will share wid all the guys here how he did it, thanks everyone already :)
     
  6. Aardwolfe

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    70 (0.43/day)
    Thanks Received:
    5
    got my bios recovered, sent it to my friend who did it, but i have problem occurring in my apu, it crashes after sometime game, does that happen to u too??? what could be the reason? it freezers, and i'm using after market cooler, no heat issues at all
     
  7. OneMoar

    OneMoar

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,667 (2.20/day)
    Thanks Received:
    1,123
    Location:
    Rochester area
    problem had nothing todo with the bios code B4 means that you have a USB device plugged in and its HUNG on detection remove all usb devices and try again figures So all you friend did was reboot and flash back now that the usb hung code was cleared
    knew it
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)

Share This Page